![]() |
|
|||||||
| Öğrenci Buluşmaları Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmaları ile ilgili bütün gelişmeler bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu "Buluşma" mıdır?
9. buluşma için ben de Kayseri'ye gittim...okulumdan sadece ben vardım..okulumuzun yaz okulu çalışmasını da sunmak niyetindeydim ancak başörtülü olduğum için buluşmadan gönderildim...hani bu bir buluşmaydı,buluşma kelimesinin sahip olduğu bir serbesti yok mu?...ayrıca ben orada "misafir"dim ve kendi okulum başörtü konusunda pilot bölgedir ama misafirlerini yani kendi öğrencisi olmayan insanları yakalarına misafir kartı takarak kabul eder...neydi bu olan biten ve neydi; insanlarla aramda ayrılık oluşturan bir neden göremezken beni insanlardan ayıran...bu sorun sadece birtakım insanların beyninde oluşan bir sorun yoksa bu durumda sorun oluşturacak bir hal yok ki..
Evet hiç yoktan aramıza uçurumlar açtınız ve bugün ben düştüm bu uçuruma bakarsınız birgün siz düşersiniz ve köprüleri attığınıza da pişman olursunuz....sevgilerimle.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
bilindiği üzere resmi kurumlara baş örtüsü ile girilmesi yasak bunu bile bile gelip bu problemden dolayı geri döndünüz ve içinde olamadığınız bir buluşma hakkında "bu buluşma mıydı" gibi bir söz söylemeniz enteresan
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Böylesine önemli ve istendiğinde çok da güzel anlaşılabilen bu konunun burda neden yazıldığını anlayamadım!!! Kayseriye başını açıpda gelenler varken sizin burda neyi neden anlatmak istediğinizi bilmiyorum...
Kısa ve öz... Bu bir öğrenci buluşmasıdır... Siyaset arenası değil ... Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
kendi okulunuza nasıl devam ettiğinizi merak ediyorum cenab-ı allah size akıl fikir ve zihin açıklığı versin
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar, bu başlığı tesadüfen gördüm ve (bu buluşmalara bir şekilde gönül bağı olan biri olarak diyelim) açıkçası üzüldüm.
Bu buluşmaları organize eden ve katılanlar elbette kimin katılıp kimin katılamayacağına karar verebilirler, herkes de saygı duyup ona göre durumu değerlendirir. Benim üzüntüm ise bunun böyle olmadığını (hem de böyle bir tartışmadan) görmüş olmaktan. Zeynet'in sorusuna kendi cevaplarınızı vermiş olmanızı dilerdim, yoksa "resmi kurumlara baş örtüsü ile girilmesi yasaktır", "Bu bir öğrenci buluşmasıdır... Siyaset arenası değil ..." gibi resmi söylemlerin tekrarı ile değil. Daha da önemlisi buluşmayı bunu yapabilecek (yani kararlarınızı kendiniz verecek, ve bunların arkasında kendi sözlerinizle duracak)şekilde organize ettiğinizi görmüş olmak isterdim. Oysa cevaplardan görüyorum ki bunu bir okulun çatısı altında yapmak mümkün değil. Bence soruyu cevap vermek için değil, düşünmek daha da iyisi tartışmak için bir fırsat olarak görmek gerekir. Bazen yanlış soru bile doğru bir tartışmaya götürebilir. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Anlayışınız için teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
kısa ve öz 2
ben de çok kısa ve net aktarayım düşüncemi. yanlış soru doğru tartışma.
herhangi bir okulun çatısı altında yapılan buluşma, buluşma DEĞİLDİR.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
ah şu kanunlarımız...
Lübnan asıllı Amerikalı yazar,şair ve ressam Halil Cibran'ı çok severim...Asi ruhlar kitabının arka kapak yazısının konumuzla alakalı olduğunu düşündüm ve göndermek istedim...sevgilerimle..
...... Özgürlük tahtı önünde ağaçlar,meltemin dokunuşuyla titriyorlar.Özgürlüğün heybeti karşısında güneş ve ay ışığıyla seviniyorlar.Serçeler,özgürlüğü işitmek için ötüşüyor,çiçekler özgürlük ortamında nefeslerinin kokusunu yayıyor..Yeryüzündeki herşey ,özgürlük şeref ve sevinciyle tabiat kanunlarıyla yaşıyor.. Oysa insanlar bu nimetten ne kadar yoksun!Çünkü insanlar,evrensel ilahi ruhlarına sınırlı kanunlar koydular.Bedenleri ve ruhları için acımasız kanunlar çıkardılar.Eğilim ve duyguları için korkunç ve dar zindanlar yaptılar.Kalpleri ve akılları için derin ve karanlık mezarlar kazıdılar.Aralarından birisi kalksa,toplumsal kurallara ve kanunlara karşı çıksa,hemen onun isyankar,aşağılık,toplumdan sürülmeye layık,rezil ve ölümü hak eden birisi olduğunu söylerler.. Ancak sevgiyle yaşamak ve sevgi için yaşamak dururken ,bir insan ,ömrünün sonuna ya da zaman onu azad edinceye kadar kendi koyduğu geçersiz kanunların kölesi olarak kalabilir mi? Dikenler ve kafatasları arasında kendi bedeninin gölgesini görmemek için gözlerini yere dikerek ya da yüzünü güneşe dönerek sonsuza kadar durabilir mi? .... Halil CİBRAN Asi RUHLAR,1920 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben duygu ve düşüncelerimi ifade etmeye çalıştım...sessiz kalmak istemedim.....6 senedir bu sorunu yaşıyorum,hala alışamadım ve asla kabullenmeyeceğim..Bu konuda "kıran kırana" tartışmak niyetinde değilim,bunu bu noktada belirteyim ...sevgilerimle..
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
(bakınız TDK.gov.tr)
|
|
|
|
#13 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sn. Soulblade,
Sanırım beni yanlış anladınız. Niyetim buluşma vesilesi ile başörtüsü tartışması yapmak değildi. Benim söylediğim buluşmanın ne bir resmi kurum, ne de bir örgün eğitim modeli olduğuydu. Tam tersine bunlardan bağımsızlaşmazsa kendi amacından şaşacağı (hadi amacından şaşacağı demeyelim ama en azından kendi potansiyelini değerlendiremeyeceği) idi, ve bu tartışmada da üzülerek bunu görüyorum. Üniversite ve mimarlık fakülteleri örgün eğitim kurumlarıdır ve doğaları gereği ne üniversite eğitimine ne de mimarlık eğitimine "dışarıdan" bakamazlar. Oysa bu buluşmalar bu potansiyele sahiptir. Bu da bir mimarlık öğrencisi için bulunmaz bir fırsattır. Buluşmaları bu kurumların "korunaklı ortamına" sokmak da bu paha biçilmez potansiyeli örselemek demektir. Ne resmi kurumları, ne üniversiteyi, ne mimarlık fakültelerini, ne de anayasayı tartışıyorum... Sadece buluşmanın nerede durması gerektiğinden bahsediyorum... Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben anlamadım şimdi zeynet hem kendini kendi iradesiyle belli bir kalıba sokuyor hem de bunun tam tersini savunan bir yazı gönderiyor
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|