![]() |
|
|||||||
| Okullar Türkiye ve KKTC'de mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama ve endüstri ürünleri tasarımı konusunda eğitimi veren üniversiteler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
|
selam arkadaşlar,
ben 1.sınıf öğrencisiyim.sizlerle bir fikrimi paylaşmak istiyorum. fikrim şu: fakülte bünyesinde eskiz kulübü veya mezunlar derneği altında bir mimarlık dergisi çıkarma fikri.bence bu bizim fakültemiz için bir eksiklik. çünkü diğer fakültelerin bazı yayınları var aylık veya 3 aylık yayınlanan ama bizim yok. neden bizim de olmasın? bu konuyu hocalardan bazısına açtım. destek vereceklerini hatta dekanlığın da buna destek olacağını ilettiler. en büyük sorun organize olmak ve bu projenin devamlılığını sağlamak. yani bununla uğraşacak buna seve seve katılacak arkadaşlar arıyorum katılırsanız sevinirim. daha fazla bilgi edinmek için beni bölümde bulabilirsiniz.genelde ma1'de oluyorum. Gürkan Topaloğlu En son lumina tarafından düzenlendi : 29-05-2007 23:19. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
dergiii
aslına bakılırsa dergi iyi fikir ama artılarına ve eksilerine vurucak olursan bir kere dergi çok büyük bir sorumluluk. en azından kapagından içindeki yazılara düzenlemesine kadar çok büyük bir sorumluluk gerektiriyor. neler yazacak neler eleştireceğiz neler hazırlacağız hepsi büyük bir sorumluluk gerektiriyor ayrıca kossskoooocaman bir zaman. 4 ler gidiyor 3 ler desen oldukça yogunlar bizler de öyle geriye sizler kalıyorsunuz ama sizler de ilk defa meslek dersleri ile karşılaştıgınız için sizler de yogunsunuz bu durumda bu kadar büyük bir sorumluluk altına girmek insanlar için zor bir görev teşkil ediyor ve inan hiç kimsenin buna yanaşacagını üzülerek söylüyorum sanmıyorum ama eger bu fikir gündem konusu olacak olursa elimizden geleni yapmaya çalışırız. artılarına gelince böyle bir el emeğini ktü mimarlık adı altında çıkarmak ta bizleri ktü mimarlık fakültesi tarihinde ilk yapacak ve fakültenin tanıtımında rol oynayacak. iyi düşünmek lazımmmm
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-05-2007 23:21. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
|
.............bu işe gönülden bağlı kişileri bulduktan sonra bu iş fazla da zor değil.zaten ilk sayılarda o kadar da iddalı değiliz.bazı eksiklikler olacak falan ama bunun üstesinden gönüllü öğretim elemanlarının katkıları ile gelebiliriz.çünkü bu bir öğrenci dergisi değil,bir fakülte dergisi olacak.yani tüm fakülte elemanları buna destek olacak.(ümidim)
bu dergiyi aylık değil de mevsimlik olarak düşünüyoruz(ilkbahar-yaz-sonbahar-kış)o nedenle fazla vakit alacağını zannetmem. sizinde dediğiniz gibi "böyle bir el emeğini ktü mimarlık adı altında çıkarmak ta bizleri ktü mimarlık fakültesi tarihinde ilk yapacak ve fakülteniin tanıtımında rol oynayacak." sizin gibi olumlu düşünüp destek verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. ve ayrıca size de teşekkürler... En son lumina tarafından düzenlendi : 29-05-2007 23:22. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
keşke çıkartılabilse ben kendi adıma yardımcı olmaktan mutluluk duyarım ama 1. sınıfta olduğumuzdan henüz herşeye tam olarak yetkin değiliz diye düşünüyorum.öğrenci projeleri adına birşeyler yapabiliriz.çok güzel olabilir.
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-05-2007 23:22. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Heyecanınız harika... Sonuna kadar destekliyorum fakat arkadaşlarınızın da belirttiği gibi zor bir süreci var.. Fiziksel olarak ortaya çıkması inanın işin en kolay kısmı.. Derneğin kuruluş aşamalarından haberinizin olmaması çok normal ama şunu söyleyebilirim bizimde ilk çıkış amacımız buydu... Ama kurumsallaşma sürecinde buna maddi olarak fon ayıramadık.. Diğer mimarlık fakültelerinin dergilerini incelediyseniz bunların hakemli ve bilimsel içerikli yazılardan oluşan dergiler olduğunu göreceksiniz. Tabi bir de sağlam bir editör kadronuz olması lazım.. Hatta bizim bölümün seneler önce çıkarttığı dergileri bulabilirsiniz belki kütüphaneden.. Hele Reşat hocamızın bir yazısı var ki.... Neyse sonuçta bu sizin .. bizim yapabileceğimiz bir iş değil.. Ama sakın bu söylediklerimi engel olarak görmeyin.. Bizimde en başından beri dileğimiz öğrencilerimizle bütünleşip beraber bişeyler yapabilmek zaten Hatta benden size öneri.. Ben şu an Ankara'dayım ama gidin diğer dernek yönetim kurulu üyelerini sıkıştırın... Temmuz'daki mezunlar buluşmasına böyle böyle bişeyler yapmak istiyoruz diye.. Evet belki bilimsel içerikli bişey olmayabilir ama fakülteyi (bölümü...) tanıtan sizlerin kaleme aldığı bol amatör ruhlu (bence en çekici olan da bu) bir fasikül çıkartabiliriz.. Neden olmasın... Bende burdan her türlü desteğe açığım Arş.Gör.Ebru SİNAN |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Tüm bunlardan önce sizlerinde belirtmiş olduğu çok önemli bir nokta varki bu da süreklilik. Düşündüğünüz bu projenin gerçekte var olabilmesi için sınıflar arasında ki ilişkinin ve diyaloğun biraz aşırı olması gerekmekte. Zamanında bizlerde böyle bir çaba içerisine girmiştik. Fakat dediğiniz gibi derslerin yoğunluğu falan bunlar bahane gibi geliyor bana. Neticede her ne kadar MİMARLIK öğrencisi olsakta, mezun olmuş olmama rağmen hala öğrenci gibi hissediyorum kendimi ki öğrenecek daha çok şey var , bu tarz işlere zaman ayırabilme imkanımız imkanınız vardır.
Çok değerli hocalarımızında bu güzel gayretinize katkıda bulunacaklarına canı gönülden inanıyorum. Son sözüm Ebru'ya , Umarım Temmuz Buluşması'nda aranızda oluruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. mmr Selim AYGÜN ... ![]()
|
|
|
#7 |
|
Üye
|
dergi
dergi olay gercekten cok iyi fakat masraf konusunda herhangi bir bilginiz yoksa once kuşe kağıtlı dergilerin masrafına bir bakmanızı öneririm çünki biz lisede dergi çıkarttığımız zaman uçuk rakamlar çıkmıştı
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-05-2007 23:23. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaslar ben mim.2 den ugurhan. Biz eskiz klübü olarak yaptığımız organizasyonlarda bile fakülteden tam destek alamıyoruz.Misal son yapacağımız etkinlik haftasın için ödenek olmadığından dolayı çoğu şeyleri yönetim kurulu olarak cebimizden karşılayacağız.
Dergi meselesi ise gerçekten sağlam bütçe isteyen bir şey.Bir de basılacak dergi sayısı az olacağından dolayı maliyet iyice artar.Bunları geçersek, onun tasarısı,içindekiler, dağıtımı hepsi baya zor iş. Yine de ben derim imkansız yoktur,zor vardır. Ben de size yardım ederim ve sanırım eskiz klübü de yardımcı olur. En son lumina tarafından düzenlendi : 29-05-2007 23:24. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
slm Gürkan. Ben ÇAĞATAY
SLM KARDELŞİM. İLK BAŞLARDA BU ÖNERİNİ PEK TASNİF ETMESEM DE, DERGİNİN MEVSİMLİK OLMASI İLGİMİ ÇEKTİ VE OLAYA BAKIŞIMI DA DEĞİŞTİRDİ.
FİKİR AKLINA İLK GELDİĞİNDE SANA HADİ LENNN... GİBİSİNDEN SÖZLER SARFETTİĞİM İÇİN DE KUSURA BAKMA. BU DÜŞÜNCENİN HAYATA GEÇİRİLMESİNDE SONUNA KADAR YANINDAYIM. ÜZERİME NE GÖREV DÜŞERSE DE YAPMAYA HAZIRIM. HADİ BİTİRELİM ŞU İŞİ GÖRÜŞÜRÜZ ORTAK.. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
konu ismini içeriğe uygun olarak seçmelisiniz
"bana yardım edecek birilerini arıyorum" diye konu ismi olmayacağı için düzeltildi. Lüten dikkat konu dışı olduğum için kusura bakmayınız umarım derginizi çıkartırsınız kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar,
Bu forumu uzunca bir süredir takip ediyorum, ancak üye olabildim. Bir nokta var ki özellikle dikkatimi çekiyor. Tartışılan konular oldukça nitelikli, bunun yanında bazı başlıklarda Türkçe'nin kullanımı bir o kadar yetersiz. İtici olmak istemiyorum elbette ki, bu konuda oldukça hassas olduğum için yazma ihtiyacı duydum. Bence internet ortamı Türkçe'nin üstünkörü, yarım yamalak kullanılmasını gerektirmiyor. "BÜYÜK HARFLE" yazmalar, ya da kelimelerin seçiminde özensizlikler. Bir mimarın projesini ifade edebilmesi için hem yazılı hem de sözlü olarak Türkçe'yi çok iyi kullanması gerekir. Bunun da çok zor olduğunu düşünmüyorum. Hele birde dergi çıkarmayı düşünüyorsanız, bu iyice hassas bir konu... Örneğin: BU ÖNERİNİ PEK TASNİF ETMESEM DE değil Bu önerini tasvip etmesem de olmalı. Sadece ufak bir örnek ![]() Beni anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Sizlere kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
türkçe ye katılmamak elde değil güzel saptamalar tebrik ediyorum
![]() bu arada tüm ktü mimarlık fakültesinin 23 Nisan'ını kutluyorum.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Üye
|
bence
dergi olayına çok büyük bir emek gerekiyor. yani sizinde anladığınız gibi belki aylarca ugraşılacak. ama ben derim ki bu yayını dergi şeklinde değilde broşüre benzeyen bir şekilde çıkartsak. içeriğine gelincede bize bazı şeyleri anlatmak yerine hangi alanlarla ilgilenebileceğimizi bildiren notlar içerse. bu sayede bilgilerimizi direkt olarak değil dolaylı bir şekilde paylaşmış oluruz. yani bu broşüre klavuz da denebilir. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu konunun temelini attım, ve dergi bu yazın çıkacak bir bülten olarakk...
dergi çıkartmak değil de 4-6 sayfalık bir bültenn olabilirr.. dergi çok müşkilatlı bir iş bunu untma, yüksek maddiyata bakıyor... çok emek zaman maddiyat satışş birass muhasebe ticaret gibi oluyoo üç sayfalık bir bülten 40 -50 yeni kuruşa çıkıyorr. satılmazz ama sölenecek sözlerimizi dillendirilebilecek bir ilk olurr.. herşey hazır seneye ilk hafta hepinizin elinde olacaktırr. desteklerinizi bekliyorumm.. _______________________________ TEVFİK LİDER PARLAKYILDIZ MA2 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
yanındayım lider hadi bakayım,buarada seninde yanındayım gürkan.Ama ayrı çalışmayın birlik olalım.Hatta eskiz klubüyle birlikte yürütülmesi gereken birşey bu konu.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|