![]() |
|
|||||||
| Okullar Türkiye ve KKTC'de mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama ve endüstri ürünleri tasarımı konusunda eğitimi veren üniversiteler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
süleymaniye cami
arkadaşlar ben uzun bi süredir mimarlık öğrencisiyim ancak foruma yeni katıldım.bunun şerefine bi yardım istiyorum.ayasofya benzeri benim de süleymaniye camisinin planına krokisine ya da herhangi bi gerçek bilgiye ihtiyacım var.haftaya pazartesi tarih sınavım için çizip teslim etmem gerekio.var mı site ya da kaynak bilen?
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Ben elimdeki bir çalışmamdan taradığım plan ve kesiti size yardımcı olması için gösterebilirim, ancak Süleymaniye Camii ile ilgili üniversitenizin kütüphanelerinde mutlaka her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Mimar Sinan'ın eserleriyle ilgili çok sayıda kaynak var... Örnek olarak; Yapı Dergisinin 58' inci sayısı tamamen camilere ayrılmıştır ve tüm kütüphanelerde bulunur veya YEM ( Yapı Endüstri Merkezi )' de bulabilirsiniz. İyi çalışmalar Not: Aşağıdaki çizimin oranları doğrudur ancak belli bir ölçeği yoktur www.google.com 'da cami isimleri girmeniz sizi kaynaklara götürür.. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Ayrıca Internet'te ufak bir araştırma yapmak yerine direkt foruma sormanın hafif kaçtığını da gözden uzak tutmamalıyız Google da çok bilinmeyen bir site değildir efendim kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
yalnız şunu da eklemek isterimki google gibi herkesin bildii bi siteden tabiki ben de araştırdım.zaten google a süleymaniye diye yazıp aratmak herkesin de tahmin edeceği üzere burada forumda yardım istemekten daha kısa ve belki de duruma göre daha çok alternatif sunan bi seçenek.arkadaşın da dediği üzere kendi okulumun kütüphanesinden de faydalanarak ciddi bi kaynak gereksinimi duyduğum için istanbul ansiklopedisinden de araştırmamı yaptım.ancak bütün bilindik ya da yaygın bilgilerin yanı sıra ölçekli ya da daha fazla bilgi verici bir kaynak bulurmuyum düşüncesiyle bu konuyu daha önce araştırmış olan arkadaşlar varsa belki bana kaynakları çoğaltmamda yardımcı olabilirler diyerek forumda böyle bir yardım istedim.arkadaşın yapı dergisinin 58. sayısını örnek göstermesi gibi yani.kendisine teşekkür ediorum. ama siz de haklısınız daha önce kullanmış olmama rağmen google da bi seçenektir.bu güzel karşılama için teşekkürler |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|