![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Adayların özgeçmişlerini 8 Ağustos 2007 tarihine kadar ik [at] arkitera [dot] com e-mail adresine “Arkiv” başlığı ile göndermeleri gerekmektedir. ... bu mesaj yöneticilerimizin imzaları olarak tüm mesajlarının altında gözükmekte.... Türkçeye özel önem veren sevgili yöneticilerim, forum sorumlularım dot= ? at =? ne demektir? türkçeleri ve türkçe okunuşları yok mudur? iyi akşamlar ![]()
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Efem
ben yazmadım da açıklayayım at = @ dot = nokta eğer direkt olarak bilmemkim@bilmemne.com diye yazsalardı spam mesajı atmak için dolaşan robot programcıklar zırt diye bu mail adresini bulup sattıkları cd'lere ekleyeceklerdi. Nokta yerine dot yazılması ise bazı kullanıcıların "nokta"nın da mail adresinin bir öğe kelimesi olarak algılamamalarını sağlamak içindir. Budur yani.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Evet ayasofya'nın açıklaması doğru. Her gün gelen yaklaşık 1.000 e-mailin %80'i spam e-maillerden oluşuyor. Size garip gelen bu önlem bütün Dünya'da yaygın olarak kullanılmaya başlandı.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Yine de eleştirinin haklı olduğu bir nokta var. Emailleri okurken "at" kelimesi yerine başka bir şey kullanamıyoruz. Zaten bence kimse emailde "at" kelimesinin İngilizce anlamını düşünmüyor @ işareti ve emaildeki anlamı hatırda kalan.
Ancak bir email okurken "dot" demiyoruz. Dersek görmemişin İngilizce'si olmuş durumu oluşuyor. Bence bu nedenle doğrusu ik [at] arkitera [nokta] com olmalıydı. Kendi imzamı bu şekilde düzelttim. |
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
TRT spikerleri "@" için "kuyruklu a" diyor
![]() |
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Ben Açık Radyo'da program yaparken "Süslü a" derdim. "Kuyruklu yalan" gibi olmasın diye.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilginiz ve tepkilerinize teşekkür ederim.
aklıma takılan bir nokta var, okuldayken (İTÜ) özellikle bir alman hocam ( Christoph K. Neumann - Osmanlı Tarihçisi) yabancı terimleri yazılarında kullanırken okunuşlarıyla türkçeleştirerek kullanırdı. Örneğin, @ - et e-mail - i-meyil , vs... Örnekleri çoğunlukla özel yazışmalarımızda karşılaştığım bir tarzdır. Akademik yazılarını bu açıdan incelemedim, ancak yazıldığı gibi okunan bir dilimiz olduğu fikrinden hareketle tam karşılıkları bulunamayan, yazılış-okunuşu birbirinden çok farklı olabilen yabancı terimler için kullanılabileceğini düşünmekteyim. saygılarımla...
|
|
#10 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Ben "süslü a" demeyi seviyorum aaaaaaaaa.... Yani.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
ik [at] arkitera [dot] com
veya ik [at] arkitera [nokta] com ya da ik [süslü a] arkitera [nokta] com velakin ik [et] arkitera [nokta] com denilebilir de bu mesajı okuyanlar dışında anlayan olur mu bilmem... ![]()
|
|
#13 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Bir yerde şöyle görmüştüm.
ik[mail işareti]arkitera[nokta]com @ işaretinin kısa tarihi HANGI HAYVANA BENZIYOR ? Ucu kıvrık bir a harfi olan "@", bazı ülkelerde farklı hayvanlara da benzetiliyor. Almanlar, Hollandalılar, Macarlar ve Güney Afrikalılar "@" işaretini "maymun kuyrugu"na benzetirken, Fransizlar "salyangoz"a, Danimarkalilar "fil hortumu"na, Norveçliler "domuz kuyrugu"na, Çinliler "küçük bir fare"ye, Ruslar da "köpege" benzetiyor. Finlandiya'lilar ise "@" isaretini "kıvrılmış uyuyan küçük bir kedi" olarak görüyor Bu bağlamda en güzeli bence şu: ik[kıvrılmış uyuyan küçük bir kedi]arkitera[nokta]com. Bence yığın iletilere kaşı (bu arada spam sözcüğü için yığın ileti sözcüğü kullanılıyormuş) en etkin sonucu en son yazdığım verir. ![]() ![]()
|
|
#15 |
|
Yönetici
|
Eh madem anlatılıyor tarihçe filan ben de anlatayım. Spam için yığın ileti kullanmak güzel.
[Ukala mod] Spam'in zaten tam Türkçe karşılığı olamaz. Yok. Çünkü özel isim bir marka. Daha çok sığır eti konservesi satan bir firma. Bir aralar Amerika'da superbowl dahil NBA dahil bütün ama bütün prime time diziler spoar karşılaşmalarında ya da orada burada SPAM marka konserverlerin reklamı yapılmış ki artık istenmeyen reklamalara bu ismi vermişler. Biz de olsa "Next & NextStar" filan derdik herhalde. [/Ukala mod]
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|