![]() |
|
|||||||
| Öğrenci Buluşmaları Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmaları ile ilgili bütün gelişmeler bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#61 | |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
|
Bence insanlar gayet acik ve anlasilir bir sekilde ne demek istediklerini dile getiriyorlar. Elbette ki karsi görüsleriniz / görüslerimiz olacaktir. Ancak her zaman ortak bir paydada bulusulabilecegine inananlardanim bende. Zeynet arkadasimiz hakli olaraktan bir sitemde bulunmustu zamaninda. Ama bunun bu kadar uzatilmamasi gerektigini hele hele 3 ay gibi bir süre gectikten sonra tekrardan aktif hale getirilmemesi gerektigini düsündüm düsünüyorum .. Herneyse .. Kendinize saygi duyulmasini istiyorsaniz , ise insanlara saygi duymaktan baslamalisiniz. Yapimiz bunu gerektirmeli .. Kalin saglicakla
|
|
|
#64 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
|
gecikmiş bir değiniş
Bu konunun üzerinden bir yıl aşkın zaman geçmiş olmasına rağmen bu başlık altında bir yazımın olmasını istedim. Özellikle de gerçekten hiç ummadığım bir şekilde insanların bir kısmının bu manasız yasağı savunur bir hal almaları beni gerçekten üzdü.
Özellikle kimilerinin başkalarının özgürlüklerini ve inançlarını tartışma hakkına sahip olduklarını sanmaları hatta kendilerince yasağı yasal(!) dayanaklarla savunmaları insanlık adına, özgürlükler adına acı vericidir. Tabi ki her dönemde kafalarındaki faşist tutumdan kurtulamamış yasak savunucuları olacaktır. Fakat sonuçta bu tip insanlar ve sayelerinde ayakta duran oligarşik yönetim insani özgürlüklerin önüne set olamayacaktır. Sistemin bize dayattığı tek tip insan yapısının ideal prototipleri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen laik, demokratik, üniter bir ulus devleti olan Türkiye'nin mümtaz vatandaşları insanlık tarihini incelediklerinde hiçbir yasağın ilelebet devam etmediğini ve öyle ya da öyle tarihin özgürlüğü yaşattığını göreceklerdir. Bugün bu ülkede ''Haydi Kızlar Okula'' adıyla yapılan ikiyüzlülük, özgürlük ve modernizm söylemleriyle insanların kutsal ve korunası hakları olan eğitim haklarını elinden alma zalimliği ve bu yapıyı pervasızca savunan insanların gafilliği umarım birgün yerini hoşgörüye, anlayışa ve sevgiye bırakır. Fakat bunun içinse manasız sevgi, saygı dialog aforizmaları değil, gerçekten topyekün mücadele gerekir. Bu konuda koskoca bir devlete karşı tek başına bireyler değil tüm toplum mücadele ederse ancak devlet yasakçı zihniyetinden vazgeçip kendi işiyle uğraşabilir. Fakat insanların tüm iyilik ideallerini gelecekte belirsiz bir noktaya odakladıgı 21. asrın modern toplumunda başörtüsü gibi dini bir inanç ekseninden çok eğitim/öğrenim hakları çerçevesinde tartışılması gereken problemler çözümsüz kalmaktadır. Bu konu üzerine söylenecek çok söz var fakat yasağın asla savunulacak bir durumu yoktur. Çünkü insani özgürlükler insanların eline bırakılmayacak kadar kıymetlidir. Kendi adıma zeynet'e sonuna kadar destek veriyorum ve birgün umarım istediği kimlikle, istediği giyimle, istediği düşünceyle, istediği üniversiteye ya da herhangi kamusal alanlara ya da hayatın her alanınna yargılanmadan, yadırganmadan girebilir. O gün geldiğinde ise insanların eğitim ve inanç haklarını tartışma hakkını kendilerinde bulan yobazların kendilerinden utanma erdemini -bari- göstereceklerini umuyorum. Esen kalın.. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
|
Düzeltme
İlk paragrafta yalnıs yazdıgım ''bir yılı askı sure'' ifadesini 9-10 ay olarak degistiriyorum.
esen/hoşca kalın.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|