|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
merhabalar herkese ben end ürn tas böl. 1 sınıf öğrencisiyim ve tasarı geometri dersine takıntılıyım şekillerde de algılama sorunu çekiyorum açıkçası(verilen şekli yanal yatay düşey görme konusunda) bu konuda önerebileceğiniz kitaplar var mıdır acaba ya da bunun bir püf noktası var mıdır? yardımcı olursanız çok sevinirim zira kafayı yemek üzereyim.
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 02:23. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
bence
gördüğün nesneleri sürekli çizersen, daha net görebilirsin.cisimlerin yandan, önden, arkadan görünüşlerini hayal edebilirsin.
eline kalem al ve gördüklerini çiz.inşallah yararı olur. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim bu tavsiyenizi umarım yararı olur da hallederim
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 02:32. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
başka önerisi olan var mı acaba bu konuda?
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 02:33. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Selam ArkadaŞlar İÇ Mİmarlik ÖĞrencİsİ Olaniniz Var Mi????
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
ben de mimarlık öğrencisiyim aynı dert benim de başımda!! Ali Düzgün'ün yazdığı bir tasarı geometri kitabı var belki yardımı olur
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 02:33. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye
|
tasarı geometri
kafayı yiyecek bir şey yok, çalış, düşün çözersin
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
tasarı geometri
üç boyutlu perspektif olarak düşün ilk önce ön görünüşü çiz sonra üstü ona monte etmeyi başar sol yan ise kendiliğinden gelir
1.önden ve üstten kare ya da daire gözüken şekil dikdörtgenler prizması veya üçgen prizma olabilir böyle oyunlara gelmemek için sol görünüş gerekir başarılar 2.çizdiğin şeklin sınavda üstünden bir kaç kere geç koyu olsun görünüş olarak göze hoş gelir diğer kalan çizgiler hafif olsun En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 02:33. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ziyaretçi
|
Bildiğimiz sıradan legolardan alın.Bunlardan sürekli farklı kütle modelleri yapıp,masanıza geçip,karşınızdaki modelin cephe görünüşlerini modele bakarak çizin.bu çok iyi bir yöntemdir.
En son megaron79 tarafından düzenlendi : 25-09-2006 21:40. |
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Ali Düzgün Hoca bu işe en çok önem veren kişidir (sanırım). Onun kitabına bir bak derim, varsa piyasada. Ben de ondan almıştım dersi ve çatlamıştım. Arkadaşların dediği gibi bolca örnek yapmak gerek, görüşü artırmak için. Başka da bir "püf" noktası yok sanırım. Hani şöyle yapıver de hemencecik anlarsın kimse diyemez.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Lego alma tavsiyesine katılıyorum, ama oynamak için alın. Yapın bozun, tekrar tekrar yapın bozun. Knex'ler vardı bir de. Bence çocukken bunlarla oynayan kişilerin tasarı geometriden muhaf tolması gerekir.(i)
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
tasarı geometrinin kesinlikle zekayla ve görmeyle alakası yok .tamamen pratikle alakalı.derste çizilenleri evde tekrar tekrar çizip verilen ödevleri düzenli yaparsan hiçbir problem olmaz.dediğim gibi tamamen pratik işi çok çok çizmek gerekiyor
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşlar tasarı geometride ana kural hepimiz biliyoruzdur ki 3 boyutlu düşünebilmektir.(görebilmektir) bunu en iyi yapabilmenin yolu somut şeylerden geçer.tavsiyem camdan kendinize epür düzlemi oluşturmanızdır. bu şekilde herşeyi daha net bir biçimde algılayabilirsiniz.Yılmaz MORÇÖL hocam bize okulda "tasarı geometri bilmeyen proje çizemez" derdi hep. gerçekten haklıydı.
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 02:36. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Elinle cizecegin eskizlerle gelisecek biraz daha farkli bakis acilari 3 boyutlu cisimlerin genel cizgi hatlariyla beynindeki boslukta dusunme ivir zivir
![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
bende lego yu tavsiye ediyorum veya eline geçen objelerin görünüşünü çiz üç kere aldım ondan biliyorum :d
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|