![]() |
|
|||||||
| Öğrenci Buluşmaları Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmaları ile ilgili bütün gelişmeler bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
|
ayrıca katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
|
Buluş-ma....
Bu kelimeleri tire ile ayrılıp ilginç anlamlar yükleme gibi garip bir uygulamayı bir de ben deneyeyim...
Ulusal mimarlık öğrencileri buluşması; tüm mimarlık öğrencilerinin, aynı platform da, belirtilen tema etrafında, fikirlerinin açıkça beyan edilmesi, tartışılması ve bir sonuca ulaşması, ulaşılan sonucunda, atölyelerde vucut bulması amacı ile çalışmasıdır. Ayrıca Buluşma'lar, tüm mimarlık öğrencilerinin, her türlü sorunun karşısına kararlılıkla dikilebilecekleri, Türkiye'deki ilk ve tek gerçek öğrenci platformudur. Bu tanımlar umarım bizim yaptıklarımızı karşılayamayacak düzeye erişirler ve bizden sonraki öğrenciler her alanda tanımı genişletirler. Adana'da yapılacak olan Buluşma 10'da "Buluşma'ların geleceği" "Buluşma'ların organizasyonu" "Buluşma'ların içeriği" "Buluşma'ların temel yapıları" gibi konularda bir toplantı yapılması gerekliliğine inanıyorum. Bence, her kurum ve kuruluşun kendi bünyesinde yaptığı gibi bizimde, buluşmaları belli bir plan içerisinde ele almamız ve onu ciddi anlamda geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Aksi halde buluşmalar, mimarlık öğrencilerinin sorunlarını çözmekten çok uzak kalacak, belkide hiç yapılmayacağı dönemler olacaktır. İlk defa mimarlık öğrencilerini bir araya toplayan tüm abi ve ablalarımızın, gelecek adına başlattıkları buluşmaları hatırı sayılır düzeye çıkarmak umuduyla. Mehmet Babayağmur / Erciyes Üniversitesi
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Mimar
|
artık biliyosundur heraldeee
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
|
kıyıda köşede kalmayın..
arkadaşlar merhaba
buluşmaya az bir zaman kaldı.kayıtlar güzel gidiyor fakat gördüğüm kadarıyla kayıt yaptıran ünv.ler türkiyede ad yapmış yerler çoğunlukla.. bu sevindirici tabiki yani elbetteki bu forumları veya mimari etkinlikleri takip eden arkadaşlarımıızn büyük çoğunluğu öğrenci buluşmalarına katılıyor. fakat türkiye içerisinde kıyıda köşede duran bir çok mimarlık öğrencileri var....... bunun için neler yapılabilir?? fikirlerinizi bekliyorum
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
|
????
Alıntı:
|
|
|
|
#36 |
|
Forum Üyesi
|
Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var, ben daha önce hiç bir buluşmaya katılamadım. Bu sefer inşallah katılacağım aslen Adana'lıyım. Yani bu sefer kaçarı gideri yok
Fakat katılım formunu dolduracaktım; izleyici ya da atölye yürütücüsü gibi seçenekler vardı. Ben tam olarak bunların naptığıını bilmiyorum. Hayır bir şeyler yapmak istiyorum da izleyici bir şey yapmıyor mu; bir şeyler yapan illa atölye sunucusu mu oluyor ? Ben anlamadım. Bir de malzemeleri felan önceden sormuşsunuz; önceden kafamızda bir şeyler mi canlandıracağız; ben anlamadım ki ama... Lütfen daha önce hiç katılmamış katılımcılara yönelik bir açıklama yapabilir misiniz ? |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
|
merhaba güven
senin kafan çok karışmışş....eğer atölye çalışması yapmak istemiyorsan izleyiciyi seç.ama yapacaksan da kafanda evrenim temasının çağrıştırdığı bir tasarım oluşturup bunu ne tür malzemelerle yapacağını bize söylemelisin........ adanaya geldiğinde de kayıt günü belirtebilirsin.fazla canını sıkma. not filan almayacaksın.herşey serbest.tamamen içindeki yaratıcılığı ortaya koyacaksın.adanalı olmana sevindim.demek hemşeriyiz görüşmek üzere....
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Forum Üyesi
|
Benim asıl sormak istediğim izleyici sonradan olağan atöyle çalışmalarıa katılması mümkün değil mi gibi bir şeydi ama cevabımı aldım galiba ben de sevindim; görüşmek üzere...
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
Bilim ve Araştırma Tarama Süreci Raporu
"Buluşma 10" Gündeminizin bir köşesinde mutlaka bulunsun.
Bilim ve Araştırma Tarama Süreci Raporu 14 Kasım 2005 tarihinde Brüksel’de yapılan, Bilim ve Araştırma konusundaki Ayrıntılı Tarama Toplantı’sında Türk Yükseköğretim Kurumları ve Türk Delegasyonu tarafından yapılan sunumlara aşağıdaki web adresinden ulaşılabilir. http://www.metu.edu.tr/EUScreening/ kaynak:http://announce.metu.edu.tr/show.php...TR=en_&id=2140
|
|
|
#40 |
|
Forum Üyesi
|
buluşma olacak değil mi ?
Arkadaşlar hala bazı temel aksaklıklar içinde olduğunuza dair duyumlar aldık. kalacak yer gibi... Üstelik yaklaşık 1 haaftalık bi süre kaldı. Mail grubunuzada girdim orda da bir kıpırdanma yok. Neler oluyor orada ? Biletlerini hazırlayıp programlarını ona göre yapan arkadaşlar var. Açıklama ?
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
|
Bilindiği üzere amacı Türkiye’deki mimarlık öğrencilerini çeşitli etkinliklerle (Workshop, Atölye. Gezi v.b) ortak bir platformda bir araya getirmek olan ve “TMÖB” –Türkiye Mimarlık Öğrencileri Buluşması- veya “UMOB” –Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması- adı altında her yıl belirli periyotlarla Türkiye’de ortak bir “tema” altında Mimarlık Öğrencileri buluşması gerçekleştirilmektedir.
İşte bu buluşmalardan 14.sünü bizler Çukurova Üniversitesi olarak Ev-Ren-İm teması altında 6-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirmeyi düşündük. Ancak elimizde olmayan nedenlerden dolayı buluşmayı yapamayacağımızı duyurmayı uygun bulduk. Buluşmanın ruhuna sadık kalmak amacı ile gösterdiğimiz tüm fedakarane çalışmalar herhangi bir destek göremediğinden ve bazı girişimlerimiz sonuçsuz kaldığından bunu yapmak zorunda kaldık. Bu temelde tüm mimarlık öğrencilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eder ; elimizde olmayan nedenlerle buluşmayı yapamadığımız için de özür dileriz… Saygı ve sevgilerimizle Buluşma 10 adına Çilem SEYREKEL |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Forum Üyesi
|
Bunu eleştirmek ya da başka bir şey yapmak için söylemiyorum ama bunu bir hafta kala mı anladınız ?
Yani bir çok insanı mağdur bıraktığınızın farkında mısınız ? Biletlerini almış bulunan insanlar nolucak? Uçak firmaları biletleri iade etmiyor mesela... Bunu da İstanbul- Adana arası uçak ve otobüs biletleri arasında çok az bir fiyat farkı olduğundan söylüyorum. Otobüs yine idare eder; iade şansınız var da. Hayır benim tuzum kuru ben aslen Adana'lıyım zaten Adana'ya ailemi görmeye gelecektim ama gelecek diğer öğrenciler ? Yani aylardır; bazı aksaklıklar mevcuttu. İyi ya da kötü ama bunu bir hafta kala mı anladınız ? Ben bunu anlamadım. Yani benim hep teredütlerim vardı; çünkü ç.ü de okuyan arkadaşlarım var; az çok problemlerinizi işitiyordum. Evet siz de kendinize göre haklısınız bir organizasyon problemi v.s yaşamışsınız. Ama daha 2-3 gün önce sitede kayıt süresi dolmuştur gibi bir cümleyle karşılaştığım; hiç bir değişiklik göremediğim için iptal edebileceğinizi düşünemedim. Ç.Ü için gerçekten de talihsiz bir durum. Ama buluşmada konuşulması planlanan; düşünülen önemli konular vardı. En azından ben öyle anladım. Forumdaki diğer konu başlıklarından. Bu açıdan da hepimiz için talihsiz bir durum oldu. Açıkçası çok üzüldüm. Yine de 1 hafta kala üzgün olmanız da benim için pek bir şey ifade etmiyor; yani bunu duyurmanın zamanı şimdi değildi. Açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Yani üzgünüm; yeterli bir kelime değil. Bunu asla senin için söylemiyorum; sen gene gelip bir şeyler deme nezaketinde bulunmuşsun. Ama hiç de tatmin edici bir açıklama değil. Böyle son dakika süprizi yapıyorsunuz madem o zaman; insan da daha nitelikli bir açıklama bekliyor doğrusu. Daha ayrıntılı bir açıklama yapmanız ve br çok insanın aklında Ç.Ü ' ye karşı yanlış önyargılar oluşmasını engellemeniz tüm temennim sizden. Neyse sağlık olsun; geçmiş olsun hepimize. Bir sonraki buluşmanın tarihi biraz ters ama inşallah orda buluşuruz. İyi günler; bir de tatile girmiştiniz siz malum: iyi tatiller... Şimdi gördüm sitenizde hala bir uyarı yazısı yok; temel iletişim aracınız arkitera forum değildi herhalde(!) Eğer kişisel bir fikir değil de; cidden organizasyon iptal olduysa, bunu sitede kocaman kocaman harflerle belirtmeniz sanırım ilk yapmanız gereken. Lütfen hemen sitenizde yayınlayın; sizleri sadece ordan takip edenler var!!!!! |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
|
Mİmarlik ÖĞrencİlerİ BuluŞmasi İptal Oldu...
Evet;
Bu Organİzasyon ŞÜphesİz Kİ TÜm Katilimcilar Tarafindan Sabirsizlikla Beklenİyordu... Bİrbİrlerİnİ Sadece BuluŞmadan Taniyan Ve GÖrÜŞebİlmek İÇİn Sadece Organİzasyona Kaltilmak Durumunda Olan TÜm ÖĞrencİler GerÇekten BÜyÜk Bİr Hayal KirikliĞina UĞradi... Mİmarlik EĞİtİmİ Adina BİrŞeyler ÖĞrenmek İsteyen İnsanlar Bu Firsata Sahİp Olamadi; Okulunda, Çevresİnde MesleĞİ İle İlgİlİ Problem YaŞayip Bunlari PaylaŞmak İsteyen İnsanlar Yİne Kendİ İÇİne DÖndÜ.... Ne Yazik Kİ! Ama Her Şeye RaĞmen Bu HİÇ Kİmse İÇİn DÜnyanin Sonu DeĞİl.... BuluŞma DÜzenlemek; Bİr AteŞten GÖmleĞİ Üzerİne GeÇİrmektİr, Bunu YaŞayanlar İyİ Bİlİr... Onlarca Sorunla SavaŞip Hepsİnİ Yenmeyİ Gerektİrİr. Bazen Sorunlar Öyle BÜyÜk Olurkİ İnsanlar Kendİlerİnİ Öne SÜrmek Zorunda Kalirlar... Bu UĞurda Organİzasyona Kendİ Cebİnden Sponsor Olan ÖĞrencİden, Stres Sebebİ İle KÖr Olma Tehlİkesİ Atlatana, BÖylesİne Tehlİkelİ Bİr İŞte Şahsİ Çekİnİ Yazandan, Sponsor KarŞisinda HiÇkira HiÇkira AĞlayana, Onlarca İnsan Var... Şİmdİ Bu Olayi Acimasizca EleŞtİren Ve EleŞtİrİrecek Olan İnsanlara Şİmdİden Sormak İstedİĞİm Bİr KaÇ Soru Var... Sİzce BuluŞma 10 Komİtesİ TÜm Bunlari YaŞamadimi? Bu Organİzasyonu GerÇeklerŞtİrmek Adina Elİnden Gelenİ Yapmadimi? Emİn Olun Yaptilar, Organİzasyonu Daha Önce DÜzenleyen Her ÖĞrencİ Gİbİ Onlarda Çok Yiprandilar... Bİr Hafta Öncesİnden Bİlet Alip "neden Önce Haber Vermedİnİz" Dİyerek, Zaten Cİdden ÜzgÜn Olan İnsanlari Dahada Yipratmak Bİzlere HİÇ BİrŞey Kazandirmaz. (kİ Bu Tİp Organİzasyonlari Daha Önceden Yapanlar İyİ Bİlİr Son Dakİkaya Kadar HİÇ Bİr Şey Kesİn DeĞİldİr, Son Dakİkada Sponsor Parasini Gerİ Çekebİlİr, Mİsafİrhaneler (yurt-kur) İzİn Vermeyebİlİr, Dekanlik FakÜlteyİ Bİle AÇmayabİlİr Vb.) Anlatmaya ÇaliŞtiĞim Nokta; SonuÇta Bu Bİr ÖĞrencİ Organİzasyonu, Ne Bİr Resmİ DayanaĞi Ne Sabİt Sponsorlari Olan Bİr Organİzasyon Ve Bu TÜr Aksİlİklerİn Çikma OlasiliĞi OldukÇa YÜksek... Ve İnsanlar Bu Organİzasyonlari Yapabİlmek İÇİn Çok ÇaliŞiyor, Yapamayanlarda Yapabİlmek İÇİn Çok ÇaliŞiyor... Son Olarak, Her Şeye RaĞmen, Son GÜne Kadar Sorunlari AŞmayi Uman Ve Bİzİ Mİsafİr Etmek İÇİn Çabalayan Organİzasyon Kuruluna TeŞŞekkÜr Edİyorum... Mehmet BabayaĞmur Ercİyes Ünİversİtesİ
|
|
|
#44 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
|
yeniden merhaba
kendimizi bu kadar açıklama yapmak zorunda hissetmesek de ; bunun keyfi alınmış yada son ana bırakılmış bir karar olduğunu düşünmenizden dolayı; gelişen olayların küçük bir kısmını sizlerle paylaşma gereği duyduk. bizler bugüne kadar bir çok sorunla başederek; buluşmanın herşeye rağmen olması gerektiğine inanarak ,elimizden gelen herşeyi yaptık.böyle olması bizim de isteyeceğimiz en son şeydi.... ancak en önemli sorun olan konaklama konusunda 3 gün önce bir problem yaşadık. daha önceden herşeyin kesinleşmiş olmasına rağmen ,kredi yurtlar müdürüyle görüştüğümüzde bize yurtta yakıt olmadığını ve bu nedenle de bizim orada kesinlikle konaklayamayacağımızı söyledi..hava o kadar çok soğuk değilse de banyo sorununa çözüm bulamadık. farklı mekanlarda konaklama yapılabilmesi düşüncesiyle adana içerisindeki bütün misafirhaneler , yurtlar , tesislerle görüştük..fakat o hafta başka etkinlikler de olması nedeniyle bize yetebilecek sayıda yer bulamadık. yurttaki yakıt parasını kendimiz karşılamayı düşündük fakat merkezi ısıtma olduğu için bu bizi fazlasıyla aştı. ayrıca adanadaki resmi kurumlardan da herhangi bir destek göremedik. bu ve bunun gibi söyleyemeyeceğimiz bir çok nedenden dolayı fazlasıyla üzülerek bu kararı aldık.son ana kadar umudumuzu yitirmek istemesek de bu acı gerçeği sizinle paylaşmak zorunda kaldık.siteye herkesin giremeyebileceği ihtimali ile kayıt sırasında aldığımız telefon numaralarına tek tek mesaj çekip bildiriyoruz. bu mail vasıtası ile sizlerden bir kez daha özür diliyoruz..... |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkürler...
Gecenin bu saatinde de olsa mesaj atmayı düşünmüş olmanız açıkçası beni mutlu etti. Yaşadığınız sorunları az çok ben biliyordum zaten diğer arkadaşlar için ve teyit etmek için rica etmiştim.
Ama: Alıntı:
Ayrıca açıklama istemekte ne kötülük var; ki bunu istemek benim en doğal hakkım değil mi ? İki haftacık bir tatilimiz var zaten programımı ona göre yapıyorum veya bir başkası için başak bir neden v.s benim ve diğer herkesin bunları bilmeye hakkı olduğuna inanıyorum. Açıkçası kötüler ya da herhangi başka bir söz söylediğimi zannetmiyorum ama yaklaşımınız açıkçası beni şaşırttı. Daha çok yapamadık napalım yani gibi oldu bu. Ben hala bu kadar açıklama yapmak hissetmesek de kendimizde takıldım pardon; gecenin bu saatinde çizimlerle boğuşurken şu an için söyliyecek bir şey bulamıyorum. Belki sonra... Ne diyeyim iyi geceler... |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|