Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Arkitera Forum > Öneri ve Düşünceleriniz

Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 26-05-2007, 16:51   #31

Merhaba melody,

Lütfen link'te bulunan sayfadaki örneği takip edin. Göreceksiniz sağdaki reklam artık görünür olmayacak.

Enable Or Disable JavaScript

'disable' seçilmeli.

İyi çalışmalar
Eklenmiş İmajlar
arkitera-forum-yenilendi-disable-javascript-jpg  
Eklenmiş İmajlar

asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-05-2007, 17:25   #32

Tekrar merhaba,

Ancak javascript'i kapatınca bazı sorunlar ortaya çıkıyor bende:

* Drop-down - sarkan menüler çalışmıyor;
* Sayfaların görüntülerinde bozulmalar oluyor. Anasayfada olduğu gibi. (Ekte görülebilir)

Eğer sayfanın bütünündeki görüntüyü bozmayacak bir ayar bilen varsa, lütfen bu bölüme eklesin.

İyi çalışmalar

Eklenmiş İmajlar
arkitera-forum-yenilendi-sh093-jpg  
Eski 26-05-2007, 20:07   #33
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Merhaba Asteria,
İlgine ve verdiğin bilgilere teşekkürler. Dediğin yerden Javascript'i kapattım. Dediğin diğer sorunlar bende de oldu. Ayrıca, forumun sağ tarafındaki reklam gitmesine gitti de... beyaz bir boşluk olarak kaldı orası, yani forum sayfası genişlemedi maalesef..
Neyse, çoğunluk beğendiyse biz de böyle idare etmeye çalışacağız maalesef..
Eski 26-05-2007, 20:47   #34
Arkitera Üyesi

omerselcuk'in Avatar'ı

Merhaba...
Bence grafik acidanda, islevsel olarakta yandaki bant basarisiz.
yan bant java da kapatilsa bile boslukta sayfayi assagi indirmeye calisrken sürekli reklam acilmakta.
Yan bant sadece daha fazla ve carpici reklam alani olusturuyor.
Cogunlugun estetik ve isleyi acisindan iyi bulmadigini düsünüyorum.
herhalde yakinda düzeltilir.
iyi calismalar!
Eski 26-05-2007, 21:07   #35

Merhaba,

Size katılıyorum. Ben de, ne zaman forum sayfasını aşağı-yukarı almak istesem istemeyerek reklam alanının üzerine tıklıyorum. Her defasında açılan firma sayfasını hızla kapamak zorunda kalıyorum.

Nasıl bir gelişme olacak bilmiyorum. Ömer Yılmaz tüm Arkitera websitelerinin sayfalarını artık sola dayayacaklarını açıklamıştı bir süre önce.

İyi çalışmalar

Alıntı:
Orijinal metin omerselcuk tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle

yan bant java da kapatilsa bile boslukta sayfayi assagi indirmeye calisrken sürekli reklam acilmakta.
Yan bant sadece daha fazla ve carpici reklam alani olusturuyor.

En son asteria tarafından düzenlendi : 27-05-2007 07:46
Eski 26-05-2007, 21:21   #36

Merhaba melody,

Rica ederim. Pek yardımı olmadı ne yazık ki...

Ben, şöyle, biraz da geçici bir çözüm uyguluyorum forum sayfasına girince: Favourites'ı veya Search'ı açıyorum. Böylece sol tarafta genişliğini ayarlayabileceğim bir kolon oluşturuyorum ve sağdaki reklam bölümünü daha sağa, ekran dışına, benim görüşümü ve hareketlerimi engellemeyen bir yere itebiliyorum. Ancak böyle forumu kazasız takip edebiliyorum.

Ekte reklamlı ve reklamsız olarak sayfamın nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Eklenmiş İmajlar
arkitera-forum-yenilendi-reklam-search-jpg   arkitera-forum-yenilendi-search-bandi-genisletilmis-jpg  

En son asteria tarafından düzenlendi : 27-05-2007 07:47
Eski 27-05-2007, 03:16   #37
Yönetici

gurgur'in Avatar'ı

İzmir
Bu çeşit varyasyonlar yerine değişik şekilde banner alımı olamaz mı? sticky tabr edilen banner stilinden mesela.. Sadece scrool bar doğrultusunda çıkar.
Eski 05-06-2007, 11:57   #38
Arkitera Üyesi

mavilale'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Çoğunluk reklam alanından şikayetçi, ben de beğenmedim.
Eskisi kadar kalamıyorum forumda, takip edemiyorum.
Anlayamadığım; herkes bir şekilde reklam alanını kapatacaksa madem reklamı bu kadar büyük alana koymanın anlamı ne?
Yani reklam amacına ulaşamıyorsa bu tasarım doğru değildir. Düzeltmek gerekmez mi?!
mavilale offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-06-2007, 12:02   #39
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin mavilale tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Anlayamadığım; herkes bir şekilde reklam alanını kapatacaksa madem reklamı bu kadar büyük alana koymanın anlamı ne?
Yani reklam amacına ulaşamıyorsa bu tasarım doğru değildir. Düzeltmek gerekmez mi?!
Reklamdan rahatsız olmamayı, hatta onlara tıklamaya alışmayı deneseniz... Daha iyi tasarımlar sizler önerseniz...

Arkitera Forum reklamlar olmadan ayakta duramaz. Reklamlar olacak. Javascript'le kapatma yoluna gidilirse biz de başka bir yöntem deneriz.
Televizyon gibi düşünün.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-06-2007, 12:19   #40
Arkitera Üyesi

mavilale'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Reklamdan rahatsız olmamayı, hatta onlara tıklamaya alışmayı deneseniz... Daha iyi tasarımlar sizler önerseniz...

Arkitera Forum reklamlar olmadan ayakta duramaz. Reklamlar olacak. Javascript'le kapatma yoluna gidilirse biz de başka bir yöntem deneriz.
Televizyon gibi düşünün.
Reklamları severim, bilgi, fikir verir..
Üzgünüm ki, uzmanlık alanım değil reklamcılık.
Farklı çözümler öneren arkadaşlar görüyorum, dikkate almayı deneseniz!..
"Reklam olmasın" değil kasdımız.
Amacına uygun, ilgi çeken, ürünü tanımaya yönlendiren, rahatsız etmeyen tasarım uygulamanız dileğimiz.
Böylece ayakta kalabilir arkitera forum
İyi çalışmalar..
mavilale offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-06-2007, 12:48   #41
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Reklamları severim, bilgi, fikir verir..
Üzgünüm ki, uzmanlık alanım değil reklamcılık.
Farklı çözümler öneren arkadaşlar görüyorum, dikkate almayı deneseniz!..
"Reklam olmasın" değil kasdımız.
Amacına uygun, ilgi çeken, ürünü tanımaya yönlendiren, rahatsız etmeyen tasarım uygulamanız dileğimiz.
Böylece ayakta kalabilir arkitera forum
İyi çalışmalar..
Deniyoruz zaten. "Arkitera Forum böylece ayakta kalır" derseniz işin boyutu değişir. O zaman "reklam uzmanı değilim" dememelisiniz. İlk aklımıza geleni uygulamadığımızı tahmin ettiğinizi düşünüyorum. Mimarlık / Reklam / İnternet ilişkisinin en tecrübeli kurumu (Biz öyle olduğumuzu düşünüyoruz varsa itirazınız söyleyin lütfen.) bu uygulamayı yapıyorsa vardır bir bildiği... Bir bildiği olmasa da bu kadar itirazdan sonra kendisini değiştirirdi. Sonunda dinazor bir kurum asla olmadık. Hep çok dinamiktik ve hala öyleyiz.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 06-06-2007, 00:10   #42
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Yok yani reklama karşı değiliz
ama reklamsız forum olsun lütfen
Daha iyi tasarım olsun düzeltilsin hatta kaldırılsın.

Zerrin Özer'in bir şarkısı vardır.

İstediğim kadar yesem ama kilo almasam.

Ne istediğinizi biliyor musunuz?
Biliyorsanız forumu idame ettirmenin maddi manevi zorluklarını da biliyorsunuzdur. Yoksa hem çalışan faydalı bir forum bir site olsun ama reklamı istemediğiniz şekilde olmasın demenin garip olduğunu da kavramışsınızdır.

Biz de diyoruz ki hep kendi isteklerini talp etmeyen hem de foruma yararlı ayrıca Türkçe'yi kullanan ve eleştiri getirdiğinde doğrusu için yol gösterebilen üyelerimiz olsun. Olmuyor işte.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-06-2007, 00:30   #43
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Mavilale'ye sonuna kadar katılıyorum.
Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Televizyon gibi düşünün.
Benim önerim sağ taraftaki reklam hattının daha ince olması. Eskiden menünün üst tarafındaydı, kendini de pekala gösteriyordu. Ama sağ taraftayken forumu çok sıkıştırıyor. Artık eskisi gibi makinamı açınca bir heves Forum'a girmiyorum, hatta Forum "home page"im iken artık değil maalesef. Tüm işlerimi hallettikten sonra Forum'a alelacele bir bakıp çıkıyorum.
Eski 06-06-2007, 01:13   #44
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin Melody tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Mavilale'ye sonuna kadar katılıyorum.

Benim önerim sağ taraftaki reklam hattının daha ince olması. Eskiden menünün üst tarafındaydı, kendini de pekala gösteriyordu. Ama sağ taraftayken forumu çok sıkıştırıyor. Artık eskisi gibi makinamı açınca bir heves Forum'a girmiyorum, hatta Forum "home page"im iken artık değil maalesef. Tüm işlerimi hallettikten sonra Forum'a alelacele bir bakıp çıkıyorum.
Sağdaki reklam yüzünden mi ?

Eski 06-06-2007, 09:52   #45
Arkitera Üyesi

omerselcuk'in Avatar'ı

Merhaba
Sagdaki reklamin etkisi var! kullanicilar olarak onlarca kisi ayni seyi yazdik. Arkitera bu konudaki en deneyimli kurum dogru, en dogrusunu o bilir.
Reklam maddi kaynak acisindan gerekili elbette ama kullanicilarinizda bu sekil ve tasarimiyla reklamin ekili olmadigini anlatmaya calisiyor size bence ,cünki forumu takip etmekte zorlanirken reklama karsi bir negatif hissyat olusuyor.Milli macin ortasina tüp reklami geldiginde izleyicinin hissettigi seye benzer birsey bu. Yani sizlerin bildikleri var tabi , ama bukadar kullanicininda söylediklerinin reklamcilik acisindan bir degeri vardir herhalde. Profesyonel firmalar reklamlarini piyasaya sürmeden yüzlerce kisi üzerinde nasil etki yarattigini test ediyor. ve bu is icin ciddi bütceler ayiriyor. Burda arkitera kullanicilarinin size geri dönüslerinin iyi niyetli ve daha iyi olmasina yönelik düsünceler olduguna inaniyorum. degerlendireceginizden eminim
Iyi calismalar
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları