![]() |
|
|||||||
| Okullar Türkiye ve KKTC'de mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama ve endüstri ürünleri tasarımı konusunda eğitimi veren üniversiteler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
okul projelerimizde hangi mimari akımları tercih ediyoruz?
mimarlık eğitimindeki karmaşa başlıklı konuda tartışılanlardan yola çıkarak: hocalarımızdan veya izlediğimiz mimarlardan etkilenerek hangi mimari akımları takip ediyoruz? hangileri projelerimizde daha ağır basıyor?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
akım değil de mimari tavır diyelim istersen...
neyi benimserseniz benimseyin güncel ve moda olanı benimsemeden önce iki kere düşünmek lazım... hocanın benimsediği tavrı benimsemeden önce ise üç kere daha düşünmeli... bu iki tavır öğrencilikte en sık rastlanılanlar... en tehlikeli olanlar... akım konusunda en zor rastlanılanı en zor başarılabilen de aynı zamanda... her problemin kendi özüne göre çözüm getirmek. sonra, zaten akımlar akıcıdır. akar gider... ![]() En son neriman m. tarafından düzenlendi : 03-03-2006 16:25. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
akım?
Akım mı kaldı? Ne akımı? Projeyi düşünürken şu akımda mı olsun demek kadar komik birşey var mı? Bu bu kadar nesnel birşey de değildi ki zamanında bu... Size okullarınızda ne öğretiyorlar çok merak ediyorum...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
ürün üzerinden
ortaya çıkan ürün üzerinden konuşuyorum zaten. şöyle sorayım, yaptığın şeyi neye benzetiyorsun? dünyada yapılan mimarlık ürünleriyle karşılaştırdığında nerede duruyor? ben bunu sorgulamak istemiştim. itü'de yüksek lisans mülakatında asistanlardan biri böyle bir soru sorunca dumura uğrayıp modernizm demiştim. bizim okulda (y.t.ü) çünkü projelerimizin tasarım aşamasında, hem biz araştırmalar yaparız, hem de hocalar konumuzla ilgili örnekler sunarlar. bu örneklerden en çok verileni "L'unité D'habitation" dur. bilmem anlatabildim mi? bize hep modernizm akımı öncüleri örnek gösterilir. böyle olunca da, yaptığımız tasarımları bunlara benzetebiliyorum. dekonstrüktivist mimarlardan da etkilenme var tabii. ama çok da algılayarak veya sindirerek atıfta bulunabildiğimizi sanmıyorum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye
|
duygularımız mı?
sanatta duygularımız ön plandadır,onları açığa çıkartırız.mimarlıkta bir sanatsa duygularımızla kendi tarzımızı mı ortaya koymalıyız projelerimizde?
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|