![]() |
|
|||||||
| Müzik & TV & Sinema & Tiyatro Beğendiğiniz solistler ve gruplar, önerileriniz, konserler; sahnede ve beyaz perdede olup biten her şeyi burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Frank Gehry
Bugün saat 20:30 da NTV de Frank Ghery ve çizimleri adlı program yayınlanacakmış.Tahminimce her mimarın izlemesi gerekli bi program olacak.İyi seyirler.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben Frank Ghery'nin bu kadar kalabalık bir ekibi olduğunu bilmiyordum. Her eskizin maketini yapıyor ve pencerelerinden içine bakıyor. Tabi bu kadar profesyonel modelleme yazılımları varken onca zahmetli ve masraflı bir işe neden giriyor diye de insan soruyor kendine. Meğer pilot olmak istiyormuş da mimar olmuş. Bu da çok ilginçti.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Mesajı kaçırmışım. Tabi programı da izleyemedim.
Ama Gehry'nin bu çalışma maketlerini görmüştüm bir sergisinde. Hatta sergi sadece çalışma maketlerinden oluşuyordu ve çok etkileyiciydi.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bugün saat 11.30 sıralarında televizyon izlerken haberlerin sonunda birazdan ekranlarınızda olacak demesiyle beni mutlu etti. tesadüf eseri izledim, ntv tekrar tekrar yayınlıyor sanırım size de çıkabilir :.)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Programı NTV'nin video bölümünde bulamadım. Eğer elinde kayıtlı olan varsa videoyu ya da linki paylaşırsa sevinirim.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu maketlerinin sergilendiği bir sergiden alınmış video kaydı. Belki de Ömer Bey'in bahsettiği sergidir bu.
Frank Gehry building models izle indir kaydet seyret - Youtube izlesene - Youtube bedava video izle izlesene imp3 indir video klip Sanırım bu da bahsi geçen program, emin değilim. Ntv'de izleyenler doğrularsa sevinirim. sketches of frank gehry trailer izle indir kaydet seyret - Youtube izlesene - Youtube bedava video izle izlesene imp3 indir video klip Ayrıca bu adreste Frank Ghery ile ilgili bir çok video var. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Direk Youtube linkini verebilirsiniz: http://www.youtube.com/watch?v=Vu9orvtStdY
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet aslında. Ama ben öncelikle google'dan bu adrese ulaşınca, youtube'a dönmeyi akıl edemedim
![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |||
|
Yönetici
|
Evet, bu vesile ile bir eklenti ile YouTube videolarını foruma gömme işi de tamamdır. Şurada bilgi verdim.
|||
|
|
|
|||
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Bu keyifli videoyu paylaşan ve farkettiren herkese teşekkürler. Dekonstrüktivizmi çok seviyorum ve onu tasarımlarıyla besleyen ustalara da sonsuz saygı duyuyorum.
Bilbao Guggenheim Müzesi statik hesapları yapılırken, eğrisel yüzeylerin hesapta kolaylık sağladığını okumuştum. Acaba mimar bunu biliyor muydu? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Linki burada yayınlamanız çok iyi olmuş herkes için yararlı olacaktır.Teşekküler.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben programı şans eseri izleme şansı buldum. Kanalları gezerken binaları gösteren bir kısmını yakaladım programın sonradan anladım Frank Gehry ile ilgili olduğunu. Çok güzel bir programdı keşke her zaman bu tarz programları izleme şansını bulsam.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Programın bir bölümünde Gehry bir maket üzerinde çalışıyordu ve maketin düz yüzeyine bakıp şuna benzer bir şey dedi:
"Bu yüzey çok mu düz oldu ne?" Sonra yardımcısı eline bir parça aldı yelpaze yapar gibi kıvırdı ve makete monte etti. Gehry de "Evet, böylesi daha iyi." diye onay verdi ve sanırım tasarım böylelikle tamamlanmış oldu. Açıkçası bu durum bana biraz garip gelmişti... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Çok daha farklı yüzeyli binalar yapıyor. |
|