![]() |
|
|||||||
| Öğrenci Projeleri Öğrenci Projeleri bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Arkitera.com’da Yeni Bir Bölüm: Öğrenci Projeleri
Öğrenci projelerinin yayınlanma ve daha geniş kitlelere ulaşmasındaki boşluğu doldurmak amacıyla 2007 yılında Arkitera.com’da Öğrenci Projeleri adı altında yeni bir bölüm açılıyor.
2 haftada bir güncellenecek bölümde projenin yayınlanabilması için mutlaka lisans eğitimi döneminde yapılmış olmalı, yüksek lisans projesi olmamalıdır. Yayınlanacak projeler 1 seneden eski olamaz ve projenin dönem projesi olması gerekiyor. Yayınlanması için gönderilen projeler önce yayın kurulunda değerlendirilecek, uygun görülmesi durumunda Öğrenci Projeleri bölümünde yayınlanacaktır. Proje Gönderim Formatı - min. 3.000 piksel genişliğinde ve 300 dpi çözünürlüğünde, .jpg ya da .gif formatında projenin vaziyet planı, kat planları, kesitler, görünüşler, varsa perspektifler ve konsept paftası. - Projeyi anlatan metin. - Öğrencinin isim, okul, dönem, proje konusu ve proje yürütücüsünü yazan kimlik bilgisi. - Öğrencinin kısa bir özgeçmişi ve fotoğrafı. (Proje birden fazla öğrenci tarafından yapılmışsa tümü için geçerlidir.) 18 Ocak 2007 Perşembe günü açılacak bölüme başvurular başlamıştır. Siz de projenizin yukarıdaki koşullara uygun olduğunu düşünüyorsanız başvurularınızı bu adresten gönderebilirsiniz. En son Gül Keskin tarafından düzenlendi : 14-05-2008 14:02. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, ![]() Sık sık bir dilek olarak dile getirilen bu yeni bölümün çok hareketli ve ilgi çeken bir bölüm olarak hayat bulacağına inanıyorum. Öğrencilere şevk verecek yeni bir neden yaratılmış oldu. Güzel sergiler ve tartışmalar diliyorum herkese...Proje arşivlerinize bakmaya ve hazırlıklar yapmağa değer ![]() İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Soru-Cevap
Yollanacak projelerin dönem projesi mi olması gerektiği, yarışma projelerinin yer alıp almayacağı e-mail ile soruldu. Bundan dolayı genel bir açıklama yapmak istiyorum. Yayınlanacak projeler dönem projesi olmalıdır. Yarışmalara katılan projeler Yarışma Projeleri bölümünde yer almaktadır.
Konuyla ilgili bütün sorularınızı buradan yöneltebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Mezunlar proje sergileyemeyecek veya paylaşamıyacak sanırım..
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Artık mimar olduğunuz için Proje'de görmek isteriz
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Benimki sadece atıfta bulunmak
Ama okul projelerimi hatırlıyorum da sadece bitirme değil birçoğu ilginç tasarım ve konulardı.Yer yer yardım isteyen öğrenci meslektaşlarımla paylaşıyorum, hatta bazen , bugün dahi incelediğimde ne kadar mimarca düşünüp kafa yormuşum diye kendimi eleştirip çeki düzen veriyorum dersem yalan olmaz ..kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
hepimizin geçmişe dönüp defalarce baktığı ve hala o projeyi her anımsayışında çok keyif aldığı projeler vardır. ben şu anda diploma projesi yapıyorum.
bundan 2 dönem önce almış olduğum projede bana çok keyif veren bir projeydi. o projemi yollayabilirmiyim ? yoksa bu döenm aldığım projemimi yolamam gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Merhaba selwiss,
2 dönem önceki projeni gönderebilirsin. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
elde çizilmiş projeler kabul olucak mı acaba? yoksa bütün çizimlerin elektronik ortamlarda mı çizilmesi gerekiyor?!!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Merhaba newzath,
Elde çizilmiş projeler olabilir fakat onları bize dijital ortamda ulaştırmış olmanız gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
peki bu projeler ne kadar bir süre sergilenecek yoksa bir arşiv mi oluşturulacak
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Öğrenci Projeleri bölümü iki haftada bir güncellenecek. Proje ve Yarışma Projelerinde olduğu gibi arşivlenecek ve bir sonraki güncelleme yapılana kadar ana sayfada kalacak.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Projenin İngilizce olması sorun yaratır mı peki?
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
umarım olmuyordur.
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
fransizca da olabilirmi ??(ciddi soruyorum)
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|