|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İç Mimar
|
en güzeli sanırım bir nesne bulmak ve ona bakarak çizim yapmak. Nesnemiz bir cep telefonu olsun telefonu yere koyup üstünden ya da tam tepesinden bakarak çiziniz - sonra konumunu bozmadan önüne geçip oradan da bakarak çiziniz (telefonu sehpa üzerine koyunuz ) ve sonra yanına da geçerek gördüklerinizi çiziniz .Bu görmeden kastımız perspektif şeklinde değil sadece görünüşü tam karşıdan olan haliyle çizilecektir. Birçok nesne ve birçok kereler deneyerek çalışmak gerekli olabilir .
kolay gelsin En son lumina tarafından düzenlendi : 17-09-2007 09:34 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Mimar
|
Ali Düzgün hala ders veriyor mu?
En son lumina tarafından düzenlendi : 17-09-2007 09:34 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
|
Benim lise ve üniversitede en sevdiğim dersti tasarı geometri. özellikle kesişen üç boyutlu çizimleri çok severdim. Tasarı geometrinin en zor konusu. üç boyutlu düşündüğün zaman içinden çıkamayacağın çizimler olabilir. yorum yapmadan izdüşümlerini indir ve teknikleri var her konunun onları sırasıyla yaparsan düşünmene gerek kalmaz. üç boyutlu düşünebilmek önemli ama herşeyin bir formülü ve tekniği var.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
Ordu
|
ardakşım öncelikle sabıra ihtiyacın var
sonra bir çok arkdaş güzel taviseyerlde bulunnmuş ben bir mobilyacıya gidip değişik geometrik küp,prizma,küp ve de değişik şeklliler yaptırmış sonra onları önüme alarak ve konumlarını değiştirerek çizmiştim ve başarılı olmuştum sonra zaten beyninde bir takım şeyler oluşuyor...yani görmeye başlıyorsun sakın bune yaaa deme ve hep denemeye devam et hadi başarılar..
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Forumda bu tür bir yadım isteği geldiğine göre kesinlikle veriyordur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|