![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Görsel ve yazılı arşiv
Senelerdir vaktim olduğu sürece mimari ve tasarım başlığı altında birçok konferans ve seminerlere katıldım. Çoğunlukla duyduğum en büyük sıkıntı bana çok yakın yerlerde olmasına rağmen katılmamın mümkün olamamasıydı.
Bu tabii ki hepimizin iş saatleri ile çakışan ya da etkinliğe yetişmeyi bile mümkün kılmayan saatlerde düzenlenmesi yanında İstanbul dışında yaşayan mimar ve tasarımcıların da bu paylaşımlardan geri kalmalarına sebep olmakta. Benim aklımda birkaç seneden beri düşündüğüm bir çözüm yolu var. Fikri hakları konusunda altyapısı hazırlanmış şekilde bütün etkinliklerin video kaydının alınarak ortak bir platform olarak video başlığı altında paylaşıma açılması. Dahası bazı seminerlerde yazılı bir dökümanın dahi verilmemesinden dolayı bilginin güncelliğini koruması olağan gözükmemektedir. Görsel/işitsel teknik altyapı ile ilgili olarak sponsorlar sayesinde bunun gerçek olabileceğini düşünüyorum. (ki bunun için aslında bir kamera ve tripod da yeter fakat workshoplarda bu biraz zor olabilir. farklı mekanlardaki etkinliklerin çakışması en büyük sorun) Geçen hafta İstanbul Mobilya Fuarı ve Yapı Fuarı'nı aynı güne sığdırmak durumundan dolayı katılmadığım İtalyan Tasarımı konusundaki etkinlikten sonra bu konuyu yazıya dökmek için bir sebebim daha oldu. Görsel bilgi bankası yanında bildirilerin de standart bir pdf dosyası olarak herkese ulaşması da iyi olmaz mı? İmkansız mı yoksa biraz zaman mı alır ?!Bu arada yeni moderatör arkadaşlara da başarılar diliyorum. Designboom'dan bir örnek; kengo kuma ‘selected work 1994 - 2004’ - the monographic exhibition dedicated to the work of japanese architect
BP En son archeon tarafından düzenlendi : 08-05-2007 16:38. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkür ederim !
![]()
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eh müspet bir cevap bekledim de ondan dolayı peşinen bir teşekkür edeyim dedim. Böyle bir şey mümkün mü ? Ben ilk uygulama için bir etkinlikte bunu gerçekleştirip uygun bir yerde hosting olarak eklemeyi ve paylaşmayı düşünüyorum.
![]()
|
|
|
#5 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bizde bu konuda bir kaç proje var. Ama henüz açıklanabilecek kadar olgunlaşmadı. Sadece arşivimizin artık kabına sığmadığının ve açılması gerektiğinin farkındayız. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Görsel bir arşiv aslında güzel bir oluşum olacaktır.
Önceki mesajlardan aklıma gelerek sizlere iletmek istediğin şey şu.Aslında belli başlı konferans ve sunumları internet üzerinden indirip okulun görsel eğitime olanak sağlayacak araçlar yardımıyla sunumlar yapmak gerçekten güzel bir düşüncem.Fakat özellikle mesela izolasyon yapımı panel duvar yerleşimi vs gibi yapı videolarını pek bulamıyorum internette.Belirlenen etkinlik ve sunumları çekimini yapıp bir link aracılığı ile kendi öğrencilerime sunmak isterim.Sürekli izlenebilecek bir kaynak olarak kalmasıda ayrı bir güzelliği olarak kalacaktır.Bu konuda bir çalışma yapmak isterim.Herkese iyi çalışmalar..
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
AMV'nin yerini alacak yeni projemiz Arkiv yayında.
Türkiye'nin Mimarlık Arşivi (Tam olarak isteği karşılamasa da arşiv özelliği taşıyor.) |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
harika bir gelişme fakat ben video arşivi konusunda bir başlangıç yapmak istesem de genel olarak akademik anlamda eylül ayına kadar bir etkinlik düzenlenmesi pek mümkün olamayacak gibi. Yine de gündemi takip ederek uygun zamanı kollamaya çalışacağım. ![]() ![]()
|
|
|
|
#10 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
iyi fikir ! Şimdiden heyecan duymaya başladım.
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Soru !
Mimari ve doğa içerikli videolarımdan bazılarını bilgisayarda düzenledikten sonra siteye eklemek istiyorum. Teknik anlamda mümkün olabilir mi?
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Tam da ben de bugün bu konuya bakmış ne yazacağımı bilememiştim.
Tabi ki mümkün ![]() Arkitera Galeri - - Powered by PhotoPost "Görsel Yükleme" bölümünden yapılabiliyor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
harika ! O zaman Gökova ile başlayıp devamını getireyim !
Bakalım açılışı kim yapacak ?
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|