|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
,arkadaslar biri bana lutfen design idea nın ne demek oldunu açıklarmı?final projem war ve hocalar illla design idea istedıklerı için ve bende bir turlu design idea bulamadıgım için projeme başlayamıorum .bu konu hakkkında bilgileri olanlar lütfen bana yardımcı olabılırmı![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
İÇ Mİmarlik İkİncİ Siniftayim Fİnal Projesİnde Design Idea İstİolar Ve Bunun Ne Demek Oldunu Tam Olarak Anlayamadigim İÇİn Projeme Baslayamiyorum. Bu Konu Hakkinda Bİlgİsİ Olanlar LÜtfn Cvp Yassinlar Ve Yardim Etsİnler.. Proje 3 KİŞİnİn ÇaliŞtigi Bİ Lamba Üretİm Ve SatiŞ Yerİ Tasarlamak Fakat Bunu Yapmadan Once Bİr Desİgn İdea Bulman Gerekİyo Ve Tasarimini Buldugun Design Ideadan Referans Alarak Yapman Gerekİyo.fİkrİ Olanlar Yardimci Olabİlİrmİ? , TeŞekkÜrler.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
.
design idea denen şey tema olsa gerek.
mesela, doğa, zıtlık, su vs. aklına ne gelirse artık. nereden yola çıkarsan. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
design idea
burada senden hangi fikirden yola çıkarak tasarım yapacağını soruyorlar.Yani tamam ben bu lambayı yaptım oldu burasında şöyle bir kavis kullandım hoş durdu gibi salak cevaplar vermeni istemiyorlar.Sana 1000 tana neden sorusu sorulduğunda senin fikrin öyle bir yelkenli gemi olsunki her objenin suyuna gidebilsin.Fikir soyuttan soyuta gider sonunda somuta döner madde olur lamba olur bina olur sistem olur.Sana tavsiyem tasarım ve kuram kitaplarını oku ve olayı kavra bu biraz ucu açık bırakılan bir mevzuudur çünkü sana tek bir kelimeyle ifade edilemez Bunu anlamak bir zincirleme reaksiyonun başlamasıdır.
KURAM isim 1 . Uygulamalardan bağımsız olarak ele alınan soyut bilgi. 2 . Belirli bir konudaki düşüncelerin, görüşlerin bütünü: "İnsanlar da görünen dünyanın bir parçası olarak bu kurama girerler."- H. Taner. 3 . Sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan ve bir bilime temel olan kurallar, yasalar bütünü, nazariye, teori: "Onun bir başka anlamı da bir düşüncenin, bir kuramın soyutça anlatılmasından doğar."- S. Birsel. |
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
.............
design idea, diger arkadaslarımın da dediği gibi, tasarımının ana fikri.tasarımının ana fikri bir kağıt parçası da olabilir, bir gökdelen de, güneş de, şarkı da, film de...
yaptıgın tasarımda, sordugun bütün sorulara cevap bulmalısın. ben kendi geliştirdigim bir yöntemi kullanıyorum.yasadıgım, gördüğüm, ilgi duydugum herşeyi birşeyle ilişkilendiriyorum.alakasız da olsa; konulara bağlıyorum.bu gerçekten çok eglenceli bir oyun benim için.buna benzer birşey işte. ilk kendini inandır tasarımına.gerisi kolay. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|