![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Bu soruyu soruyorum bu meslegi secerkene nasil bir alana girilecegini nasil bir meslek oldugunu ögrenebilmek icin buraya tüm gereken bilgileri yazarsaniz cok sevinirim. Yani mimar olabilmek icin önceden kendini nasil bu meslege hazirlayabilirsin??? Mesela hangi ve kac dil bilinmesi gerekir??? Hangi BIlgisayar programlari vs. Neler yapilmali. Hangi yönde yetenegin olmali vs. Hangi yöne yatkin olmak gerekir??
umarim konu anlasilmistir ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık bizim bursa mimarlar odasının afişi gibi bencede insanlık varoldukca varolacaktır.Hayat biter iş bitmez yani.İsin içine girince anlıyacaksın biraz bunları.Mimarlık için ne gerekli dersen program falan bi yana sabırlı olman gerekir.Başkalarının senin hakkında yorum yapmalarına kıl oluyosan yandın.İradeli olman lazım.Birde istikrar.İstikrar da çok önemlidir.
Hiç aklından mimarlık geçmese bile bu nehrin içine kendini bırak olursun mimar.Eger olacaksan da sunu özellikle belirteyim:: mimarlık okuma, mimar olmaya çalış....
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
cevabin icin cok tsk ederim. ama sadece bu kadar mi lütfen biraz daha katilalim madem mimarlik o zaman biraz yardimci olun blelim meslegin nasil oldugunu neler gerektigini
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
4 küsür senedir takip ediyprum bu siteyi , bu soru en az 20 kere sorulmuştur burda, çok guzel cvplar verilmiştir.
biraz araştırma ile istedin cvpları bulabilirsin. |
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
yasemin mimarlık bölümünü seçmeyi düşünüyorsan kendine şu soruları sor...sorulara verdigin cevaplar evetse hiç düşünme mimarlıgı seç..uykusuz gecelere dayanabilirmisin 3 günde 6 saat uyku falan...zoru severmisin....sabırlı birimisin..........
cevabını sabırsızlıkla bekliyorum |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
tutku gerekir
Mimar olabilmek için sonsuz tutku gerekir...
Onun bunun gazıyla bişeyler yapmaya kalkarsanız biyerde piliniz biter... Yalnız kalırsınız... Tutunacak bir dal arar durursunuz... Yardım alacak birni arar durursunuz... Ama tutkunuz varsa, yalnız kalsanızda bir çıkış yolu bulacak gücünüz olur... Ve eninde sonunda iyi bir mimar olursunuz... Benim 4 yılda öğrendiğim en önemli şey bu...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|