![]() |
|
|||||||
| Öğrenci Projeleri Öğrenci Projeleri bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Arkitera Mimarlık Merkezi Projesi
Şefik Karakoç'un, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2007 - 2008 Güz Dönemi Mimari Proje I dersi kapsamında, Yard.Doç.Dr. Ahmet Tercan yürütücülüğünde tasarladığı Arkitera Mimarlık Merkezi Projesi Arkitera Öğrenci Projeleri bölümünde yayınladı.
![]() Projeyi incelemek için tıklayın. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Öncelikle hem Şefik Karakoç'a hem de Ahmet Tercan'a çok teşekkür ederim. Hem kendim hem de tüm Arkitera çalışanları adına...
Projeden Arkitera Öğrenci Projeleri bölümünde yayınlandığı şu an haberim oldu. Bu nedenle işveren olarak işin sonunda yorum yapıyoruz ![]() Zemin katta hediyelik eşya satışı ile kitapçının ayrı mağazalar olmaması gerekli. Hem mekan işletmesi açısından hem de personel bütçesi açısından tercih etmeyeceğimiz bir durum. "Birisi merkez kapalı olduğunda da açık olacak." gibi bir düşünce ile böyle tasarlanmış sanıyorum. Yine de tek bir mekanı tercih ederiz; hem daha büyük bir kitapçı olacak bu durumda. Girişin yönlenmesi, genel giriş mekanı ve sergi salonu gayet iyi. 1. kat da oldukça iyi görünüyor. Tuvaletlerin sergi mekanından görünüyor olması dışında ![]() 2. ve 3. katlar iyi. Kütüphane kısmındaki galerilerin camla kapalı olması iyi olur. 4. kattaki atölye o hali ile işimize yaramaz sanırım. 3. kattaki çok amaçlı salonu zate bu iş için kullanabiliriz. 5. ve 6. katlardaki ofislere sığabilir miyiz bilmiyorum. Ama gayet iyi görünüyorlar. 2. kattan sonraki tuvaletler için aynı eleştirim sürüyor. Belki öne bir kapı ile çözülebilir bu. Bodrum kattaki arşiv ve depo da yetersiz kalacaktır. Mümkünse bir bodrum daha eklenmeli. Sonuç olarak tebrikler ve elinize sağlık.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yorumlarınız ve eleştirileriniz için size öncelikle teşekkürler. Ayrıca hazır söz açılmışken dönem başında program ile ilgili yardım talebinde bulunduğumda çok hızlı bir şekilde yanıt veren ve beni ofise davet ederek ilgilenen Ömer Kanıpak'a da teşekkür ediyorum.
İşverene karşı projemi savunmam gerekiyor şimdi de herhalde ![]() Arkitera'nın ihtiyaçlarıyla çelişen eleştirileriniz için pek birşey söyleyemeyeceğim çünkü programda ana fikri bozmamaya çalışarak bazı değişiklikler(çoğunlukla çıkarmalar) yaptım. Sizin takdirinize kalmış bir durum yani ![]() Tuvaletler ile ilgili eleştirinizi okuduğumda "acaba bir yanlışlık yaptım da sunumda asansörün yaslandığı duvarın şeffaf olduğunu mu gösterdim" diye endişelendim öncelikle. Fakat yeniden baktığımda böyle olmadığını gördüm. 1. katta sergi salonunun başladığı bölümden yani merdivenin uç tarafından görünmesi de beni pek rahatsız etmedi açıkçası. Kütüphane katında sadece görevlilerin kullanacağı bir oda ve odanın içinden geçilerek ulaşılan bir tuvalet var. Kütüphanede ise galeri boşlukları zaten camla kaplı. Kütüphane iki bölümden oluştuğu için görevlinin iki yönü de en uygun şekilde görebilmesi ayrıca giriş ve çıkışlarda kontrolü sağlayabilmesi için galerilerden tekinin bir kısmı kapalı oldu. Umarım cevaplarım işveren açısından tatminkar bulunur Projeyi detaylı incelediğiniz için tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Zaten işveren tamam dedi
![]() Tuvaletler görünmese iyi olur. Bunu sadece sizin projeniz için söylemiyorum. Mimarlık eğitimi boyunca, proje derslerinde bazı hocaların tuvaletleri iyice gerilere gizlemeye gayet etmesini, gerçek hayatta çok iyi anlıyorsunuz zaman geçtikçe. Bir kapı ile kurtarırız müellif izin verirse biz onu ![]() Elinize sağlık, Arkitera Mimarlık Merkezi olarak size kitaplarımızdan bir takım hediye göndermek ve RAF Ürün Dergisi'ne abone yapmak isteriz. Adres bilgilerinizi bu linki kullanarak bize ulaştırabilirsiniz.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Şefik Karakoç'un, Arkitera Mimarlık Merkezi Projesi, MİMED 2008 Üçüncü Sınıf Kategorisi'nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|