![]() |
|
|||||||
| Okullar Türkiye ve KKTC'de mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama ve endüstri ürünleri tasarımı konusunda eğitimi veren üniversiteler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kendi içinde mimarlık?
O kadar kendi içimize kapanmis ve o kadar boğulmuş durumdayız ki genel olarak, dış dünya ve mimarlık ortamindan soyutlanmış gibiyiz. Proje, proje, proje, başka bir proje, şu jüri bu jüri, şunlar yetişecek bunlar yetişecek..
Bazen sadece çizim ya da sadece bazı şeylerin tamamlanması kısacası hammaliye için, tasarimi ya da mimarlığın diğer güzel yanlarını unutuyor muyuz diye düşünmeden edemiyorum. Sanirim bizim okulun biraz dışa açılması gerekiyor. atölyeler, yarışmalar, tasarim zevkini aşılayan aktivitelerle mesela. Yapıyoruz, yaptığımız projeler sürünüyor depoda. Sergilesek olmaz mi? Duvarları renklendirsek projelerimizle olmaz mi? olmuyor işte. Okulumu seviyorum, bana kazandırdıklarını biliyorum ve kabulleniyorum. Ama daha iyiye gidebileceğini de biliyorum.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
katılıyorum
sana katılıyorum ve depoda sürünen projeler diyerek damarıma bastın adeta.1,5 sene önce mezun oldum iç mim.bölümünden.projemi sorduğumda bilmiyoruz atılmış bile olabilir dediler ve çıldırdım.ondan acemicede olsa benim portfolyomun birer parçası.gecemi gündüzüme kattım onları yaparken...neyse uzatmıyım ben ..
aktiviteler konusuna gelince.gercektende bizde yarışma ve sergi anlamında aktiviteler az.insan boğulup kalıo dönem projelerinin içinde...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Projeler artık elektronik ortamda olduğu için o projeleri atıp atmamaları çok da önemli değil aslında. En azından maketleri jüriden sonra geri veriyorlar.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|