![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Arkitera Blog
"Arkitera Forum Blog" açıldı...
Ürünü hizmete almadan adını da koymak isterdik ama olmadı. Olmamasında en önemli etken zaten Arkitera Blog'un yayında olması. Bu durumda söylenecek "o zaman bu ürüne ne gerek vardı?" sorusunun cevabı bize aradaki farkı verirken "Arkitera Forum Blog" kod adlı ürünü tanımamızı da sağlayacak... Bu açıklamayı yapmadan önce iki notum var: İlki "Arkitera Forum Blog" için isim önerilerini bekliyoruz. Arkilog, Mimlog, Arkiteralog vb... İkincisi "Arkitera Forum Blog" henüz test aşamasında, bu süre içinde bazı revizyonlar olacaktır mutlaka. Bu konuda göstereceğiniz anlayış için şimdiden teşekkür ederiz. Türkçe çeviri ile ilgili eksiklerin bize iletilmesi ve revizyonlar yapılması konusunda bu konuyu kullanabilirsiniz. "Arkitera Forum Blog" nedir? Arkitera Forum'un bu yeni modülü forum kullanıcılarının, forum platformu üzerinde kendi blog'larını yayınlamalarını sağlayan yeni bir ürün. "Arkitera Forum Blog"da sadece "Üye" statüsündeki forum kullanıcıları kendilerine ait blog oluşturabilecekler, "Üye Adayları" blog'ları okuyabilir, yorum gönderebilir ancak blog oluşturamaz ve blog mesajı yazamazlar. Eğer foruma "Üye" iseniz tek yapmanız gereken menüdeki "blog" linkine tıklayarak blog ana sayfasına ulaşmak. Daha sonra sol tarafta belirecek "Blog Mesajı Yaz" linki ile blog'lamaya başlayabilirsiniz. Daha önce forum ya da blog yazarı olanlar için kullanımının oldukça basit olduğunu söylemek mümkün. Yine de her türlü soruyu bu mesaja yazarak bize iletebilirsiniz. Arkitera Blog, Arkitera Mimarlık Merkezi çalışanlarının ortak blog'u. "Arkitera Forum Blog" ise bir blog yaratma platformu. Yani isteyen kullanıcılar kendi blog'larını, kategorilerini ve tercihlerini kendileri belirleyerek "Arkitera Forum Blog" aracılığıyla hazırlayabiliyor. Hemen blog'lamak için buraya tıklayabilir ya da konuda görüş bildirmek için bu mesajı kullanabilirsiniz. En son Omer Yilmaz tarafından düzenlendi : 06-09-2007 14:25. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Üyelerin açtığı bloglarda herhangi bir konu sınırlaması ya da kategori kısıtlaması olacak mı? Forumda yasak olan ama konu başlığı olarak yasa dışı olmayan siyaset, din ya da diğer konular açılabilecek mi? Eğer izin verilecekse bunun kontrolü nasıl olacak? Bildiğiniz gibi Wordpress, Flickr ve Doctus bloglarına Türkiye'den ulaşım kapatıldı.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Arkitera Forum Kullanım Koşulları'ndan
Alıntı:
Siyaset, cinsellik vb. için yüzbinlerce platform var, Arkitera'nın ilgi alanı belli. Ancak Arkitera Forum'da Üye statüsünü devam ettirebilen bir kullanıcı blog'u T.C. yasalarına uygun olarak kendi kişisel blog'u olarak da kullanabilir elbet. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Bloga konu açmak istediğimde aşağıdaki hata mesajını alıyorum.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cevap için teşekkürler. Başka sunucularda bulunan toplam 8 resim.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Varsayılan izin verilen imaj sayısı 4'müş. 6 yaptım
. Bir anda 8 yapmayalım.Tabi ki tasarım sitelerinde daha görsel ağırlıklı olmalı. Ama yine de kullanıcılar açısından hızlı olması işleri kolaylaştıracaktır. Kaldıki ücretsiz imaj barındırma server'larının çoğu oldukça yavaş. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Blogda link verilen yazıların forumdaki gibi farklı renkte olması sağlanabilir mi?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
İlginiz için teşekkürler. Yeni siteniz de hayırlı olsun.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
işte bu forumu bu yüzden seviyorum,değişiklikleri neredeyse takip edemeyecek hale geliyoruz.
Latife bir yana değişim ve gelişim: burası güzel...
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Blogun ana sayfasında blogçuların adresi verilebilir mi? Bu şekilde blog yazarlarının tüm yazılarına ulaşmak biraz zahmetli oluyor.
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Vbulletin yakında bir versiyon yayınlar diye tahmin ediyorum. Şimdilik R1.0'dayız yani daha ilk release bu kullandığımız. Epeyce bir istek ve bug bildirimi var, kısa zamanda iyileştireceklerini umuyorum.
Cevabım evet olamadığı için bunları da anlattım. Ama bizde boş durmuyoruz, tasarıma müdahale ederek daha kolay okunabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu işin asıl bombası tabi "social networking" dedikleri bölüm ortaya çıkınca olacak. O zaman her kullanıcının profil sayfası çok daha gelişmiş olacak, zaten bizim de ayrıca profil iyileştirme çalışmalarımız var; sonunda tadından yenmez bir platform olacak burası. Yeterki kaliteyi yukarıda tutabilelim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|