![]() |
|
|||||||
| Okullar Türkiye ve KKTC'de mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama ve endüstri ürünleri tasarımı konusunda eğitimi veren üniversiteler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Son Gece Yapılan Maketler Neden Ayakta Durmaz???
tamam kabul ediyorum biz de kaşınıyoruz ama bir kere de beni şaşırtsa şu maketler de dursa ayakta be kardeşim...
haksız mıyım?? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hiç bir zaman maket yapmadım son gecede. Ya 3d yaptım, ya kavram geliştirme maketlerini getirdim(üzerinde kahve dökülü olanlar dahil) ya maketsiz çıktım jüriye. Çünkü kötü ya da ayakta durmayacak bir maket yapmaktansa hiç yapmamayı tercih etmek daha mantikli geliyor.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
az votkadan oluyo bunlar hep...
valla ben de baya bi son gece maketleri yaptım...tecübeme dayanarak söylemekteyim ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye
|
hemen deneyelim..
ben de şu an bi tane son gece maketi yapmaktayım
akıbetini gün içerisinde hep birlikte göreceğiz.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Japon yapıştırıcısı kullanın... Benim zamanımda çok işe yaramıştı. Dağılmak şöyle dursun, yaptığınız bir yanlışı düzeltmek için bile maketi parçalamanız gerekebilir...
Umarım birşey düzeltmek zorunda kalmazsınız... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
son gece yapılmış bir maketim vardı.ki bu konuda şuan ki halime göre oldukça acemiydim.bütün gece her yana japon yapıstırıcısı bulastırıp,her yana yapıstım durdum
üstelik ertesi gün kazagımın koluna yapışmıs japon yapıştırıcı şişesini farketmeden (uykusuzluğa da alışkın değildim üstelik) orda burda gezdim,sonunda hocalardan biri çıkardı kolumdan japon yapıştırıcısını.ne kadar da eğlenceli![]() sonuç olarak son geceye kalmamak lazımdır.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben hep son gece yapıyorum ama ayakta duruyor maketlerim,ve de çok güzel oluyorlar.Galiba işin sırrı plan ve kesitteki ölçüleri bire bir kullanmak.Hiç sorun çıkmıyor o zaman.Gerçi baya zaman alıyor ama...Eh,mimarlık öğrencisinin de uyku gibi bir ihtiyacı yok ki zaten
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
benimkiler de duruyor ayakta
![]()
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
son gün özellikle uykusuz geçen gece maket yaparken japonu ve sıcak silikonu kullanmak yarardan çok zarar saglıo benim maketlerde
![]() ama ayakta duruyorlar ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet son gece maket yapmak gerçekten çok stresli oluyor ve dikkatsizlikten birçok yanlış yapılabiliyor.
ben genelde jüri günü yapıyorum maket. zaten jürilere sonlarda çıkmak gibi bir alışkanlığım var. başlarda çıkınca kendimi kötü hissederim ![]()
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık öğrencilerini kaderidir bu son gece maket yapmak olmazza olmazlardan
![]() Ayakta tutmakta cabası tabiii... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
maketleri silikonla yapin.gayet sağlam oluyor.ama çokta pis bi görüntüsü oluyo.
ben jüri günleri hocalarin gözünün önünde yapiyorum maketleri. en sonda da jüriye çikiyorum.çoğu zaman yetişmiyoda.ama napalim ... olduğu kadar |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Maket parçalarını bilgisayarda hazırlayıp Çıktısını bir kartona ve renkli olarak alırsanız işkence olmaktan çıkar ve yaklaşık 2 saat içinde hazır yapılmış maketlere benzer Tabii arazi maketleri hariç Zaten onu son geceye bırakacak baba yiğit yoktur herhalde
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
aslında ben son dakika işlerine inanırım. o işler benim eğitim hayatımı kurtarmıştır hep.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
1 gün dayansın sonra yıkılsın önemli değil. maksat not almak değil mi
![]() |