|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Projedeki Merdiven
merhaba ben mimarlık 1. sınıf ögrencisiyim.Konut tasarımında merdiveni bir türlü tam olarak çözemedim.18 basamaklı bir merdivende sahanlık olmak zorunda mıdır?Çünkü yeterli alanım yok başka bir çözüm uygulanabilir mi?
En son lumina tarafından düzenlendi : 12-05-2007 22:31. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çekirdekteki merdivende zorunluluk var, konut içinde kullanılacak merdivende yok.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
böyle bir zorunluluk yok, döner merdiven yap, ya da dengelemeye erken başla bu şekilde kapladığı alanı küçültebilirsin..
En son lumina tarafından düzenlendi : 12-05-2007 22:30. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Alıntı:
ben de sana katılıyorum, aslında projeyi görseydik daha cok fikir edinebilirdik..ama yine en mantıklısı döner merdiven yapman..hem estetik açıdan da daha iyi... En son lumina tarafından düzenlendi : 12-05-2007 22:30. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Bir öğrenci projesiyse tabiki böyle bir zorunluluk yok. Ama bence sahanlıklı çizmeye çalış, olmuyorsa öyle kalsın napalım
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 12-05-2007 22:30. Nedeni: öle |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
cevaplar için teşekkürler,döner merdiven yapacağım galiba estetik açıdan daha güzel
gözüktüğü kesin. En son lumina tarafından düzenlendi : 12-05-2007 22:29. Nedeni: yapıcam |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
merdiveni neresi için tasarladığını bilmiyoruz.. o yüzden bir şey söylemek çok zor.
döner merdivenleri estetik açıdan ben de çok hoş buluyorum.. ama mesela bu merdiven bir konutta olacaksa burada diğer bazı şeyler estetik kaygının önüne geçmeli.. ben de 1. sınıf projesi yapıyorum, ben de konut tasarlıyorum ve ben de ilk etapta döner bir merdiven koyuvermiştim evime.. ama sonra ne yaptığımı idrak ettikçe bunun o kadar da iyi bir fikir olmadığını fark ettim.. ya da bu sadece benimle ilgili bir şeydir bilmiyorum, döner merdivenleri inip çıkmak bana daha bir yorucu gelir.. daha dikkatli olmak lazımdır, basamağın dibinden inip çıkmak zorundasınızdır ve sair ve sair.. kendimi projemin içinde hayal ettim ve kendime "ben her gün, hem de gün içinde defalarca bu merdiveni kullanmak ister miydim?" diye sordum.. cevap "hayır" oldu.. bir çok şeyi alt üst etmek pahasına sahanlıklı bir merdiven yaptım evime.. sanırım iyi yaptım.. ama herkesin dediği gibi: projesine göre değişir.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|