![]() |
|
|||||||
| Öğrenci Projeleri Öğrenci Projeleri bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
|
Kamu Binaları ve Kamuyu Bina Etmek
![]() Duyunç Akgün'ün İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde 2006 - 07 bahar yarıyılında “Kamu Binaları – Kamuyu Bina Etmek” konulu proje dersinde Michael Young, Serhat Akbay, Ayşe Çelik ve Ahenk Yılmaz yürütücülüğünde tasarladığı Kamu Binaları ve Kamuyu Bina Etmek Projesi Arkitera Öğrenci Projeleri'nde. Projeyi daha detaylı incelemek için... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
?
Konsept paftalarında event söylemi ilgimi çekti. Fakat projeyi inceleyince görüyorum ki girişte event space diye adeta mahal olarak belirlenmiş bir ketsel aralık var. Event space diye tasarlanan kentsel monotonluk ile bu "bina edilmiş kamu" arasında liminal bi alan mı oluyor yalnızca?
Ve devamında performance, stage, life vb. çokça kavramdan oluşan bir terminoloji... Pasaport Bölgesi tanımı makansal / sınıfsal ayrışmanın belki en yoğunlaştığı gözlenen bir yerde nasıl bir bütünlüğü kapsayabiliyor? İzmir'de yaşamama karşın anlamakta zorlandığım bir proje alanı... Görünen şu, niyeti önceden belli kavramların eklektik birlikteliğine dayalı projeler yapılmaya devam ediliyor. Kimi zaman öğrencinin hassasiyetleri ile kimi zaman da öğretim görevlilerinin hassasiyeti ile bağlam önceden oluşturuluyor ve problematiğin tam üzeri sıvanmaya çalışılıyor. Alkış tutmadan önce düşünmek istiyorum... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|