![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
AKM ziyareti
Yarışma şartnamesinde yer alan "İSMD, (izin alınabilmesi kosuluna baglı olarak) bu süreçte, ilgilenenler için AKM’nin tüm mekanlarını kapsayacak bir ziyaret de düzenlemeyi düsünmektedir." ibaresiyle ilgili olarak ne gibi gelişmeler oldu? Yarışmanın ilan edilişinden bu yana böyle bir gezi düzenlenmedi sanıyorum. Bienal devam ediyor olsa da, birçok mekana girilmesi mümkün değil.
Acaba ilerki tarihlerde yapının ziyaretçilere açık olmayan kimi bölümlerini gezebilmek ve çizimlerden anlaşılmayan bazı noktaları daha net anlayabilmek için bu tür bir etkinlik organize edilecek mi? |
|
|
|
|
|
#17 | |||||
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
S.O.S İstanbul: AKM- Sorular ve Cevaplar
"S.O.S İstanbul AKM’nin Yeniden Kent Kültürüne, Taksim Meydanı'na ve İstanbul’a Kazandırılması için Alternatif Öneriler" fikir yarışmasının soru-cevap süreci 1 Kasım'a kadar devam ederken, jüri üyeleri bugüne kadar elimize ulaşan soruları cevapladı.
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
S.O.S İstanbul: AKM Yarışması Katılımcıları için AKM Gezisi
Atatürk Kültür Merkezi'ne yapılacak gezi için izin alınmıştır.
İlgilenen yarışmacıların 30 Ekim Salı, saat 10:00'da AKM önünde bulunması rica olunur.
Turkce karakter kullanamiyorum. Ozur dilerim. Cozecegim bu sorunu. En son Zeynep Alpay tarafından düzenlendi : 19-10-2007 18:46 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
|
merhaba,
1.AKM nin çevreyle olan ilişkisi kapsamında, mevcut trafik akışı ve İ.E.T.T. otobüslerinin konumu mu yoksa aynı konuda Büyükşehir Belediyesi'nin yakın zamanda önerdiği durum mu ele alınmalıdır? 2.Bu soruyla ilişkili olarak tamamen tasarımcı inisiyatifinde bir müdahale yapılması (otobüs duraklarının kaldırılması ve trafik akışının değiştirilmesi) durumunda, başka bir alanda yani yakın çevresinde bu duruma bir çözüm önerisi (yeni otobüs duraklarının yeri ve alternatif trafik akışı) bekleniyor mu? teşekkürler |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
|
Yurtdisinda ögrenciyim, yarismaya katilmak istiyorum ama ifadenize göre pek mümkün degil. Neden sadece Türkiye ve Kktcdeki ögrencileri kapsiyor bu yarisma ?
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
|
Merhaba,
Bostancı dolmuşlarının bulundugu bölgenin yanındaki binaların tarihi değeri nedir? Projemizi hazırlarken bazı konularda bize engel oldukları için oradaki binaları yıkma şansımız var mı? Teşekkürler.
|
|
|
#22 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
AKM Gezisi Ardından
Alıntı:
S.O.S İstanbul: AKM kapsamında dün yapılan Atatürk Kültür Merkezi gezisi ile ilgili habere bu linkten ulaşabilirsiniz: S.O.S. İstanbul – AKM Gezisi’nin Ardından
|
|
|
|
#23 | ||
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
S.O.S İstanbul: AKM'de İkinci Tur Soru-Cevaplar
"S.O.S İstanbul AKM’nin Yeniden Kent Kültürüne, Taksim Meydanı'na ve İstanbul’a Kazandırılması için Alternatif Öneriler" Yarışması'nın Jüri üyeleri AKM Gezisi ardından gelen sorularınızı yanıtlandırdı.
Alıntı:
Alıntı:
Çevrede bulunan mevcut yapıların yıkılması veya yoksayılması istenmemektedir.
|
|
|
|
#24 |
|
Yönetici
İzmir
Mimar
|
09 kasım 07 saat:00:20 Murat Tabanlıoğlu ve Ömer Kanıpak Ntv 24+'da
Murat Çağıl Kamu yapıları yarışmayla projelendirilmeli. En son MrT tarafından düzenlendi : 09-11-2007 00:33 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
|
...
Selamlar;
Biliyorum soru sorma süreci geçti ama belki cevaplanır.Son gönderim tarihi 19 Kasım 2007 olarak verilmişti. Kargo gönderimleri ile ilgili bir bilgi yok .Projenin kargoya verilmesi 19 Kasım olabilirmi yada 19 Kasımda projeler teslim edilmiş olmasımı gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
Alıntı:
|
|
|
|
#27 |
|
Forum Üyesi
|
şartname
şartname, haritalar ve diğer dosyaları yükleyemiyorum. hata benden mi kaynaklanıyor yoksa sistemde mi, ilgilenebilirseniz sevinirim..
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Editör
İstanbul
Mimar
|
Sorun Düzeldi
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
S.O.S İstanbul: AKM'ye başvuru tarihi 19 Kasım Pazartesi'dir. Saat 17:00'a kadar başvurularınızı İSMD’nin “İstanbul, Gümüşsuyu, Miralay Şefik Bey Sokak, No:13/2” adresine yapabilirsiniz.
Yarışma şartnamesinde belirtilen teslim koşulları ve bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz. İSTENENLER •Öneriler, iki adet dik kullanılacak A-1 Pafta veya bir adet yatay kullanılacak A-0 Pafta üzerinde hazırlanacak ve baskı-çıktı olarak teslim edilecektir. •Önerilerin basılı bir yayın haline getirilebilmesi, farklı ortamlarda yayınlanabimesi için aynı pafta içeriklerinin CD formatında da (yüksek çözünürlüklü olarak) teslimi istenmektedir. •Paftalar, sırt veya çıta geçirilmeden rulo olarak teslim edilecektir (posta kolaylığı bakımından). •Paftalara istenirse, rulo yapılmalarını engellemeyen saydam laminasyon yapılabilir. •Sunum ve anlatım yöntemi serbesttir. Ancak, sunumlarda kentsel ve mimari çözüm önerilerinin kamuoyu tarafından anlaşılabilir, okunaklı bir mimari dil ile yapılması beklenir. Paftalar dışında ayrıca yazılı rapor vb. istenmemektedir. •Hazırlanacak önerilerde AKM’nin yükleneceği çağdaş işlevlerin anlamlı biçimde çözümlenmesi, izlenen senaryonun vurgulanması, AKM’nin kent bütünü ve Taksim meydanı ile ilişkileri, kente ve Boğaziçi mekanına bakan yüzlerinin irdelenmesi beklenmektedir. AKM’nin yarışmacılar tarafından çevresel bağlamda ele alınışı sırasında en az bir adet 1/1000 ölçekli anlatımın teslim paftalarında yeralması beklenmektedir. •Tüm öneriler, öncelikle mimari dilin kullanımı koşulu ile farklı ölçeklerde serbest çizimler ile sunulabilir. •Hazırlanacak önerilerin, iki adet A-1 üzerinde sunulma biçimi yarışmacılara bırakılmıştır. KİMLİK •Teslim edilecek paftaların sağ üst köşesinde, 1 cm x 4 cm’lik alan içinde beş rakamlı rumuz yerleştirilecektir. Aynı rumuzun CD üzerine de yazılması gerekir. •Aynı rumuz, kapalı bir kimlik zarfının üzerine de yazılacaktır. Bu zarf içinde katılan tüm öğrencilerin isim, adres ve diğer iletişim bilgileri yanısıra hangi okulda okudukları bilgisi ve en az bir ekip üyesine ait okuduğu okuldan alınmış geçerli, resmi ve 2007 yılı tarihli bir tanıtım belgesi bulunacaktır. •Tüm kimlik zarfları açılacaktır. •Ekip yapıları (bileşimleri) farklı olmak koşulu ile bir öğrenci, birden fazla ekipte yeralabilir. PROJELERİN TESLİM YERİ Proje paftaları rulo yapılarak, CD ve kimlik zarfı ile birlikte, İSMD’nin “İstanbul, Gümüşsuyu, Miralay Şefik Bey Sokak, No:13/2” adresine, 19 Kasım 2007 Pazartesi günü, saat 17.00’ye kadar, sıra numarasını da içeren bir “alındı” makbuzu karşılığında teslim edilecektir.
|
|
|
#30 |
|
Editör
İstanbul
Mimar
|
Yarışmayı Kazananlar
• Sergi Sıra No: 17, 10231 Rumuzlu Yarışmacılar
Cengizhan Aydın, Kocaeli Ünversitesi Mimarlık Bölümü Hatice Buşra Al, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü • Sergi Sıra No: 18, 73748 Rumuzlu Yarışmacılar Merve Gül Özokçu, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Seda Kurt, İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj ve İç Mimarlık Bölümü Tutku Sevinç, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü • Sergi Sıra No: 20, 17803 Rumuzlu Yarışmacı Ali Dur, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü • Sergi Sıra No: 23, 13705 Rumuzlu Yarışmacılar İpek Sarı, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Serdar Köroğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü • Sergi Sıra No: 25, 21325 Rumuzlu Yarışmacılar Mehmet Yiğit Öztürk, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Hakkı Can Özkan, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü • Sergi Sıra No: 33 18570 Rumuzlu Yarışmacı Cem Kozar, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Kazanan herkesi tebrik ediyoruz. Projeler en kısa zamanda Yarışma Projeleri bölümünde yayınlanacaktır. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|