![]() |
|
|||||||
| Öneri ve Düşünceleriniz Öneri ve düşüncelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşmanız çok önemli. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
![]() |
Yağmurlu havalarda kaldırımlarda yürüyenlere su sıçratmamak için özen göstermek gereklidir.
Bu forumda da kurallara uymak gereklidir. Kimi eleştirsek "Ben aslında biliyorum da rahat hissetmiyorum öyle kurallı yazarken" diyor. Kurallı olmanın bir çizgisi varsa rahat olmanın da bir çizgisi var. Açıkçası bu foruma "rahat yazmamak da" gerekebilir. Düşünerek ve dikkatli yazmak. Olabilir. Burası demokratik ama bütünüyle rahat bir yer sayılmayabilir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler Haydi mimarlar "OKURYAZAR" olmaya. 15 kredi cepte TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ben bu foruma çok teşekkür etmek istiyordum,doğru yer burası diye düşündüm.Büyük yardımı oldu bana,olmakta.Ve dildeki bu tutumlarından ötürü ayrı bir minnet duyuyorum.Nihayet doğru düzgün bir forum diye düşünmüştüm ilk karşılaştığımda.Çünkü olması gereken bu.Yani neden böyle bir yaptırım uyguladığınızı ne hakla sorguluyor üyeler ve üye adayları,inanın anlamış değilim.Bu bir farktır evet,fakat burası Türkiye ve Türkçe ile sağlıyoruz iletişimi,bunlar kadar olağan,dili olması gerektiği gibi yazmak da.Bu konuya bir kaç yerde rastladım,itirazlara,neden bu zorunluluk diye sorgulamalara ve inanın öne sürdükleri gerekçelerin hiç biri onları bu konuda haklı çıkarmıyor.Alışkanlıktan ötürü diyorlar ya bazen,ben de uzun zamandır internet kullanıcısıyım fakat hep olması gerektiği gibi yaptım,Türkçe nasıl yazılıyorsa öyle yazdım ve bu benim alışkanlığım oldu.Bu konunun yaratıcılıkla dailgisi yok diğer şeylerle olmadığı gibi.Eğer dilde yaratıcılıklarını göstermek isteyenler var ise,ki oldukça fazla var,dile sonradan giren bazı yabancı kelimeler kelime grupları yerine bir şeyler yaratsınlar.Dil köreldikçe körelmekte.Belki bunlar küçük hesaplar olarak algılanabilir ancak inanın içim acıyor.Utanıyorum,çevrenin tutumundan,anlayışsızlığından,duyarsızlığından.Bu yazdıklarım birine cevaben değil belirtmek isterim,birileri hedef alınarak da yazılmadı.Ve söylenecek daha pek çok söz kurulacak pek çok cümle var bu konuda,hepsini burada dile getirmek mümkünsüz sanırım.Biraz öfkem vardı birikmiş,mazur görünüz,rahatsız olursanız okuduklarınızdan.İyi kalın.
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Daha önceden anlattigim gibi yurtdisinda yasiyorum ve burada almanca klavye kullanmak zorundayim. Sayin Cetin Tüker' in dedigi gibi bilgisayarimin altyapisini türkce olarak degistirmemin bana yasadigim ve calistigim yerde faydadan cok zarari olacaktir. Ayni sekilde yeni bir klavye almamin bana ekstra masraftan baska bir getirisi olmayacaktir.(Zaten burada türkce klavye bulmam zor) Bunun disinda benim bir yönetici gibi mazaret sunamama durumum oldugu söyleniyor. Neden? Daha önceden sundugum mazaret bir sekilde anlayisla karsilaniyor ve aylar sonra baska bir yöneticiden böyle bir tavir aliyorum. Haliyle gene ayni soru aklima geliyor: Neden? Herseyden öte, emrivaki bir tavirla yazismak ne kadar dogrudur? Uzun süredir bu foruma yaziyorum, bilgi alisverisinde bulunuyorum, dilbilgisine özen gösteriyorum, "yapIyom" degil "yapiyorum" yaziyorum, eger sorun türkce karakter kullanamamsa sizlerden ricam, son 3 senede yazdiklarimi gözden gecirip, hatalarimi bulup gerekli ceza puanini vererek beni forumdan ihrac etmeniz. Cünkü ben ne 5 dolar vererek yeni bir klavye alacagim, nede bilgisayarimin sistemini türkceye cevirecegim. Saygilar |
||
|
|
|
|
#19 |
|
Yönetici
![]() |
Bu tartışmanın gereksiz yere uzaması anlamsız olur.
Zaten bulunduğunuz yeri yurtdışı olarak belirtmişsiniz, profilinizden bunu görebiliyoruz. Uzamaması adına konuyu kapatıyorum.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|