![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili yöneticilerim ve internet sayfalarımızın kodlarını yazan sorumlu arkadaşlar...
anlayamadığım bir biçimde büyük harfte yani " caps lock" açıkken yazdığım mesajları sistem foruma yerleştirirken tanımlayamadığı Türkçe büyük harf karakterlerini olduğu gibi bırakarak çeviriyor ve sonuçta ortaya garip bir yazılı metin çıkıyor. sebebi nedir bilemedim? bu konuda bir uyarıda aldım, ancak sorun bu değil... sorun şu ki, belki ben yazdıklarımın hepsini büyük harf yazmak istiyorum... böyle bir durumda sistem bana izin vermemekte, bence bu bir sorun zira sistem değil ben karar vermeliyim nasıl yazacağıma...değil mi? ![]() ilgilenirseniz sevinirim... not: birde şu forum içi standart mesajlarınızı lütfen Türkçeye çevirelim... Türkçenin özensiz kullanımı diyerek Türkçe bi forumdan ingilizce mesaj almak garip oluyor!
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir.
Ben öyle alıgılıyorum. O yüzden aman ha hepsini büyük harf yazmayın. Beni çok irrite eder. O yüzden bu script kondu. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Büyük harfle yazılmasını istemiyoruz. Mimarların pek çoğunun büyük harflerle yazmayı sevdiğini de biliyoruz. Ama burası artık mimarlık yapılan bir ortam değil, Arkitera Forum da pafta değil. Bulunduğumuz ortama uymak durumundayız, biz bu adaptasyonu gösterdik / sağladık. Sizlerin de elinizden geleni yaptığını görüyoruz, lütfen bu konuda bize destek olun. En sonunda eğer sizler buna inanıp destek vermezseniz nereye kadar uyarı yapabiliriz ki! Forum forum olmaktan çıkıp karşılıklı dil münakaşalarının yapıldığı bir hal alıverir.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bulabildiğim cevapları okudum Ömer Bey,
İster teknik zorluk isterse zaman maliyeti ne olursa olsun... Katılımcılarını Düzgün Türkçe için zorlayan ve bu ısrarı çok doğru bir tercih olan forumumuzda kullanılan mesajların yabancı dil olması kabul edilemez... Konuyla ilgili elinizden geleni yapmakta olduğunuza inancım tamdır. Büyük harf konusunda illaki bir gereksinim değildir(imla kurallarının gerekleri dışında*), forumda kullanılabilse iyi olurdu zira değerli meslekdaşlarım pafta ile düz yazıyı ayırabilirler sanırım (hoş tersi gerekmedikçe ben hep küçük harf kullanırım paftalarda) .... Yanı sıra ilgili kodu da aşmanın yolları vardır ![]() İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim İyi çalışmalar dilerim... * Sn. Ömer Yılmaz'ın 26-07-2007/08:32 tarih/saatli cevabına istinaden, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için eklenmiştir.
"Bir cesur adam çoğunluk demektir" - A. Jackson "İnsan yenilince tükenmez, pes edince tükenir" - Nixon En son ncc tarafından düzenlendi : 26-07-2007 09:54. Nedeni: ekleme |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Sevgili ncc,
Benim sözüm meclisten dışarıydı "pafta" örneğinde. Ama bizi dil konusunda eleştirirken "büyük harf konusunda illaki bir gereksinim değildir..." diye bir cümle kurarsanız bu defa sözüm meclisten içeri olur.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|