|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
2 metreden yumurtayı atıp kırmamak!
merhabalar.ben İYTE 'den Ezgi.planlama öğrencisiyim.
sizinle final projemi paylaşmak istiyorum.belki fikir alışverişinde bulunabilirz sheet material dediğimiz levha malzemelerle bir yumurtayı (origami sanatını örnek alarak mesela) muhafaza edecek bir şey tasarlıcaz.levhların katlanması ya da iç içe geçmesiyle oluşacak bu tasarımı yumurtasıyla birlikte 2 metre yükseklikten atıp kırılmamasını sağlıyacağız.ödev çok eğlenceli ama ne basit görünmesine rağmen birazcık zor neyse.aklınızdakini benimle paylaşırsanız ya da daha fazla bilgi isterseniz beklerim ![]() hoşçakalın... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
selam
sadece bişey söylemek istiyorum projeyle ilgili değil ama buradaki iletişimle ilgili
sınıflar arasında bu kadar az mesafe varken sizler bu ve bunun gibi soruları burada tartışmak yerine okulda üst sınıflardaki injsanlara bir danışsanız bulduğunuz yerde sorularınızı sorsanız daha etkili olur. buradan size vereceğimiz cevaplar tam sorularınızı karşılamaya yetmeyecektir. o yüzden okulda sizinle aynı bölümde okuyan insanlardan çekinmeyin ve sorularınızı sorun. böylesi daha kolay ve daha etkili olacaktır. murat çevikayak 3. sınıf Mimarlık İYTE
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eğer aynı binada eğitim görüyor olsak mutlaka yüksek sınıflarla daha çok kaynaşırdık ama şu koşullarda kim mimar kim değil belli değil okulda. Keşke internetten birleşebileceğimiz bir platform olsa
. Seneye inşallah ) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
ya bak madem yeri geldi ben de bişiler söyleyeyim.okulumuzun üst sınıflarındaki insanlar birşeylere ön ayak olsalar da okulda bir bütün oluşturacak bi yapılanmaya artık gidilse fena olmayacak.mesela biz dinçerle bir şeyler düşünüyoruz ama iki kişi her şeye koşamayacağımız için kalıyor.bence bu işi yazın başından itibaren başlatalım ve seneye düzgün bir başlangıç yapalım.eğitimi çok güzel belki okulumuzun ama o kadar çok eksiğimiz var ki...artık bir yerden başlama zamanı..her türlü yapılanma fikrine hazırım..
Ezgi AYDIN İYTE Şehir ve Bölge Planlama 1. sınıf |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba
selam!
Şahsi fikirlerimi söylemem gerektiğinde konuşmaktan çekinmeme ve şu anda öyle bir ortam oluştuğunu düşünüyorum. Okulda oluşturmaya çalıştığımız bir platform ne yazık ki çok başarılı bir politikayla engellendi. Ben Ulusal mimarlık Kurultayında katıldıktan sonra okulda bunları sizinle paylaşmak için bir toplantı düzenlemek istediğimde aldığım cevap "hayır" değildi fakat "arif olan anlar" mantığına uygun olarak bunu yapamayacağımız yönündeydi. sizlerin her fırsatta yakamıza yapışmanızdan " kendi adıma söylemiyorum" rahatsızlık duyacağımızı zannetmiyorum. Çünkü üst sınıflarda eğitim alan bizler sizin yaşamakta olduğunuz süreci yaşamış olduğumuz için sizin yaptığınız projeler hakkında tecrübelerimizle yardımcı olabilmeyi tabii ki dileriz. Burada da olsa fikirlerinizi paylaşmaya ve elimden geldiğince yardımcı olabilmeyi dilerim Fakat tasarım sürecinde baskın çalışma prensibinin kağıt kalem ile masa başında yapılacağını da hatırlatabilirim. Tasarım süreci fikirleri,maketler ve çizim konularında bunun yanında diğer derslerinizin araştırma konularında kaynak danışabileceğinizi belirtiyim. ![]()
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
selam tekrar
Alıntı:
bu sene fikrimi değiştireceğim galiba bix bişeyler yapayız demekteydim en son ama düşündüklerinizi paylaşırsanız okul içinde mimarlık yada ŞBP için bişeylerin yapılmasında yardımcı olmaya çalışırım.
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
amerikanın bir eyaletinde her yıl böle bir yarışma yapılıyor orada yumurtalar bir balondan atılıyor
istersen sana origami sanatı ile ilgili pdf belge yollayabilirim iyi çalışmalar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|