![]() |
|
|||||||
| Okullar Türkiye ve KKTC'de mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama ve endüstri ürünleri tasarımı konusunda eğitimi veren üniversiteler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
benim maketlerim genellikle eksik olur..Her dönem kendi kendime söz veririm...bu dönem maketim tam ve süper olacak diye...ama olmaz...hatta bu dönem misafirhanemin bahçesi üzerine bir örtü tasarlamıştım ve son gece bütün birimler yapıldıktan sonra sıra geldi üst örtüye ama yapamadım...nedeni ise ben folyo aldım zannederken strech film almışım...uykusuzlukla maket malzemesi alırsan böyle olur dedim içimden ve onu kartondan yaptım ve sonuç istediğim etkiyi vermedi tabiki...ben kendi kendimi avutuyorum belki ama eksik maket ve çizimlerimin bir paftasında hep bir su lekesi olması benim uğurummuş gibi geliyor...daha kalmadım...
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Valla benimkilerde duruo ayakta hem de bu finalerde bütün maketlerimi son gece yaptım ama en düşük notum 88 oldu.....
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
fayans tutkalı kullanın ömür boyu ayakta kalsın
son saniye maketi olsa bile...
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bizimde son gece tamamlamaya çalıştığımız maketimiz oldu.ahşap atölyesi dersinin maketiydi.ortalık ahşap tozları ve yapıştırıcılar içindeydi.elimizde kıl testereler,törpüler. komik bir geceydi.sonuç olumsuzdu.
En son gökçe22 tarafından düzenlendi : 05-02-2007 17:01 |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
okulda genelde maketleri jüri sırasında parça parça söktükleri için sıcak silikon ile çok iyi yapıştırmak gerekirdi. özellikle merdivenleri sökmeye bayılan bir hocamızın dersinde merdiveni öyle bir yapıştırdık ki
kadıncağız elini attı merdivene sökmeye çalışıyor ama bilmiyor ki deli gibi yapıştırdığımızı "şu merdiveni bu tarafa alsak daha mı iyi olacak acaba" diyerek çekiştiriyor merdiveni... en sonunda "aaaa sökemedim tüh" dedi. biz gülmemek için zor tuttuk kendimizi tabi
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Ben her zaman maket konusunda kötü oldum ve maalesef genellikle bana zul gelen bu işi son geceye bıraktım. Sonuç çok çok kötüydü elbette. Hoş bir hafta önceden başlamayı da denedim ama sonuç hep sabahlamak oldu. Sanırım benim maketlerle aram gerçekten de iyi değil.
Vazgeçmeliyim belki de...
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
valla arkadaşlar yok öle ayakta duran maket falan ben bunun dersini de aldım bu dönem hani belki durzuturum diye ama nafile.eğer kabiliyet yoksa olmuyor zorlamamak lazım.. Allah tan çıktıda üç boyut programları kurtuldukk.. zaten hala niye maket yapıyoruz anlamıyorum kii ..
:
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Forum Üyesi
![]() |
en büyük hayalim bir makete sabahdan başlıcam yayılayayıla yapcam 5 sene oldu hala hayal tutuşmadan ellerim titremeden olmuyo anlamadım gitti.(hayale bak bittiğim burdan belli)
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Forum Üyesi
![]() |
son gece olması ayrı bir sıkıntı zaten bir de gerilip iyice sinir krizlerine girmiş durumdayken oldukça ucubik şeyler çıkabiliyor ama bunları da evlat diye bağrımıza basıp hocalarımızın karşısına çıkarıp yıkılışlarının endamını izlemeye bayılıyoruz
benim için en kötüsü bunun farkında olup birşey yapamamak
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Forum Üyesi
![]() |
orjinal japon
orjinal japon kullanılmalı ucuz çin malı nerde imal edildiği belli olmayan yapıştırıcı kullanılmamalı
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Benimde okuldayken en büyük dertlerimden biriydi maket yapmak genelde son dakikaya sıkıştıgı için kendimce pratik çözümler bulmaya çalışırdım ve sonuçları da keyifli olurdu.3. sınıftı sanırım fiziksel englelli çocuklar için okul projesi tasarımı vardı.Arazi oldukça eğimli ve büyüktü.Bir gece 5mm lik kartonları kesmek için kolumdaki bütün kasları kullanıp her tarafım tutulduktan sonra binaları yapmaya zamanım bile kalmamıştı. ölçek 1/200 oldugu için binaları yaparken ellerim titriyor tek katlı sınıfları yapacak enerjiyi ellerimde bulamıyordum.Umutsuzca düşünürken bi yudum kahve almak için bardaga uzandım ve gözüme küp şekerler ilişti
Hemen ebatlarını ölçtüm ve wadaaa tek katlı sınıflar için kullanacagım malzeme tam karşımda duruyordu.(her ne kadar yapıştırma esnasında şekerlerin bir kısmı erimiş ve deforme olmuş olsada )Bu fikirin sevinciyle maketi tamamladım ve üzerine daha sprey boyalardan sıktım Sonuç oldukça güzel bir okadar da şirindi Hatta hocalara hikayeyi anlatınca hoşlarına bile gitti Bazen böyle pratik olmak gerekiyor sanırım.Ama yinede tavsiyem son ana bırakmamak.Kolaylıklar.. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
bkz: pinpon topundan kubbe yapmak
|
|