|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Tarihi Alanda Proje
mrb arkadaslar
tarihi bir alanda kultur merkezi projesi yapıyoruz bu konu hakkında nelere dikkat etmeliyiz?(arama yaptım ama ilginctir 1 den sonraki sayfalara bakamıyorum.) kultur merkezinde hangı fonksıyonlara yer verebiliriz ihtiyaç programınıda biz yapıyoruz o yuzden soruyorum bunu.. ayrıca dünyada veye türkiyede tarihi doku içinde bu gibi örnekler söyleyebilirmisiniz ? örnekler için binanın fonksiyonu önemli değil ev bile olabilir ama tarihi doku içinde olması kaydıyla. hepinize şimdiden tskler.. iyi gunler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Merhaba,
Tarihi alanda proje yaparken öncelikle bölgeyi iyi analiz etmek gerekiyor. Bölge analizi (yollar, eski haritalar, plan tipolojileri, silüetler, oranlar, yer altı şehirleri....) zaten size çeşitli bakış açıları ve referanslar verecektir. İtalya'daki şehirleri incelemeniz de yararlı olabilir (örneğin bologna). Bunun dışında bana göre 2 yol vardır; - Bölge'deki yapıları referans alıp onlara uyumlu ya da bazı tavırları baz alacak şekilde günümüz yapı malzemeleri ile projeyi ele almak. - Tamamen kontrast bir tavırla projeyi ele almak. Benden bu kadar umarım faydam dokunmuştur. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu adresi okumanızı öneririm!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım Başkent Üniversitesindensiniz. Çünkü proje hakkında biraz bilgim var. Bu projede sizden asıl beklenenin tamamen tasarımı sonuçlanmış mekanlar olduğu hatasına düşeyiniz. Burada temel olarak beklenen şey sizin böyle bir kültür merkezinde neler görmek istediğiniz(yani kendi kurgunuz,kültür merkezinin zorunluluklarının ötesinde sizin senaryonuz), bugüne kadar temel tasarım dersinde öğrenmiş olduğunuz kavramların(hiyerarşi,ritm,boş-dolu...vb) soyut çalışmalarınızdan mekansal bir kurguda nasıl aktadığınız ve son olarakta bildiğim kadarı ile araziniz eğimli bir araziydi bu eğimi ne derece iyi kullanabildiğinizdir. Şimdiden kolay gelsin. Saygılar.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|