![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yusufeli Dağa Taşınacak
KOCA BİR ŞEHİR TAMAMEN TAŞINMAK SURETİYLE BAŞKA Bİ ALANA AKTARILIRMII?....PEKİ BU İŞİN ALT YAPISI NE KADAR HAZIR...YER NE KADAR DOĞRU...ARTVİN MİMARLAR ODASI KONUNUN NERESİNDE...BÖYLE Bİ TASARININ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ NE KADAR HAZIR...MÜHENDİS VE MİMARLAR ODASI BU OLAYIN NERESİNDE...BU YENİ YERLEŞKELER ESKİDEN OLDUĞU GİBİ GECE KONDU VİZYONUNDA MI OLACAK...YOKSA AVRUPA BİRLİĞİ KAPISINDAKİ TÜRKİYE'YE(!) YAKIŞIR Bİ ŞEKİLDE Mİ SÜREÇ OLUŞTURULACAK...ne kadar soru...ve çözümü-cevabı olmayan karmaşalar..birileri yine keseyi mi dolduracak...birilerinin yaşama hakkını es geçerek....ben artvinliyim...bu olay ile ilgili naçizane araştırma yaptım..ancak tam bi sonuca ulaşamadım...dileğim doğru olanın yapılması yönünde...konuyu açma nedenimse belki bu platformdan bu soruların cevaplarına ulaşabilmekti..saYGILARIMLA....
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Artvin bölgesinde süren baraj inşaatları o bölgenin muhteşem coğrafyasını, flora ve faunasını tamamen değiştirecek. Bu çok daha büyük bir sorun bana kalırsa yukarıda yazdıklarınızdan.
Nükleer enerji dendiğinde hemen karşı çıkan kitleler ne buradaki çevre katliamında, ne Çine Barajı'nda ne de başka bir barajda; (Hasankeyf''i başka siyasi ve tarihsel nedenlerle ayrı tutalım.) hatta Fırtına Vadisi'ne yapılacak olanında dahi sessiz kaldılar. Mesajınızı yazarken boşluklar bırakırsanız, biz okurlar eziyet çekmemiş oluruz. Büyük harf kullanımının internette normal karşılanmadığını, sadece belli durumlarda kullanıldığını hatırlatalım.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
neden....
yazımı tam olarak bitirememiştim kusura bakmayın...böyle bi projede özellikle değerli mimarlar odası yönetim kurulundaki çok değerli büyüklerimize,ayrıca il meclisindekilere önemli görevler düşmektedir.yeni yapılacak bu oluşum artvin evinin ve yöre mimarisinin kimliğini anlatan yaşam standardını daha düzeyli hale getiren ve turizm potansiyeli olabilecek eşsiz yeşil konumuyla çok titiz bir kentsel tasarım uygulamasının gerekliliğini ortaya koymaktadır..bütün bunlar es geçilip tip toki konutlarının gündeme getirilmesi ne kazandırır ne kaybettirir..hele hele yüksek kırımla iş alan müteahitlerle ne olur...?direnmek mi...yoksa eyvallah demek mi...eyvallahçı bi toplumuz deyip tüm yükü 'türk mileti işte'kelimesine mi yüklemek mi...bu konuda esas ne yapılabilir..
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|