![]() |
|
|||||||
| Öğrenci Projeleri Öğrenci Projeleri bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
|
Katedral Maçka - Maçka'da Müzik Platformu
![]() Öğrenci Projeleri bölümünde yeni bir proje: Katedral Maçka. Caner Ölçüşenler'in İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde 2005-06 Bahar Yarıyılı'nda Yrd.Doç.Dr. Nurbin Paker'un proje yürütücülüğünde gerçekleştirdiği mimarlık müzik platformu projesi. Projeyi http://www.arkitera.com/studentproject.php?action=displayProject&ID=133 adresinden inceleyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
"Hücre birimi dışarıdan tamamen izole edilmiş bir iç mekana sahip. Binanın ana işlevini oluşturan paylaşım, izleme, dinleme burada gerçekleşiyor..."
Ses yalıtımını anlayabilirim ama, neden binanın ana işlevi dışarıdan bu denli izole edilsin ki, ve insanları bu kapalı kutunun etrafından dolana dolana yukarılara sirküle ettirecek olan nedir ben çözemedim.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
Projeyi acan link calısmıyor sanırım, acılmıyor.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
|
Anlam...
İsimlendirme biraz savurganca olmuş gibi...
Katedral: Başkilise (TDK) Cathedral: noun [C], a very large, usually stone, building for Christian worship, which is the largest and most important church of a diocese. (Cambridge Advanced Learner's Dictionary) Yoksa projeyi isimlendirirken istediğimiz gibi "uçabilir" miyiz? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Mimar
|
müzik sanatın en önemli kollarından biri.Bence sanat yapılarında estetik kaygısının normal yapılara göre daha fazla olması gerekiyor.fonksiyonelliğini bilemem ama sanırım sanat yapısı olduğunu pek yansıtmıyor(özellikle cephede)
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Üye
|
Projeye henüz dikkatlice bakma fırsatım oldu.
Bence tasarım çok başarılı. Söylemek istenen net olarak anlaşılıyor. Yapının aslen tek bir işlevi var, ki bu işlev de merkezde, çevreden soyutlanmış bir biçimde konumlandırılmış. Bu yaklaşımın mimarın müziğe olan saygısından ileri geldiğini düşünüyorum. En azından bende, bu yapının, güncel mimarlık eğitiminde sıkça rastlanan "yoldan geçenleri içine çekmek" gibi bir kaygıyla değil de tam tersine, yapının asıl kullanıcısına en iyi mekanı sağlamak amacıyla tasarlanmış olduğu hissi ortaya çıkıyor. İsmiyle, sunumuyla, yaklaşımıyla iddialı ve kendi içinde tutarlı bir proje. Ancak elbette yapılacak daha çok şey var gibi görünüyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|