![]() |
|
|||||||
| Okullar Türkiye ve KKTC'de mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama ve endüstri ürünleri tasarımı konusunda eğitimi veren üniversiteler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Geleneksel Turk evleri
Merhaba,
Hollanda'da Delft Teknik universitesi bitirme projemle mesgulum. Sectigim yer Turkiye'de ve konum geleneksel Turk mimarisini modern mimariyle birlestirmek. Bunun icin eski Turk evlerindeki sofa mekanini kendi projemde konutlara sunmak istiyorum. Bununla ilgili burda Sedad Eldem'in calismalariyle ilgili bir kitap buldum ( Sedad Eldem: Modernity in Tradition). Fakat bana esinlenebilecegim daha cok kaynak gerekmekte . Bildiginiz o tur calismalar/ kaynaklar varsa bilgilendirirseniz cok sevinirim. Tesekkurler, Nagihan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Merhaba,
Bu kitap da işinize yarayabilir belki. Geleneksel Yapılar ve Mekanlar http://www.arkitera.com/publication....ication&ID=122 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Turgut Cansever ve Cengiz Bektaş; geleneksel ile modernin buluşmasında örnekler veren mimarlardan benim ilk aklıma gelenler. Bu isimlerin yapılarının size yardımcı olacağını sanıyorum.
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
geleneksel türk evleri
merhaba nagihan,
gelenesel türk evleri plan şematiğinde açık veya kapalı sofa olarak planlanmış olup, mekanlar bu sofanın çevresinde konumlandırılmış.. aslında çok zevkli bir proje almışın.. geleneksel türk evleri ile ilgili gezilerim ve çalışmalarım oldu. mailine bir kaç tane fotoğraf ve yazı gönderebilirim.. sana tasarım aşamasında yardımcı olacağını düşünüyorum. mailim: aks_met@mynet.com |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba
Gosterdiginiz ilgiye tesekkur ederim.
Umarim gene ilgilenmek isteyenler olur. Sevgiler, Nagihan |