![]() |
|
|||||||
| Okullar Türkiye ve KKTC'de mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama ve endüstri ürünleri tasarımı konusunda eğitimi veren üniversiteler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar;
Bana ilginç gelen bir gözlemimi sizle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istiyorum.Mimarlık öğrencilerinin çoğunun psikolojik veya fiziksel rahatsızlıkları var.Eğitim adı altında pek çok hocanın tuhaf davranışları pek çoğumuzun özellıklede ruh saglıgını tehdit ediyor. Bunların karşılığında çoğu zamanda"bizi ilgilendirmez"karşılığını alıyoruz. Peki bizler mimarlığı seviyoruz,her türlü sıkıntısıda bize aldığımız zevk karşılığı görünmüyor.Bu eğitimde bu kadar baskı sıkıntı stres şartmı? Herkes artık ne jürilerde edilen hakaretleri nede okul boyunca elimizde kalan kayıpları görüyor.Hakkımızı aramalımıyız?Hocalar bizleri elbette eleştirecek ama bu bu kadar ağır olmak zorundamı? Hiçmi bişi gelmicek elimizden?Yarın elimizden sağlıklarımız gidince kazandığımız para ne işe yarayacak? Bunun hesabını birileri verecek mi yada vermelimi? En güzel yaşlarımızı bu kadar yoğun stres altında yaşamak belki seçimimiz ama bu hakaretler, ağır sözler? Bizler mi eleştiriliyoruz,projelerimizmi yoksa farklı psikolojik sorunları olanlarmı hoca oluyor?Kendını eksık hıssedıp bızden çıkarıyolar?Artık anlayamıyorum yardımcı olusanız sevınırım...Bunun bir çözümü olmalı..Gerek insani gerekse hukuki yollardan....İnsanlar mahkemeleri kazanabilyormuş.Bu bizim okulumuzda bu sene 2 kez yaşandı o zaman bir adaletsizlk mi var yoksa bilirkişiler aslında bilmiyormu? cevaplarınız ıcın sımdıden teşekkurler… |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
acaba
Bu konuda sana katılıyorum acaba hocalarınmı ruhsal sorunları var yoksa öğrencilermi çok beceriksiz,Bence bu kadar beceriksiz öğrencinin biraraya gelmesi imkansız. O zaman eğitim sistemindemi bir hata var ,hocalar gerçekten öğrencilere birşeyler kazandırabiliyormu yoksa sadece onları sağlığını bile tehdit edecek şekilde eleştiriyorlarmı, bu eleştiri yapıcı oluyormu bunların sorulması gerekiyor. Bence çoğu zaman bu eleştiriler öğrencinin kendine güvenini kaybetmesine, ruhsal sorunlar yaşamasına neden oluyor, eleştirilerin kimi zaman kişisel boyutta olmasıda ayrı bir konu buda öğrenciye hiçbirşey kazandırmıyor aksine öğrencide psikolojik sorunlar ortaya çıkmasına sebep oluyor (bunu bizzat yaşadım).
Ayrıca hocaların öğrencilere eşit davranmamasıda çalışma isteğini öldürüyor ve öğrencileri derslerden soğutuyor. Başarılı olmak için bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. İnşallah birileri bunu yapar. Ama sanmıyorum neden biz mimarlık öğrencileri bunlara ses çıkarmıyoruz ,bunları düzeltmek için neden bişeyler yapmıyoruz hala ??????????? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
|
Sanırım bu ülke genelindeki üniversitelerde ve hatta her kurumda yaşanan bir sorun..eğitimci adı altındaki kişilerin "eğitim verme" konusunda aslında yeterli eğitimi almadıklarını düşünüyorum..kişisel problemlerin fakültelere taşınması ve bunların üniversite öğrencilerine yansıması yanlış. mimarlık eğitimi almayı bilinçli olarak tercih etmiş öğrencilere, ilk yıllarda mimarlığın doğru tanıtılması ve mümkünse bunun doğru kişiler tarafından o öğrenciyi olumlu etkileyecek biçimde yapılması gerekmektedir.Saplantılı ve kendi iç problemlerini çözememiş kişilerin eğitim vermesi son derece yanlıştır..Buranın bir üniversite ve özellikle mimarlık gibi ağır bir eğitim sürecine sahip bir fakülte,olduğu düşünülücek olursa..bu kesinlikle dikkate alınmalıdır.Günümüz üniversite öğrencilerinin ve yine tekrarlıyorum özellikle mimarlık fakültesi öğrencilerinin yoğun çalışma temposu arasında bu gibi aksaklıklarla uğraşamaması, bu güne kadar bu tip olayların mahkemelere taşınmamasını açıklar sanırım..ama gerektiğinde tüm üniversite öğrencilerinin hukuki haklarını araması gerektiğini düşünüyorum.devlet üniversitelerinde farkına varılması gereken en önemli nokta ..orada "eğitimci"olarak bulunan kişilerin..maaşları devlet tarafından..oradaki üniversite öğrencilerine eğitim vermek şartıyla ödendiğidir.kısaca eğitimciler o "öğrenciler için oradadırlar"..Kendilerini tatmin etmek ve kariyer sahibi olmak ikinci hakları veya görevleri olabilir ilk değil.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|