![]() |
|
|||||||
| Okullar Türkiye ve KKTC'de mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama ve endüstri ürünleri tasarımı konusunda eğitimi veren üniversiteler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Ben Bahçeşehir Üniversitesi,Mimarlık Fakültesi,1.sınıf öğrencisiyim.
Okula başlamadan önce o kadar çok şüphem ve korkum vardı ki,anlatamam.Ama başladıktan sonra gördüm ki,egitimi inanılmaz ciddiye alıyorlar.Ve baştan savma olmasından korktuğum herşey mükemmel işliyor. ben tüm bunlara tanıklık ediyorum,fakat dışardan gelen tepkileri duyunca üzülmüyor değilim... sizlerin de düşüncelerini bekliyorum.. teşekkürler! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
bence de
Sanırım sizin üniversiteniz farklı ama ben özel eğitim deyince şatafatlı binalar, binaların arasında dolaşan sevimsiz tikiler ve isminin başı kalabalık işi olmayan hocalar hayal ediyorum. Umarım yanılıyorumdur.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Aslında çoğunluk tam da dediğin gibi
Ama bizim fakülte öyle değil.ve şu akla gelen genel düşünceler (ki herkesin aklına bunlar geliyor,biliyorum) beni inanılmaz üzüyor..aklı fikri alışverişte,makyajda,arabada olan tikkyler arasında,gerçekten bir şeyler öğrenmek isteyenlerde kaynıyor bir kaç puan daha alıp İTÜ'ye yada YILDIZ'a gidebilmeyi cok isterdim,kazandığım bursun tadını sırf bunlar yüzünden yaşayamadım.ama bir yandanda burda bana tanınan imkanları orda bulabilirmiydim diye de düşünmeden edemiyorum ![]() amma dertli çıktım bende,terapi mi oldu ne teşekkürrrlerrrr etttiiii
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Aphelion arkadaşım, ben de Bahçeşehir Üniversitesinde okumaktayım, ve bu sene mezun olacağım inşallah.
Şu 3,5 sene sonundaki yorumlarımı şöyle özetleyim. 1) Bir kere hocalarımız konularının gerçek anlamda uzmanları ki, bu özel üniversitelerin bir artısı- bastırıyorlar parayı, alıyorlar iyi hocaları Tabii bu etik mi, doğru mu-yanlış mı, bir yorum yapmıyorum.2) Ancak hocalarımız sizdeki ciddiyeti görmezlerse o zaman size "anne baba zoruyla diploma almaya çalışıyor" damgası vuracaktır ki, bilhassa son sınıftakilerin çoğu hakikaten böyle bir izlenim vermekte. Dolayısıyla maalesef "mimarlıkla yatıp kalkan" sınıftaş ortamını pek yaşayamadım. Ama alttan gelen sizleri biraz gözlemledim, ve sizde bunun oluştuğunu gördüm. Ve de bu beni çok sevindirdi. Umarım okulumuzu, mimarlık fakultesi olarak oldukça tanınır bir hale getirceksinizdir. Çünkü şu anda daha ziyade denize sıfır olması, ekonomik avantajları ve yeri ile tanınmakta Ama bu da doğal, neticede ben bu okulun 2. mezunlarından olcam- oldukça yeni bir üniversite. Bir üniversiteyi tanıtma misyonu bile bence oldukça heyecan verici bir şey. Hele eğer bu uğurda birşeyler başarırsanız alacağınız haz da çok fazla olacaktır kanımca.3) Şu anda okulumdan yüksek onur bursu almaktayım. Ayrıca geçen aydan beri de asistan öğrenci oldum. Bu başka okullarda var mı bilmiyorum. Ama başarılı bir öğrenci ekonomik olarak mükafatlandırılmakta. Bence bu da özel üniversitelere has birşey ve mutluluk verici. Yani para önemli değil, çabalarınızın ödüllendirilmesi hoş. 4) Okulumuzun yeri, ki zaten birçoğunuz muhtemelen bu yüzden bu okulu seçti, hakikaten çok güzel. Yani mimarlık öğrenciliği bundan daha güzel bir yerde yapılamaz bence. 5) Ayrıca okulumuzun yurt dışı bağlantıları da çok iyi. Ama size tavsiyem okulumuza mimarlık dalında erasmus kapsamında daha fazla okulla anlaşma yapması için baskı yapmanız. Özellikle de hollanda, almanya, isveç ve italya'da. Bir de erasmus dahilinde yüksek lisans ta yapılabiliyor, ama bizim üniversite sadece lisans sözleşmeleri yapmış. Bu konularda okula baskı yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Ama okulumuzun Kent State University ile yapmış olduğu anlaşma gerçekten çok iyi. Ama bu konuda da ÖSS burslu öğrencilere maalesef burs verilmemekte. Bu konuda da baskı yapmanız hoş olur Siz niye yapmadınız derseniz, valla ben biraz uğraştım ama sayıca azız. Artı, benim gibi düşünen öğrenci sayısı hepten azdı (yani umrunda olan). Bu madde size en önemli tavsiyem aslında.6) Okulumuzda ArchiCAD öğretilmekte. Bu program oldukça güzel, ve şu anda elimde olsa autoCAD'e hiç dokunmam bile. Ama türkiye piyasası malum, autoCAD şart. Okulda ek olarak AutoCAD dersleri bence isteyin. Bu sizin en doğal hakkınız bence. Bir de VIZ ve photoshop da öğretildi ama çok yüzeysel kaldı. Bunlar için de ayrı dersler verilse ve kapsamı genişletilse sizin için çok daha iyi olur. Bu konularda da bastırırsanız sizin lehinize olur . 7)Biz bir mimarlık klübü kurduk ama pek aktif olamadık. Gerçi ben de klüp adı altında en ufak bir etkinliğe bulaşmadım. Ama inanın böyle bir klübü aktif olarak işletirseniz, geziler düzenleyip, toplu konferanslara giderseniz, hatta belki konferanslar düzenleyebilirseniz bence çok keyif alacaksınızdır. Yani biz yapamadık maalesef. Sen de "siz ne yaptınız acaba?" diye soracaksın şimdi tabii, ne diyiim biz biraz fazla bireysel takıldık. Biz ettik siz etmeyin Bilemiyorum, en azından fakultemiz adına okullar başlığı altında bir başlık açtırmalıyız artık. Bu gibi şeyleri yapmak için girişimlerde bulunmalıyız. Sonuç olarak, bence asla Bahçeşehir Üniversitesini seçtiğin için pişmanlık duyma. Ben fakultenin yenilerinden olarak, yeni olan fakultemizin tüm acemiliklerine ve sistem oturtma sürecindeki bocalamalara rağmen iyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum: Yanlız burda kişisel çabanın çok ama çok olduğunu hatırlatmalıyım. Dünyanın en iyi fakültesi bile isteksiz bir öğrenciyi iyi bir mimar yapamaz. Sana üniversitemizde iyi bir eğitim hayatı diliyorum. Umarım yazdıklarımın sana bir faydası dokunur.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
çook teşekkür ederim,inanılmaz mutlu oldum...
aslında söylediklerinin hepsi çok dogru,tasalanmam yersiz. tavsiyelerini dinlicem! tekrar saol
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
önemli olan imkanlardan olabildiğince yararlanmak.burslu olmanı da takdir ediyorum
başarılar...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
çok teşekkür ederiim
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bizim hocalar özel üniversitede olsa acaba kolay kolay öğrenci bırakabilirlermi ?Sen memnunsan gerisi boş Her şey öğrencide biter. Okula ne için geldiğin önemli. özel devlet farketmez. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bildiğim kadarıyla
Türkiyede bir üniversite gerçek yada tüzel kişi veya bir kurumun ise yök bu üniversiteyi klavuza almaz denklik de varmez. çünkü o zaman ticari boyut kazanacağı endişesi taşır. bu iyi birşey midir degil midir tartışmaya açıktır. sonuc olarakta bu tür üniversite oluşturmayı düşünenler ise bir vakıf kurup vakıf adına bu üniversiteleri acıp yök e sunuyorlar.diğer şartları da sağladıklarında yök denklik veriyor. ve vakıf üniversitesi diye geçiyor.yani işi kitabına uyduruyorlar. Bugun Turkiyede herhangi bir üniversitede okuyan bir öğrencinin devlet bütcesine bir maliyeti var bu rakamı tam olarak bilemiyorum fakat 3000 usd seviyesinde. yani devlet her sene bir öğrenciye bu kadar ödenek ayırıyor. Vakif üniversitelerinde ise bu rakam cok daha dusuk seviyelerde vakif üniversiteleri bütcesini kendi öğrencilerden talep ediyor. bu talebi karşılayabilen öğrenciler YÖK ün organizasyonu ile (öss) bundan yararlanma hakkına sahip oluyor.ve vakıf üniversitesinde okuma hakkına sahip oluyor Kısacası vakıf üniversitelerinin devlet üniversitelerine ayrılan kaynağa bir bakıma katkısı oluyor. vakif üniversiteleri kendilerini devlet üniversitelerinden daha iyi finanse edebildigi için eğitim kalitesi daha iyi olabiliyor. hoca kalitesi , araç gereç kalitesi , hizmet kalitesi vs ... İsterseniz savunma psikolojisi diyebilirsiniz istanbulda bir vakıf üniversitesi öğrencisi olarak ben tüm bu olanlarda kötülük görmüyorum. evet adaletsiz bir durum var ama şiddetle karşı çıkmanın bi anlamı yok.eşdeğer durumda siz olsaydınız ne yapardınız? bu dünyada adaletsizlik her yerde, yaradılışta yokmu sizce en azından bunca öğrenci devlet üniversitesine yerleşmiş olsaydı hazineden öğrenci başına ayrılan bütce düşecekti. bundan devlet üniversiteleri ve öğrencileri zarar görürdü. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ben devlet üniversitesinde okumaktayım.Bir x özel üniversitesine bakışım herbiri için ayrı dır.Aslında hepsinde eğitim kalitesini arttırmak içib bi çaba var ama bazıları bunu maddiyat için az desteklerken bazısı parayı ikinci plana atabiliyor.Bu da aslında üzücü bi durum
Okuyan öğreciler burada belirleyici kıstas olma durumunda, kurumun bir eğitim yuwasımı yoksa öğrencilerin biribirlerine caka sattıkları bir yer olarak netelendirmeleri özel üni lere bakışın heralde bu kadar olumsuz olduğunu açıklar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
![]() |
Öncelikle vakıf üniversteleri için devlet üniversitelerindekilerin düşüncleerinde kolaycılığa kaçmasını pek anlamıyorum.
Herkes okulunu sevsin. Sorna mimarlık zor meslek. Zaten hayatta belki adil belki değil bir elenme var tırpan gibi.En iyi okuldan mezun olan da çuvallıyor, o en iyi okuldan mezun olanın küçümsediği okuldan mezun olan bir de bakıyorsunuz avrupanın en iyi mimari bürolarından birinde sağlam bir yere gelivermiş. O yüzden mimarlık öğrencisinin ön yargılardan daha kolay kurtulabilenlerin başında geldiğini düşünüyorum. Asıl garipsediğim ise "isminin başı kalabalık işsiz hocalar" tamlaması Hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde ders vermiş ve veren biri olarak kolaycılık olarak görüyorum. Bunun Columbia Ünivesitesi'nde mimarlık okuyan bir Amerika'lının Türkiye'den gelen bizleri küçüsemesi ne teknik resim hele hele bilgisayar bilmeyen biri olarak görmelerinden ne farkı var. 20 dakika sonra anlıyorlar hanyayı konyayı hele hele Türkiye'yi. O yüzden kolaycılığa kaçıp hayallerinizi bir daha gözden geçirmenizi hele hele hocalara karşı biraz daha az önyargılı olmanızı rica edeceğim. Yok benim düşüncem değişmez diyorsanız eh diyecek ne var ki.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler Haydi mimarlar "OKURYAZAR" olmaya. 15 kredi cepte TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bence çok da kötü bir ortama (nasıl desem bilemiyorum ki ? yani ; öyle güzel sanatları üniversite okumak için ,ortama takılmak için hiç bir yeteneği olmadan giren'lerin olduğu ortama) girmediğin sürece ; kişi'nin hangi üniversite'de okuduğu değil kendini orada nasıl geliştirdiği önemli dir diye düşünüyorum..
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Arkadaşlar özel universite yada devlet universitesi mi var bunun?
Öss nedir? Bilgi beceri ve kültürden sadece bilgiyi ölçen hemde o bilgi ki sadece lise bilgimizi ölçen bir sınav sistemidir.Bence mimarlık bölümünde öss ye bakılmaksızın bir kültür beceri bilgi üçgenini tamamlamış kişiler berlirlenerek bunlara yol göstermek gerekli ki Almanyada bile bildiğim kadayırla mimarlık eğitimine başlamadan önce 2 sene staj zorunluluğu varmış.Ben Beykent universitesi 4. sınıf öğrencisiyim ki insanın kendini yetişdirmesi önemli bu konuda.Artık universite farkı kalmadı bizim bölüm işletme iktisat vb gibi bi bölüm değil ki iyi bir universite den mezun oldukdan sonra ne olursak olalım bu mesleği yaparız.Bunun da kanıtı geçenlerde IMP de bir Sergi açtık 4.sınıf 1. dönem toplukonut üzerine çalışmışdık ki Beykent universitesi olarak orada alkış aldık.Tabiki değerli hocamız Yılmaz Kuyumcunun çok etkisi vardı.Çünkü bir Yıldız teknik universitesinin aynı dönem projelerine bakanlar bir de bizim projelerimize bakanlar bizlerimkine hayran kaldıklarını söylemeden geçemediler.Aslında ufkumuz açık insanlarız eskiden özelde parayı verirdin geçerdin gibi şeyler düşünülürdü şimdi ise özel universitelere para yedirmemek için öğrenciler çok çalışıyor.Ve çok keyifli projeler çıkıyor.Hala mimdap o r g de IMP de yapılan sergimizin linkleri var isteyen inceleyebilir.Teşekkür ederim..
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ben kultur universitesi mimarlik bolumunde burslu okuyorum.mimarlik bölümü kisinin kendini gelistirmesiyle orantili olarak basari saglayacagi bir bölüm.bu isi gercekten yapmak isteyenler icin devlet ve ya ozel diye bir ayrim yok bence.ama okulun ortamina bakarsak cok buyuk farklar var tabi...
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yönetici
![]() |
Alıntı:
Düzeltmenizi rica ediyorum. Yani ummuyorsunuz aynen yanılıyorsunuz. Ortalığa böyle laflar edecekseniz kanıtlayın sonra ben de kendimi örnekleyeyim görüşelim. Düzeltme bekliyorum.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler Haydi mimarlar "OKURYAZAR" olmaya. 15 kredi cepte TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|