![]() |
|
|||||||
| Öğrenci Buluşmaları Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmaları ile ilgili bütün gelişmeler bu başlık altında... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
TMMOB UMOB ayrımı..
Mimarlık öğrencileri buluşmalarındaki tmmob umob ayrımı tam olarak nedir?
Ayrıca bu iki grubun ayrı ayrı yürüttüğü buluşmaların zamanları yerleri ve yürtücüler hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var şimdiden yanıtlar için teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
TMÖB
1993 Gökçeada Oruç Çakmaklı / Kenan Güvenç / Arda İnceoğlu - Deniz Aslan - Fatma Erkök - Sema Eser / Zeynep Kuban - Yıldız Salman / Melda Keskin / Nevzat Sayın - Han Tümertekin / Tuncer Çakmaklı / Fuat Acaroğlu / Zekiye Abalı / Cengiz Bektaş / Aykut Köksal / Engin Omacan / Kamil Dürüst 1994 Çavdarhisar Esra Akcan - Namık Erkal - Mehmet Kütükçüoğlu / Ulus S. Baker / Can Özcan / Tatsuya Yamamoto / Korhan Gümüş / Oruç Aruoba / Savaş Al / Melek Göregenli / Hasan Özbay / Kenan Güvenç / Uğur Tanyeli / Aykut Köksal / Ahmet Sönmez / Cezmi Ersöz / Tan Oral / Herr Rheidt 1995 Kantara Abdi Güzer - Ayşen Savaş / Aras Özgün - Ersan Ocak / Arda İnceoğlu - İpek Yürekli - Zeynep Yürekli / Arda Tunçman - Tülay Ağca / Cem Erözü / Faruk Karaçay - İshak Öztürk / Gürhan Tümer / Handan Doğan / Kaan Hanoğlu - Bülent Çınar / Mehmet Eryılmaz / Melda Keskin - Nuri Aydın / Mustafa Kemal Akpınar - Esin Turhan / Necdet Teymur / Oğuz Haşlakoğlu - Pınar Haşlakoğlu / Remzi Köklü / Tuğçe Ulugün / Tuncel Kurtiz / Yaşar Subaşı / Ahmet Soysal / Feyza Hepçilingirler / Nurten Aksugür / Savaş Al 1996 Çayköy 1997 Kilyos - kış 1997 Sinop 1998 Edirne - kış 1998 Kayaköy 1999 Adana - kış 1999 Küre |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
aynı şeyler işte...
merhaba ben saner belli...7.5 organizasyon komitesi genel koordinatörüydüm
başta biz de bir ikileme girdik biz ne yapıyoruz diye. aslında herkes aynı şeyi yapıyor. herkes buluşturuyor mimarlık öğrencilerini informal bir ortam olan buluşma noktalarında ama tek farkları biri yaz biri kış... yaz olana tmöb demişler zamanında kış olana da daha güçlü bulduğumuz (ya da görünen) umöb... biz bu ikilemi devamındaki buluşma organizasyonlarında bulunacak arkadaşların yaşamamaları için de gelin hepsi birleşsin ve tek bir isim altında buluşsun hatta genel ismi umöb (ulusal mimarlık öğrencileri buluşması) olsun kışın yapılan yediyse yazın yapılan da bizim yolumuzu tutmak isterseniz şekilde de görüldüğü üzere yedibuçuk olsun dedik. ve tabii ki değerlendirme toplantısında buluşanlara önerdik bir itiraz çıkmadı ve kabul edildi saydık. devamında sekizden sonraki buluşma için şimdiden sekizbuçuk diyalogları geçtiğine göre emelimize ulaştık sayılır olay bundan ibaret... blu'nun yazdıkları güzel detaylar için teşekkürler doğancığım umöb hakkında detaylı geçmişte sana gönderdiğim dosyalar arasında var. görüşmek üzere...saner En son lumina tarafından düzenlendi : 06-05-2007 23:31 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
iyi "buluşma" ne!
"yaz olana tmöb demişler zamanında kış olana da daha güçlü bulduğumuz (ya da görünen) umöb..."
böyle bir ayrım bildiğim kadar küre buluşmasına kadar yapılmıyordu. tek fark yaz buluşması katılımının sayısal olarak kış buluşmalarından daha kalabalık oluşuydu... (hava şartları / dönem arası final - proje teslim sıkıştırmaları vs. nedenleriyle tabii ki) bir önceki mesajımda yer alan tüm buluşma bilgilerinin TMÖB'e ait olduğunu sanıyorum. Katılımcısı olduğum -ve yakın durduğum- buluşmaların atölye dökümünü verdim sadece. (diğerlerini de, onlara katılan arkadaşlar yazabilir) UMÖB dediğiniz (yine bildiğim kadarıyla) "AMÖB - Ankara Mimarlık Öğrencileri Buluşması" olarak anılan ve katılımcıları yalnızca Ankara'daki üniversitelerin öğrencilerinden oluşan daha bölgesel olarak başlayan ve zaman içinde isim değiştirerek ulusal bir hal alan bir buluşmaydı. Ankara Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen "Nasıl Bir Gelecek? Nasıl Bir Mimarlık Eğitimi?" adlı forumla ulusallaştığı söylenebilir. Sanırım buluşmaların birbirine karıştırılması da buradan başlıyor. izmir'de olduğunuz için iletişim kurabileceğiniz kişiler: D.E.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü M.Burak ALTINIŞIK D.E.Ü. Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Erdal Onur DİKTAŞ daha önceki buluşmalar için bkz: 1994/2 sayı-056 Arredamento Dekorasyon 1994/3 sayı-014 Ege Mimarlık 1996/1 sayı-018 Ege Mimarlık 1999/2 sayı-286 Mimarlık __________________________________________________ bu mesaj orijinali yanlış anlaşılmaya gayet müsait olduğundan ve sorunun yanıtı maksadını aştığından dolayı; yazarı tarafından tekrar elden geçirilerek sadeleştirilmiştir...
En son blu tarafından düzenlendi : 19-11-2003 19:11 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
ZAMANINDA
Sevgili blu,
"Bence TMÖB'nin kurumsallaşmaması gerekiyor. Böylelikle her gelen kuşak, geçen buluşmaların birikiminin yükünü taşımadan kendi koşullarını tanımlayan bir buluşma organize edebilir." İnsan çok değil 10 sene önce bunları düşünüp, sonra da bugün aynen dendiği gibi olduğunda (yani TMÖB her yıl yeni baştan kurulduğunda) şaşırabiliyor. Tabi "zamanında" denen zamanın hepi topu en çok 10 yıl önce olmasi, gene de ilginç. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Re: ZAMANINDA
sevgili Kum;
Tırnak içinde yer alan sözlerin, hala - aynen- geçerli olduğunu düşünmüyorum.(eğer bir alıntıysa bu sözler). Gerekiyorsa "kurumsal"laşılabilir de. Her yıl yeniden kurulan - kurgulanan bir yapı (en azından beni) şaşırtmıyor. Böyle de olmalı zaten... Eğer farklı şekilde anlaşıldıysa düzeltmek isterim. Yapılacak buluşmanın şekli, organizasyonun yapısı, katılımcıların profili vs... tamamen bu olayı "o an" için yürütenlerin insiyatifine bağlı. İster bağımsız olsun isterse kurumlara bağımlı; bu yine o yükü "o an" üzerinde taşıyanların belirlediği bir şey olacak. Yukarıda yazılanlar, sadece Doğan'ın sorduğu soruya verilmiş bir yanıt olarak görülmeli. Yazılanlarda şu anda yapılan organizasyona ilişkin bir yorumda bulunulmamıştır. Bugün yapılan/yapılacak olan buluşmalar için bir yöntem/yapı önerisi ise hiç değildir. Yazının sonunda okunması ve görüşülmesi için öneride bulunulan yazı ve kişiler, bu yönde bilgilendirme isteyenlere yazılı belge ve birinci ağızdan bilgi vermesi açısından önemli bulunmuştur. ________________________________ bu mesaj da benzer nedenlerle; yazarı tarafından tekrar elden geçirilerek bir hayli kısaltılmıştır...
En son blu tarafından düzenlendi : 19-11-2003 19:22 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
"Bundan ne kadar yarar görüldüğü bugün artık ortada... sizler hala hangi buluşma neye ait? kim ne zaman ne yapmış?larla boğuşarak duyduğunuz her şeyi "buluşma" adı altında boş kalan yerlere sıkıştırmaya çalışıyorsunuz. "
--------------------------------------------------------------------------------- Merhaba tekrar, Öncelikle bir önceki mesajımda ki atladığım bilgi yanlış değil eksikti.(TMÖB yazları UMÖB kışları)... son yıllardaki durumdan bahsetmek istedim ben. yapılanlara saygısızlık olarak görüldüyse üzgünüm. eminim ki buluşmalar hakkında bir çok bilgiye sahipsin blu ve zamanında duyarlı olduğun bir konu olması çok güzel tabii.. yazdıklarınla ilgilendim çünkü içinde biri olarak dikkatimi çekti.burak hocayla ve erdal hocayla buluşma öncesi görüşmüştük evet... bunlar dışında bir çok insanla görüştük pek tabii ki... herkesin tanıyabileceği bir örnek olarak TMÖB değişilmez katılımcısı Gürhan TÜMER mesela... fakat yeni buluşmaların içerikleri, neler yapıldığı hakkında ne kadar bilgin olduğunu merak ediyorum. çünkü yukarıda kurduğun cümle "bilen" birinin cümleleri... her zaman şu durumdan rahatsız olmuşumdur: eskiden neydi, şimdiler öyle mi?? acaba eskilerinin değerinin yitirilmemesi için yenileri ezmek mi gerekiyor? hayır her buluşmanın bir öncekinden daha kapsamlı, daha açık ve daha oturaklı olduğundan eminim... ve buluşma 8'in buluşma 7,5tan daha düşünülmüş olabileceğini de biliyorum.benim bu "bilen" tavrım nerrden? bu da merak edilebilir "geçmişi nerden biliyor bu adam?" Araştırmadık konu bırakmadık ve okumadığımız kaynak ta kalmadı da ondan. Mimarlar Odası bu konuda yardımcı oldular geçmiş kaynakları hakkında. Bunlar dışında bu aramalar ayrıntılardır ve ayrıntılar bütünü tamamlar. Araştırma aşamasında bunları araştırmak kadar doğalı yoktur ki, bunları araştırıyor olmak ta bu detaylara takılmak anlamına gelmiyor zannedersem... Biraz daha olumlu yaklaşmalıyız belki de... olumsuzluklar bizi çok gereksiz yerlere sürüklüyor diye düşünüyorum. yapılanlara saygı olduğu gibi yapılacaklara da saygı beklenmesi en doğal hak... Yazdıklarımın saygısızlık olarak algılanmasından korkarım. Sadece merak ve belki de varsa yanlışlığı düzeltmek o kadar. Buluşmalar yararlı emeller için vardı, hala öyleler. temelde hiç bir şey değişmedi. değişen şeyler sadece detaylar... buluşmak üzere
En son lumina tarafından düzenlendi : 06-05-2007 23:33 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Saner'in yorumu üzerine mesajlar kısaltılarak yeniden düzenlendi.
Başka ortamlara ait konu ve tartışmalardan ayıklandı. Umarım geriye kalan; sorulan soruya verilen yeterli cevaplardır.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bir "tarih" sorusu...
tmöb 1994 çavdarhisar buluşmasının tam tarihlerini hatırlayan bir arkadaş var mı? belgesel bir döküm için gerekti...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
![]() |
kampta yayinlanan gazeteleri hala saklarım
size malzeme sağlamak isterdim ama evden çok uzaktayım |