|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
birisi bana yardim etsinnn..!!!!
merhabalar
ben yurt disinda yasiyorum ve architectuur okuyorum, yapmam gereken bi odev var ve isin icinden cikamiyorum, odevim TR deki yeni veya eski bi binanin analizini yapmak, ama bu analiz biraz teknik yonunden olcak, hocam mersindeki metropol binasini yapmami onerdi ama internette hakkinda hic bir bilgi bulamiyorum, mesela bu bilgiler binanin temeli ile ilgili bilgiler, ne tur temel kullanilmis, bina nin toprak altinda kalan kismi, hani genelde garaj felan oluyo ya, onun yapisi, binanin stabilligi ile ilgili bilgiler, kolomlar. kirisler, tasiyici duvarlar, zemin yapisi, bunlarda kullanilan malzemeler, en alt katin zemini ile ust katlaarin zemin inin farkliliklari, en dis duvarlarinin yapisi, dis duvarlarin cati ve toprakla birlesimi, cati yapisi, merdivenler, asansorler, ic duvarlar, ic duvar daki acikliklar ( kapi, pencere icin) bunlarlar ilgili butun bilgiler lazim, ama dedigim gibi hic bir sekilde bulamiyorum.. zaten ben cogu mimari ve teknik terimin turkcesinide bilmiyorum, eger elinizde metropol binasina ait bu bilgiler varsa acilen bana gonderebilirmisiniz? hoca bana bu binayla ilgili bilgi bulamazsan, tarihi bi caminin analizini yapabilirsin dedi, hagia sophia, sultanahmet veya suleymaniye olabilirmis... yani bunlarla ilgili bu teknik bilgilere sahip kisiler lutfen bana acilen o dokumanlari gonderebilirlermi? email adresim ing_see@hotmail.com.. simdiden tsk ederim.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Editör
İstanbul
Mimar
|
Merhaba,
Öncelikle kolay gelsin. Bina pekçok kez isim değiştirdi. Bu yüzden bir bilgiye ulaşamamış olabilirsin. Arkitera Mimarlık Veritabanı'nda Mersin Ramada Oteli olarak yer alıyor. http://amv.arkitera.com/project.php?...oject&pID=1807 adresinden inceleyebilirsin. Ayrıca binayla ilgili Arredamento Mimarlık'ın 05/1989 sayısında "Mersin Metropol" ve Yapı dergisinin 04/1989 sayısında "Yüksek Yapılar ve Mersin Gökdeleni" başlıklı yazılar bulunuyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|