![]() |
|
|||||||
| Öğrenci Projeleri Öğrenci Projeleri bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Tire'de Müze Tasarımı
Kemal Serkan Demir'in, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2007 - 2008 Güz Dönemi Mimari Tasarım IV dersi kapsamında, Araş.Gör.Dr. Kunter Manisa yürütücülüğünde tasarladığı Tire’de Müze Projesi Arkitera Öğrenci Projeleri bölümünde yayınlandı.
![]() Projeyi incelemek için tıklayın. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Projedeki vaziyet planı yaklaşımı ve fonksiyon çözümlerinde doğru kararlar alındığını düşünüyorum. Konsept bakımından da iddialı bir proje olmasına karşın konsept'in çıkış sürecini anlatan paftaların da bulunması gerektiğine inanıyorum.Çalışmalarından dolayı Serkan Bey'i tebrik ederim özellikle projenin ifadesinde kullanılan tekniklerdeki başarısı takdire değer (sunumda bazı eksikleri olsada : perspektiflerdeki ağaç kullanımındaki karmaşa ,yeşil dokudaki yoğunluk ,yol-kaldırım gibi öğelerdeki çok açık ve koyu renk kullanımı vb.) Dilerim ilerideki çalışmaları da aynı çizgide devam eder.
En son tekeliarts tarafından düzenlendi : 30-04-2008 02:13. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Projenin taşıtıcı strüktürü hakkında herhangi bir iz göremedim. Herhangi bir dikey taşıyıcısı olmadan yapı boyunca devam eden cam cephe ve çatı örtüsü bu haliyle görsel olarak çok güzel. Dersin yürütücülerinin de mi taşıyıcı hakkında kaygıları yoktu merak ettim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yunus 'un iç iskeleti farklı bir forma bürünüp;tasıyıcı perdelere donusmus.Eğimin yapıyla dansını anlatır gıbı yerlerıne saplanan taşıyıcı elemanlar,su ve insan bütünleşmesine şahit olurken aynı zamanda ınsanların durak yerleri haline gelmişler.Yüzeyler;dokunulası bir lezzet bırakıyor hafızalarda .Giriş kotunun peyzajının,etrafından hiçbir referans almamışçasına duzene aykırı davranışı dışında göz seyrimi bozan bir olguya rastlayamadım.Sanatsal ağırlığı olan bir çalışmanın üstesinden gelinmiş gibi görünüyor.Projenin tavrını detaylar belirleyecekmiş gibi.
Saygılar... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|