Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Lisans Eğitimi > Öğrenci Buluşmaları

Öğrenci Buluşmaları Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmaları ile ilgili bütün gelişmeler bu başlık altında...

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 18-02-2005, 21:10   #31
Forum Üyesi

Exclamation

Benim anlamadığım ve bi hayli kızdığım nokta bir kural varken ve bu kural bi hayli hassasken bunun güzel bir organizasyona maledilmesi !!! SoulBlade de çok güzel ifade etti ...

Bu olayın neden ortaya atıldığı belli ...!!!

Organizasyonu hazırlayan ve buna destek veren Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlığını tebrik ediyorum...

İlgilenenlere küçük bir hatırlatma...

Ey Türk gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı!

İşte; bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur

Ey Büyük Ata !!!

Varlığımızın en mukaddes temeli olan, Türk istilal ve Cumhuriyeti'nin ebedi bekçisiyiz. Bu karar, sarsılmaz irademizin değişmez ifadesidir.

İstikbalde hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir...Bizler bütün hızımızı senden, milli tarimizden ve ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden alıyoruz. Senin kuruduğun kuvvetli temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her hamle şuurludur. En kıymetli emanetin olan Türk istiklal ve cumhuriyeti, mevcudiyetimiz esası olarak eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde ilelebet yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. Bu mukaddes emanete yönelen dahili ve harici bütün tecavüzler, iman dolu göğsümüze çarpacak ve parçalanacaktır. İstiklal ve cumhuriyetimize kast edecek düşmanler, en modern silahlarla mücehhez olarak, en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, milli şuurumuzunn ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaklardır. Çünkü, istiklal ve cumhuriyetimize kast edenler karşılarında binlerce türk tarihinin yılmaz evlatlarını, Cumhuriyet inkılaplarının feyizli ve imanlı gençliğini bulacaklardır.

Ey en büyük Türk! İstiklal ve cumhuriyetimizi korumak mecburiyeti hasıl olunca, içinde bulunacağımız ahval ve şerait ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak; bütün engelleri aşıp, her güçlüğü yenmek azmindeyiz.

Türk Gençliği
Eklenmiş İmajlar

Eskiz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-02-2005, 21:23   #32
Üye Adayı

kybele'in Avatar'ı

İstanbul
Wink

Alıntı:
Orijinal metin SoulBlade tarafından gönderilmiş
kafasına baş örütüyü geçirip kendini daraltıp hatta bunu bi amaç için kullanan, hatta bazıları bunun ne olduğunu bilmiyor ve hatta hayatımda şimdiye kadar akıllı olupta karşıma çıkmış bir başörtülü kişiye rastlıyamadım,.

kızdırmayın sevgili soulblade i bakiim...sevgili soulblade senin baktığın çerçeveye saygım sonsuz ama bence biras daha dar açıdan bakarsan ülkemizin başına özellikle.. ordakiler akıllıki ordalar...neyse siyaseti bırakalım biz mimarlığa bakalım...yoksa bu uzar gider....
kybele offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-02-2005, 23:19   #33
sel
Forum Üyesi

Türkiye dışı
bu okuduklarımdan anladığım, önyargının kolay kolay yıkılamayacağı ve bir konunun nerelere kadar gidebileceği.gülüyorum aslında.
sel offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-02-2005, 23:57   #34
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
...

Bu konu bu kadar uzatılması gereken birşey değil arkadaşlar
Benim kanımca insanlar belli çerçeveler içerisinde istediği gibi heryere katılabilmeli, fikir alışverişinde bulunabilmeli. Fakat kendilerinin farklı bir amacı var ise bu tabiki olmamalıdır. Yalnız benim takip ettiğim kadarı ile bu arakadaşımıza sadece kendi içinde kalan birşeyin sitemini dile getirmiş. Bunu başörtüsü problemine dönüştürmemek gerekmektedir. Anlayışlı olursanız sevinirim !
Eski 19-02-2005, 01:00   #35
Forum Üyesi

Valla yeter artık arkadaşlar bu iyice kargaşaya doğru yol açıyor.
artık kurtulalım örümcek beyinlilikten kim ne isterse yapsın ama bir sınırı olsun
DqGaN@_SaNcAk offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-02-2005, 12:16   #36
Arkitera Üyesi

baymer'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
sınır

tartışılan konu ve yansıtılan ifadeler beni şaşırttı.
''.....kurtulalım örümcek beyinlilikten kim ne isterse yapsın ama bir sınırı olsun''
tasarımlarında sınırsız düşünmeyi ve bunun üzerine kendini geliştirmek ve bunu yaşantısınada yansıtmaya çalışmak yerine belli sınırlar çizmek nedendir???
bırakın kim ne takmış kim ne giymiş kişinin kendi sorunu?
ama bu kamu alanında malesef aşılamamış bir konu.
ben inanıyorum ki bu konu çok yakında çözülecek sorun olmayan bir konu sorun olmaktan çıkacaktır.

ayrıca 'eskiz' arkadaşımızın Atatürk'ün gençliğe hibesini göndermesi bence anlamsız ve saçma eminim her türk genci Atatürk'ün gençliğe hitabesini ezbere biliyordur. beni yanlış anlamanı istemem ama yakın tarihimizi tekrar gözden geçirmeni isterim.
selametle...
Eski 19-02-2005, 13:30   #37
Forum Üyesi

Tasarımdan bahseden olmdu mu şimdi....Millet lafı neresinden anlıyorsa...
Affedersiniz ama iyice kızmaya başladım.
Benim lafım ne tasarladığına değil belli bir konuyu başka yerlere çekenlere,aptal polemiklere..
gereksiz gereksiz tartışmalara...
Eski 19-02-2005, 13:39   #38
Forum Üyesi

Exclamation Siz ezberlemeye devam edin...

Baymer'e

Ezbere biliniyor olabilir ... bunların içinde mutlaka siz de varsınızdır ... ama üzülerek belirtmek istiyorum ezberlediğiniz emaneti ANLAMAK dan bihabersiniz !!!

Siz ezberlemeye devam edin...
Eskiz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-02-2005, 15:57   #39
Arkitera Üyesi

Ankara
Mimar
Ne demek bu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alıntı:
Orijinal metin Eskiz tarafından gönderilmiş
Benim anlamadığım ve bi hayli kızdığım nokta bir kural varken ve bu kural bi hayli hassasken bunun güzel bir organizasyona maledilmesi !!! SoulBlade de çok güzel ifade etti ...

Bu olayın neden ortaya atıldığı belli ...!!!

Organizasyonu hazırlayan ve buna destek veren Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlığını tebrik ediyorum...

İlgilenenlere küçük bir hatırlatma...

Ey Türk gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı!

İşte; bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur

Ey Büyük Ata !!!

Varlığımızın en mukaddes temeli olan, Türk istilal ve Cumhuriyeti'nin ebedi bekçisiyiz. Bu karar, sarsılmaz irademizin değişmez ifadesidir.

İstikbalde hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir...Bizler bütün hızımızı senden, milli tarimizden ve ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden alıyoruz. Senin kuruduğun kuvvetli temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her hamle şuurludur. En kıymetli emanetin olan Türk istiklal ve cumhuriyeti, mevcudiyetimiz esası olarak eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde ilelebet yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. Bu mukaddes emanete yönelen dahili ve harici bütün tecavüzler, iman dolu göğsümüze çarpacak ve parçalanacaktır. İstiklal ve cumhuriyetimize kast edecek düşmanler, en modern silahlarla mücehhez olarak, en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, milli şuurumuzunn ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaklardır. Çünkü, istiklal ve cumhuriyetimize kast edenler karşılarında binlerce türk tarihinin yılmaz evlatlarını, Cumhuriyet inkılaplarının feyizli ve imanlı gençliğini bulacaklardır.

Ey en büyük Türk! İstiklal ve cumhuriyetimizi korumak mecburiyeti hasıl olunca, içinde bulunacağımız ahval ve şerait ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak; bütün engelleri aşıp, her güçlüğü yenmek azmindeyiz.

Türk Gençliği
Gerçekten artık anlamaya çalışmaktan yoruldum...senin sürekli Atatürk'ü öne sürmen benim (ki benim hakkımda sadece başörtülü olduğumu biliyorsun)Ona karşı olduğum anlamına mı geliyor ya da Onun bana karşı olduğu....gerçekten çok üzüldüm....O BENİM HAYATIMIN HER DÖNEMİNİN KAHRAMANI....beni korkunç kurgularının içine alma,beni yargısız infazlarının ve önyargılarının içine alma,sana başka birşey söylemek gelmiyor içimden...
zeynet offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-02-2005, 16:05   #40
Arkitera Üyesi

Ankara
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin kybele tarafından gönderilmiş
Anlamadığım nokta şu Zeynet neden o buluşmaya gittin. giderken siyasi bir eylemmi yapacaktın. Eğer öyle bir tutum içinde hareket etmişsen seni çıkaranları tebrik ediyorum... Ama şayet bunun resmi bir olayı yok kılık kıyafetinde bu kadar önemi yok demokratik bir buluşmaysa seni içeriye almamaları hiçte demokratik değil o noktadada kınıyorum seni almayanları. zaten okullarımızda bu tarz sorunlar mevcut ve gerekenlerde yapılıyor bu hareket bence yok yere gündem yaratmaktan başka bişey değil ve olup bitmiş birşey artık geri dönüşüde olmaz pek takip edemedim ama bunun resmi olan bir kısmıda yok sanırım. bakıyorum ama burası fazlasıyla atışmalarla dolu demeki herkesin bu konuda bir rahatsızlığı var. nedir rahatsızlık veren bunu sorgulamak lazım.80*80 lik bir bez parçasımı yoksa onun altında yatan düşüncelermi? eğer sorun 80*80lik bir bezse zaten gereken yerlerde bunu fazlasıyla çıkarıyorlar ve onu çıkarmak pekte düşüncelerini değiştirmiyor insanların malesef o düşünceler o beze bağlı değil o çıkınca yanında düşünceleride alsın..bu noktada benim çıkardığımsa zeynet nickli şahıs eğer kafasında orda siyasi bir show yapmak geçiyorsa bunu illaki yapardı kafasını açardı yapardı ama galiba o sadece oradaki ortamı yaşamak için gitmişti.hakkıydıda bana göre oradaki istenen bütün koşullara sahipti.kimbilir nerden gelmişti.nelerden vazgeçmişti.tabi bunlar varsayımlar.kendi niyetini kendinden başkası bilmez. bence burda sorun resmiliği ve özel bir buluşmayı ayırt edememizde yatıyor. ne yani zaha hadidte böyle bir olay olsa nasıl olurdu.saçma geliyor bana özel organizasyonlarda böyle olayların olması...neyse umarım bu buluşmalar bir daha böyle olmaz.her sakallı dedemiz değildir. özellikle böyle bir platformda. herkese kolay gelsin
Sadece oy kullandığım an biraz siyasi oluyorum...
Eski 19-02-2005, 16:12   #41
Arkitera Üyesi

baymer'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
....

..........
Eski 19-02-2005, 17:02   #42
Arkitera Üyesi

Ankara
Mimar
Arkadaşlar başlarda da belirttiğim gibi bu konuda "kıran kırana" tartışmak istemiyorum ben..incindim ve bunu dile getirdim...birazda durumu objektif bir pencereden sorgulamamızı istedim...düşünelim istedim...aslında söylemek istediğim herşeyi yazdım fazlasına gerek yok...sevgilerimle...
Eski 19-02-2005, 18:49   #43
Forum Üyesi

kramer'in Avatar'ı

bu tartışmanın son derece şeffaflaştırıcı bir işlev yüklendiğini belirtmek istiyorum: üniversitelerdeki öğrencilerin (hem de mimarlık okuyanların) insanı şaşkınlığa düşüren bağnazlıkları, bir hamaset söyleminin arkasına gizlenerek karşısındakine saldırmaya hazır gençler, ellerinden gelse kendi düşüncesinden olmayanları ortadan kaldırmak için her türlü şiddeti kullanmaya hazır genç(!) bir kuşak... yazılanların satır aralarında, kullanılan üsluplarda, yazma biçimlerinde bunların işaretleri açıkça ortaya çıkıyor. özetle karşımızda aynı zamanda türkiye'nin bugününü yansıtan bir profil var. zeynet'in başlattığı tartışma bir turnesol kağıdı gibi durumu açığa çıkarıverdi... tabii ki bu yazdıklarımla bütün üniversite gençliğinden söz ediyor değilim, ama bu birkaç örnek bile insanı ürkütmeye yetiyor.
kramer offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-02-2005, 23:51   #44
Forum Üyesi

NE alakası var!
Halen diyorsunuz ki türbana olsun ya da ne biliyim görüş ayrılıklarına karşı olsun bir çatışma bir anlaşmazlık var.
Bende diyorum ki yok öyle bir şey.Bunun burada tartışılmaması gerek.Bunu hep söyleyeceğim bu tartışma bitene kadar.
Genç kuşak hakkında da söylenenlere tekrar tekrar karşı çıkıyorum.Bir aptalca tartışma yüzünden buna karar verilemez.Sadece önyargıda kalır bu düşünce.

Bakın dilimde tüy bitti artık.TArtışmayın bu konuyu bizim işimiz hayatımız mimarlık.Bir kere olsun siyaseti karıştırmayın bu konuya.
Eski 23-02-2005, 02:00   #45
Forum Üyesi

Sevgili Mimarlık Yolcuları..

İki günde başlayıp bitmiş görünen bu tartışmaya gecikmiş de olsa bir yorum gönderme ihtiyacını hissettim. Çünkü, zeynet gibi yüreği sevgi dolu, mimarlık yolculuğunda her mihnete rıza gösteren hayli öğrencim ve dinleyicim oldu.

Onları iyi tanıyorum..İsyanını da yürekten anlıyorum. 68'de başlayan fikri isyanın temel nedeni de eğitimcilerle eğitilenlerin tıpkı bugünkü gibi diyalog beceriksizliği idi.. Biliyorum sananların aslında hiç birşey bilmediği idi..Tek becerdikleri " Bizler ve sizler" tanımlaması ardına sığınmaktı.. Biz, bu okulun sahipleri...Biz bu anayasanın sahipleri...Biz bu ülkenin sahipleri.. Biz bu kuralların yılmaz bekçileri.. Bu "sahip"lerin 40 yıldır tebalarına etmedikleri kalmadı.. Nice vatan hainleri yetişti o ulu sahipler arasından..Siyasallaştılar, tüccarlaştılar ve ardından, tüm değerleri satılığa çıkardılar..

Mimarlığın, özgürlüğün sanatı olduğunu hiç bilemediler. Kişisel tercihlerin, fikri buluşmaların engeli olamayacağını öğrenemediler. Hey sen oradaki "aramızda işin ne ? "
diye seslenenlerin önce kendi yerlerini, kentsel, kurumsal, siyasal ölçeklerden arındırıp evrensel boyutta tanımlamalarını diliyorum.. Yoksa yarın onlar da hoşgörüsüz, özgürlüğün tadına varamamış, önce insan olmayı becerememiş, şimdiki hocalarının ( maalesef çoğunluğunun ) birer kopyası olur çıkarlar.. Yani bu kural sandıkları şeylerin yılmaz bekçileri çoğalırlar...Mimarlık yaşamlarında nelerine yarayacaksa o kurallar !..

Unutmayın ki kurallar insanları adam etmez, ama insanlar adam gibi kurallar koyabilirler.. Ve de kural demek ille de kısıt koymak değildir. Sadece söz konusu enerjinin istenen yöne akmasına yardımcı olmaktır.. Bu akışa izin vermeyen her türlü kural, tarihsel süreçte daima silinip yok olmuştur....

Bir yazımda şöyle demiştim "Mimarlık dediğin nedir ki ? "İnsan" yoksa içinde !.." Evet önce insan olmakta buluşmalıyız mimarlığı tartışabilmek için..

Hala öğretilen, bilimsel ve meslek etiği açısından yanlış şeylerin çoğunluğuna baktığımda, aslında garipsememem gerekiyor sağırlar diyaloğunu.. Bu eğitim düzeninin farklı bir ürün vermesi şaşırtıcı olurdu.. Ne var ki bütün bu gaflet ve delalet belirtilerini aşabilmek görevi de bizlerindir...

Önce sevmeyi öğrenmekle başlayalım birbirimizi.. Açalım her türlü düşünceye kendimizi. Bir insanın önce yüreğine sonra gözlerine ve de ardından sözlerine bakalım. Ne giyip ne çıkardığına değil.. Arenada değil, masa başında buluşalım..

Sevgilerimle..
cabatasarım offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları