![]() |
|
|||||||
| Öğrenci Buluşmaları Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmaları ile ilgili bütün gelişmeler bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık Öğrencileri Buluşması 10'un Teması
Merhaba arkadalar;
Öğrenci buluşmalarını takip eden arkadaşlarımızın da bileceği gibi buluşma 10 Çukurova Üniversitesinde, yani bizim okulumuzda olacak.Biz bu buluşmanın temasını araştırırken, buluşma 10'un teması hakkında düşünceleri olan herkesin fikirlerine baş vurmak istiyoruz. Bu konu hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz. Şimdiden herkesi buluşma 10'da Adana'ya bekliyoruz. Görüşmek dileğiyle... Teşekkürler.... En son arctih tarafından düzenlendi : 25-02-2005 04:05. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
hıms ..
şimdiden konu tartışıyor olmanız ve buluşmaya katılacak olan arkadaşlara (kısmen) sormanız gayet güzel bir anlayış .. fakat henüz erken diye düşünüyorum ben .. ama şunuda dile getirmek isterim ki güncel konular üzerine yapılması bu buluşmaların verimini daha çok artıracaktır ki diyarbakır`ın teması benim çok hoşuma gitti .. eski-mez .. şimdiden sabırsızlıkla orayı bekliyorum .. sizlere kolay gelsin
![]()
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkadaşlar şuanda bir konu söyleyemicem ama bence farklı olmak amacıyla saçma bir konu bulmayın ve mimarlıkla alkalı birşey olsun(bence) bu da bir fikir en azından.belki doğruyu bulmakda bir yardımı olur
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
tema
ben buluşma 10 katılmayı düşünen biriyim.k.t.ü 3. sınıf öğrencisiyim.mimarlığın içine girdiğim şu son 3 senede şunu anladım mntık konusu pek fazla irdelemnnmiyor.bir mimari yapı mantıklı yada mantıksız diye ayrılabilinirmi.yada mimaride mantık nedir?veya varmıdır?varsa ölçüleri nedir?bence bu konu konuşulup tartışılması gereken bişe?size kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence ..
bence diyarbakır da olacak buluşmanın teması gibi özgün bir şey bulmak hiçte zor değil
eski-mez .. anladığım ve öğrendiğim kadarı ile gidilecek tarihi kentlerde o kente özgü atölye çalışmaları yapılacakmış .. bence her kentte bu buluşmadan bir değer kalması çok güzel bir fikir .. bununla bağlantılı olarak demek istediğim şu .. daha akılcı ve bizlere daha çok faydası olacak konu olmalı diye düşünüyorum ki bir örnek " Mimarların sorunları? " biliyorum klasik gibi görünüyor ama emin olun bu sorunlar bitmiyor + bu olsun demiyorum bu bir örnek kolay gelsin !
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
şehre özgü tema
merhaba arkadaşlar ben diclede okuyorum.Ben de çukurovadaki buluşmaya katılmayı düşünüyorum bir aksilik olmaz ise tabi.Dicledeki buluşmaya katılanlar bilirler.Bizim temamız yaşadığımız şehri ve mezopotamyayı çok iyi anlatıyordu.Siz de şehriniz ve çevresinin mimari sorunlarını dile getirecek bir tema bulabilirsiniz.Sadece mimari sorun değil, kentin sosyo-ekonomik durumunun mimariye olan etkisini de dile getirebilirsiniz.Çünkü bunun bir şekilde dile getirilmesi lazım.Adana G.doğu ve Doğudan göç alan bir şehir konumda.Bu yerlerden gelen nüfus, kentin sosyal ve ekonomik durumunu değiştirirken bir taraftanda kentin mimari dokusunu değiştirmiştir.Adanadaki bu değişim sürecini belli bir tema altında anlatma ve duyurma fırsatı bulabilirsiniz.Buluşmanızın iyi geçmesi dileğiyle..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
fikir beyan eden edenlere slmlar...
arkadaşlar buluşma 10 komitesinden biri olarak şunu söylemek isterimki;konu çok,yorum yapan çok!ama bu şartlarda seçim yapmak çok zor.ben 4 yılımı doldurduğum bu şehirde;şehirle özdeşleşen bi konu bulamadım doğrusu.bulunacak mutlaka,ve umuyorumki ii bi buluşma olcak!ayrıca diploma projesinde okulumun uzamış olması beni üzmedi,sevindirdi doğrusu...o şehirde ve sizlerle buluşmak dileğiyle...hoşçakalın
çukurova'dan sadi |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba organizasyonunu sağladığınız buluşma 10 hakkında bana bilgi yollarmısınız.
ben çukurova üniversitesinde bilgisayar programcılığı tasarım ve görsel programlama konusunda ders veriyorum.3d max maya veya maxon cinema 4d programlarında uzmanım soru ve bilgi paylaşımı yapabilirim. Herkesin bir çizgi animasyon film tasarladığı bir üniversite bölümü yaratmak istiyorum. iyi günler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
ne zaman?
buluşma 10 ne zaman?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
5-11 Şubat hemen hemen tüm üniversitelerin tatil dönemi olduğundan büyük ihtimal bu tarihler arasında olur ama kesin tarih internet adresinden duyurulacaktır
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
ocak ayının sonu en ıyısı aslında
ocak ayının sonu en ıyısı aslında 20 27 ocak mesela
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Tema
Arkadaşlar bir mimar olarak pek söz hakkı sahibi olamayabilirim...Ancak yine de soleyecem. ÖLÇÜ bence güzel tema... Hem mimarlıkla oldukça ilgili..
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
bulusma 10
Bir aksilik olmazsa, biz farkli universitelerden geniş bir grup bulusma 10a katilmayi dusunuyoruz. Tema su ya da bu olsun diye bir sey söylemek istemiyorum, ama mimaride kavram kargasasi üzerine gidilebilir. Ortaya iyi seyler de cikabilir gibime geliyor
. Kolay gelsin arkadaslar ve lütfen habersiz birakmayin bizleri.... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Ev-ren-(İm)
henüz kesin olmamakla birlikte. buluşma temasının ev-ren-im olması söz konusu.
ev kavramından yola çıkarak bunu evrene bağlamak gibi biraz felsefe kokan bir tama... ama buluşma çalışmaları çok yavaş gidiyor ne yazıkki... ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili rapsodyred,söylediğin konu aslında fena gelmiyor kulağa.Ama sanki biraz daha geliştirilmesi lazım,hangi açıdan ev ile evren birbirine bağlanacak mesela? Gerçi onun açıklamasını yaparsınız daha sonra.
Çalışmaların yavaş gitmesi sizin aleyhinize olur sanırım.Malum Dicle Üniversitesi çıtayı yükseğe çıkardı İşiniz biraz zor gibi...Kolay gelsin,iyi çalışmalar Gelişmelerden haber almayı dört gözle bekliyorum...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|