|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dış Duvar Sistemim !
Projemdeki dış duvar sistemi tasarımım şu şekilde:
Betonarme perde duvar üzerine bir buhar kesici membran ve ardından da EPS ısı yalıtım örtüsü.Dış yüzey bitirmesi olarak da doğal taş kullanacağım.(İç kısımda herhangi bir malzeme söz konusu değil."Ö" evi gibisinden düşünebilirsiniz.) Fakat bu taşları direk ısı yalıtımı üzerine yapıştıramacağım için önce bir levhaya yapıştırıp sonra o levhayı ankrajlarla perdeye tutturmayı düşünüyorum.Bu levha nasıl bir şey olabilir? OSB gibi kesin bir ismi olan doğal taş taşıyıcı bir levha var mı? İnternette aratıyorum fakat istediğim ölçütlere uygun bir şey bulamıyorum. Ya yanlış anahtar sözcük kullanıyorum ya da malzeme araştırmaktan bir haberim. ![]() (taşları tek tek perdeye tutturmaya çalışırsam dizimlerindeki kargaşadan dolayı çok zorluk yaşanacağını söyledi proje yürütücüm.) Bilgilendirdiğiniz için şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Efendim öncelikle düzgün ödev sorunuz için teşekkürler bu forumda bunu bir türlü beceremiyorlar.
Taşı bir levhaya yapıştırmanıza gerek yok. Buyurunuz detay burada... Bu arada aldığım kaynak http://www.maden.org.tr/resimler/ekl...5c2c3fa_ek.pdf Herkes ödevini böyle sorsa önce "ne buldu" "ne bulamadı" veya "nasıl nereleri araştırdı" o zaman vallahi kulunuz köleniz olur, kafaya takar, araştmra yapar, arşivimizi önünüze sereriz. Teşekkürler
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Sayenizde ben de yeni bilgiler öğrendim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben derdimi düzgün anlatamazsam siz nasıl düzgün cevap verebileceksiniz ki..
![]() vermiş olduğunuz kaynağa ben de ulaşmıştım aslında...fakat hocayla konuştuğum zaman (ya bana karşı biraz problemleri olduğundan ya da daha fazla araştırma yapıp öğrenmemi sağlamak amacıyla; artık bilemiyorum onu..) bu şekilde montaj yöntemini kullanmamamı söyledi.. o yüzdendir ki benim hala granit taşıyan bir levha ismine ihtiyacım var... teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Ne sorunu varmış?
Ben bunu uyguladım. Gayet güzel çalışıyor. Hayır bilelim de biz de kullanıcıyı uyaralım. Ciddi soruyorum. Problemi yoksa amenna. Neyse gelelim araştırma yapmaya. Ödevi veren kişi sizi detay bulmaya zorladıysa bundan güzel şey yok tabii. Ancak granit levhayı bir panele yapıştırıp onu oturtmak bana anlamsız geldi. Neden? Bir binayı kaplarken eğer kaplayacak kadar levha harcıyorsanız neden bir daha taşla kaplıyorsıunuz. Yani o taşları taşıyacak olan metal levha da paslanmaz ya da galvaniz ya da başka tülü bir paslanmama özelliği olan bir levha olmalıdır. Yoksa pas içinde kalır taşlarınız. Ne olacak? Bu taşları taşıyan şeyler paslanmaz olmak zorunda ama pahalı olur hem de çok. Yüzeyleri ve hacimleri o kadar az olmalı ki hem gizli kalmalı hem de maliyeti düşük olmalı. Sonra yapıştırmanın kendince bir sıkıntısı da var. Bina hareket eder, genleşir, sıkışır, sıcağa soğuğa karşı. Yapıştırma durumunda çatlamalarada sebebiyet verebilirsiniz. Bazı bina cephelerinde kullanılan BTB ve faynaslardan derzlerinden çatlarlar kötü bir görüntü arzederler. Açıkçası "Hocam ben bulamadım" demek yerine genel okarak yapıştırma hususunu iyice raporlarsanız cevap olumlu olacaktır. Hiç değilse hocanızdan farklı bir teknik kapabilir ve sonra bunu da burada bizimle paylaşabilirsiniz. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Affınıza sığınarak ben birkaç uygulama önermek ve yorumlarınızı almak isterim.
Öncelikle aralarındaki boşluk 1 EPS plakası olacak şekilde (50 cm) metal profiller uygulanr. Uygulanan profillerin arasındaki boşluklara EPS tabakaları monte edilir. Elde eddilen düz yüzeye, profillere monte edilecek şekilde, ızgara tel (rabitz) uygulanır. Elde edilen ızgaralı, altı yer yer boşluklu yüzeye taş yapıştırma harcı ile döşenir. Ancak kullanılan taş doğal taş yerine daha hafif olan doğal taş görünümlü suni taş olması daha uygundur. Bir diğer çözüm ise, internette Flex-c-ment olarak arattığın takdirde ulaşabileceğin, özel sıvası üzerine taş kaplama kalıpları ile baskı yapılan ve boyanan kaplama çeşitidir. Biraz pahalı olmasına rağmen çok çeşitli yüzeylere uygulanabilir. Üçüncü bir çözüm ise yurtdışından ithal getirilen, gayet ince ve hafif olan, vidalı uygulama yapılan ve ek yerleri özel boyalarıya kapatılan kaplama sistemidir.Neredeyse görüntü olarak doğal taştan ayrılamaz. Yine internette arattığınız takdirde detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz ve yine maliyeti gayet yüksektir. Özellikle birinci çözüm için de sizlerin yorumlarınızı beklerim. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
kenetlerle montajlamanın bir sorunu olduğundan dediğini sanmıyorum...sadece beni bir şeylere zorunlu kılmaya çalışıyor..ve o yüzden doğal taş ve o levha fikrinden vazgeçemiyorum..taşların hareketine karşı da epoksi esaslı bi derz dolgusu-yapıştırıcı kullanmayı düşünüyorum..
ızgara sistemi kurup EPSlerin üzerine doğal taş yapıştırma yöntemini ilk olarak götürmüştüm hocama..fakat sizin de söylediğiniz gibi bu yöntemle doğal taş kaplamada (özellikle ileriki yıllarda) bazı problemler yaşanabiliyor...ben de doğal taş görünümlü suni taş kaplama taraftarı pek değilim...o yüzden dediğiniz yöntemi kullanmakta ben de bazı problemlerle karşılaşıyorum.. ![]() diğer doğal taşa benzetme yöntemlerini de bi nevi kendimi kandırmaca olarak görüyorum..en azından şu anki görüşüm bu şekilde..ileriki meslek hayatımda değişen şeyler muhakkak olacaktır..ama izin verin öğrencilik hayatımda maliyet falan düşünmeden istediğim şeyi istediğim şeyle kaplayayım..ehehe.. ![]() teşekkürler... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|