Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Mimarlık

Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 10-10-2006, 01:03   #1
Üye Adayı

Kime hizmet ediyoruz?

Nip-tuck CNBC-E de yayınlanan bir dizi...İzleyenler vardır...2 estetik cerrah var...Genellikle tek sorunları güzel olmak olan insanları güzelleştiriyorlar...Arada reklam amacıyla hayır işleri de yapıyorlar...Ama bu işler genellikle manevi bir hal alıyor...Mesleklerini, hastalarını ve yaşamlarını sorgulayıp duruyorlar...

Sonra mesleğimizi düşündüm...Kime hizmet ettiğimizi ve doğru dürüst para kazanamadığımız gibi aslında topluma topluiğnesi başı kadar faydamız olmadığını...Ya rantcı müteahhitlere yada artık onbeşinci evini döşeten zengin vatandaşlarımıza hizmet ettiğimizi...İnsanlardan, mimarlara önyargılı bakmalarından hatta bilmemelerinden dolayı yakındığımızı düşündüm...Bizler insanların içine silikon doldurmaktan başka hiçbirşey yapmıyor ve bununla da övünüyoruz...Mimarın toplumdaki rolü köşe başlarında duran parlak yapılardır...Camlarına bakıp saçlarınızı düzeltebilirseniz ne ala...

Hangi star mimarımız herhangi bir bölgenin iyileştirme projesinde yer almıştır?Mesleğiyle ilgili hangi hayır işinde bulunmuştur...Mimarlarımızın dışa açılmasından sözedilen ve övünülen bir forumda içerisi için neler yapılmıştır ında cevapları bulunabilir herhalde...Bildiğim için değil bilmediğim için soruyorum...

Biz kime ve neye hizmet ediyoruz?Biz zenginlerin paralarını yüksek yaşam standartlarına ya da gelir getiren binalara dönüştürmek dışında övünülecek ne yapıyoruz?
genceak offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-10-2006, 10:12   #2
Forum Üyesi

gün'in Avatar'ı

İçimden geçenler...
gün offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-10-2006, 20:34   #3
Forum Üyesi

pnrkrmn'in Avatar'ı

...........

Hangi star mimarımız herhangi bir bölgenin iyileştirme projesinde yer almıştır?Mesleğiyle ilgili hangi hayır işinde bulunmuştur...Mimarlarımızın dışa açılmasından sözedilen ve övünülen bir forumda içerisi için neler yapılmıştır ında cevapları bulunabilir herhalde...Bildiğim için değil bilmediğim için soruyorum...

......................
sen yap mesela sonrada gel burda paylaş bizimle bakın ben şurda şu yapımla bi hayır işinde bulundum camiyanın içerisine şu şu katkılarım oldu vs... diye
bizde görelim(?)

En son pnrkrmn tarafından düzenlendi : 10-10-2006 20:44.
pnrkrmn offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-10-2006, 22:45   #4
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

'Architecture for Humanity is a 501c3 charitable organization founded to seek architectural and design solutions to humanitarian crises and to provide design services to communities in need.'

böyle bir vizyon belirterek işe başlayan mimarlar var. Sosyal sorumluluk diye bir kavram var. Bu sadece mimarlar için değil çalışan, üreten, hizmet sunan hekesi kapsar. Mesela artık ilaç firmalarına, doktorlara gönül rahatlığıyla güvenemiyoruz. Ben güvenmiyorum...

Kazık yemiş onlarca insan da mimarlara güvenmiyor... Doktorların hepsi hain mi? Mimarların hepsi hain mi? Hayır... Ama hainin sözü geçiyor bu devirde , bu kadar basit.

Ama yanlış anlaşılmasın. Benim eleştirdiğim nokta star mimarların böyle şeylerle uğraşmaması değil. Genel olarak toplumda sosyal sorurumluluk bilinci eksikliği...
Zenginlere nitelikli binalar da yapılacak tabiiki, kentler güzel ve insana saygılı, kente birşeyler katan binalarla süslenecek... Bunlar insanlık tarihinde değişmeyen kurallar gibi...

Sosyal sorumluluk bilinci aşılanıyor mu okullarda, onu tartışalım. Yoksa biran evvel piyasaya atılın mantığında mı okullar. Benim gözlemim okulların %90 ının bu sorumluluk hakkında bir düşüncesi yok. Mezun verme kriterleri gerçekten araştırılması gereken bir konu. Vizyon sahibi, sorumlu mimarlar mı salınıyor piyasaya? Yoksa hadi koçum tozu dumana kat, her projeye atla cinsinden mimarlar mı? Son yılımda bunları ciddi anlamda sorguluyorum, değer yargılarımı sorguluyorum. Ne isteniyor bizden, nasıl mimarlar olmamız isteniyor? Aynayı birkez de kendimize tutalım bakalım ne görünüyor...

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 10-10-2006 22:58.
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-10-2006, 22:58   #5
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Eğer örnek aranıyorsa bana sorarsanız bu konuda herkesi geride bırakarak öne çıkan tek isim Korhan Gümüş'tür.

Çok güzel bir konu açılmış, umuyorum ki doğru bir Türkçe ile ve seviyeli olarak devam edeceğiz.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-10-2006, 23:00   #6
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Bu konuyu mimarlık bölümünde "önemli" duruma getirdik. Bir süreliğine listelemede en üstte yer alacak.
Eski 11-10-2006, 00:01   #7
Üye Adayı

starmimar vs kurokawa

Sevgili pnrkrmn;

Ben 25 yaşındayım..Bursa'dan geleli yaklaşık 8-9 ay oldu...Maaşlı çalışıyorum...Belli bir ekonomik ve mimari olgunluğa ulaştığımda içinde bulunduğum yerel yönetimler,vakıflar veya herhangi bir sivil toplum örgütüyle toplum yararına çalışmak isterim...Planlamacılarla ortak projeler geliştirmek isterim...Hatta minicik katkım olursa bile mutlu olurum...Ama şu anda ödemem gereken faturalarım ve ev kiram var ve para kazanmam lazım...Bana daha sıra gelmedi...Ama yok halkının sana ihtiyacı var gel Gence derlerse yardımcı olmaya çalışırım...

Paristeki isyanların tek suçlusu le corbusier ilan edildi...Göçmenleri tecrit etmesi büyük bir hata olarak yorumlandı...Ama sonuçta onun bu kararı iyi yada kötü toplumları etkileyen bir karardı ve le corbusier taşın altına elini sokup sorumluluk almıştı...

Kisho Kurokawa ,konferansında düşüncelerini net ve tane tane anlattı...Gidenler bilirler...İçinde bulunduğu toplum için neler yapabileceğini,yeni yaşayış biçimlerini,planlamalarını ayrıntılı bir biçimde ortaya koydu...Misal http://www.kisho.co.jp/page.php/197 .Konferans sırasında sorulara büyük bir nezaketle cevap verdi...

Ama benim güzide ülkemin star mimarı konferansının ardından yapılarınızın 4 ünde aynı saçağı gördüm kendinizi tekrarlamaktan korkmuyor musunuz? diye sorunca korkuyoruz tabi ehe ehe deyip beni geçiştirdi...

İşte benim asıl kızdığım nokta şu ki yurtdışına açılan mimarlar diye sorulunca tabiki x demek ve yanında çalıştığı için kasım kasım kasılmak kendini kandırmaktan başka bişey değil...

Ben kimseye kurokawa yada corbusier olsun demiyorum.Bu adamlar birbirlerinin ardından dönem açıp dönem kapatmışlar.Ama toplum için verilen kararlarda, kentleşmede, yaşama şekillerinin biçimlenmesinde eğer mimarlarımız söz söylemezse kim söyleyecek...Toplum bu mimarlara pek farkında olmasa da ihtiyaç duyuyor...Bunun farkında olması gereken bizim mimarlarımız...Gelişen bir ülkede adı üzerinde mimarlar yapılanmaya yardımcı olmalı...

Diğer konu ve asıl ana konu mimarlık hizmetinin türkiyedeki tanımı veya deformasyonu...Ben hala şunu savunuyorum ki övünülecek bir şey yapmıyoruz...Topluma bir faydamız yok.Ekonomik yapı bizi toplumun dışına itmiş...Sadece çok para kazanan insanlar olarak tanınıyoruz o kadar...

Kısacası ayaklarınızı yerden kesen bu meslek, tombul ve puro içen bir bankerin sırtını dayadığı yastıktan farksız....
Eski 11-10-2006, 01:41   #8
Arkitera Üyesi

cbekleyen'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 1
Teknoloji-Marka-Katma değeri yüksek ürünler..

Bende yeni bir konu nasıl gündeme getirebilirim diye derin derin düşünürken açmış olduğunuz bu konunun derinlerine nüfus etmek de benim işime geldi o yüzden konu başlığını öyle yazdım ve mimarla ilişkilendireceğim.
İşte geri bırakılmışlığımızın bir yansıması bu "Mimar" ne zaman toplumun ortak değerlerlerine katkı koyacak sorusu?
Şimdi Cumhuriyetimizin ilk kurulduğu 1923 yılına gidin 15 milyonun kaçı okur yazardı, hangi sanayi üretimlerini yapabiliyordu,kaç tane çimento fabrikası vardı,ulaşım yolları nasıl dı gibi çoğaltabiliriz gerisini siz düşünün ve bugüne getirerek bu sorularınızı tekrarlayın ne görüyorsunuz? bugünkü okumuşları doğru düşünme özürlümü?(bence değil), burjuvası gelişmedimi, masonlar yönetimde söz sahibi değil mi, globol ekonomi şirketleri bazı ülkelerin gelişimine mudail değil mi? Büyük ve küçük ölçekli Sanayici sayısı ülkemizde az mı?
Şimdi soruyorum bugün ülkenin savunma sanayi nereye bağımlı F16 yı vermeyen ülkeye karşı olası savaş nasıl kazanılır. Ben uçağı bıraktım,gerçek anlamda Türk markalı bir binek arabası sanayicimiz tarafından üretilip Avrupaya veya diğer dünya ülkelerine satıldığını bilmiyorum. Bana sakın Almanların,İtalyanların vede Fransızların üretim kalıplarını terk ederek ülkemize getirtilip yaldızlanarak satılanları söylemeyin çünkü üretilen her araba ve parça başına bu ülke döviz' ini heba etmektedir.
Yani kendi teknolojimizi ve markamızı üretmeden ve katma değeri yüksek sanayi üretimlerini çoğaltmadan ne bu borçlanmadan kurtulabiliriz nede sosyallaşabiliriz.
Ama Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri gene de bu ülkenin yüz aklarıdır çünkü bütün hammaddeleri yerlidir ve ürettiklerinde alın teri vardır diğer ülkelerde de eserleri vardır.Hatırı sayılır miktarda da ülkeye döviz kazandırmaktadırlar.
Eskiden bir tane padişahımız var dı şimdi ne kadar siyasi parti varsa o kadar da padişah var gibi geliyor bana çünkü gerçek anlamda demokratik değillerdir, katılımcılığın artmasına ve parti liderinin görüşüne aykırı muhalif gruplara tahamülleri yoktur.Bundan dolayıda hükümet olduklarında ortadaki pastayı hakça bölüştürmezler yalnız bu hakça bölüşmeyi isterken de bizlerin çok çalışmamız,çalışmamız,çalışmamız yani haketmemiz gereğini de unutmayalım.
Bu ülkenin 100 tane değil bin tane yüzbintane uluslararası zengini olsun ben onun mekanını şayet benden isterse zevkle dizayn ederim yeterki emek hırsızı, Halkının ve Türk milletinin yabancısı olmasın, ülkemin bölünmesini istemesin, emperyalist gözle dünya ya bakmasın.(Çünkü İnsanlık suçudur ve kendilerinden olmayanın her türlü hakkını insafsızca gasp eder)
Gelir düzeyi açısından, İnsanca yaşam standart tına ulaşmış günlük ve gelecek kaygıları olmayan biz mimarların da öncelikle kendi toplumuna katkı da bulunamayacağı hiç bir alan yoktur. Bunu sağlamanın ilk yoluda ülkemiz de bu mesleğin yüksek tahsilini yapmamış ticari erbabların her türlü inşa ve yapım müteaahitliğini icra edemiyecek olmasıdır.Bunun da yolu ilgili yasanın çıkarılmasından geçmektedir.

Kime Hizmet ediyoruz...? tabiki ülkemize,ailemize ve geleceğimize hizmet ediyoruz ve yılmadan etmeliyiz doğru olarak taş taş üstüne koyabiliyormusun bundan ancak mutluluk duyulur. Tereddüt edenler,yılgınlık gösterenler, ölmeden bu dünya yı terk edenlerdir.

Birde sanayicilerimizin toprağımız altından çıkarılan stratejik önemdeki madenleri doğru işleyerek; Teknoloji,Marka ve Katma değeri yüksek, yüzde yüze yakın oranda yerli üretime dayalı üretimleri çoğaltması, Savunma Sanayini başka ülkelerin insafına bırakmaması oluşan pastadan da hakedene yakışan oranda pay vermesidir.
Umarım torunlarımız bunları görürde o günün Mimarları bizden daha çok toplumsal katkılarda bulunurlar.Kalın sağlıcakla arkadaşlar..
Cumhur BEKLEYEN

En son cbekleyen tarafından düzenlendi : 11-10-2006 02:27.
cbekleyen offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-10-2006, 09:29   #9
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Cumhur Bekleyen'in yorumlarına hiç girmeden öncesi için iki cümle söylemek isterim Genceak'a:

Bu katkının "mimari proje üretmek" üzerinden olması zorunlu değil. Bu konuda aynı fikirde olmalıyız tüm bunları tartışırken. Zaten somut olarak örneğini verdiğim Korhan Gümüş de proje üreterek değil; çevresinde gördüklerini eleştirerek, yazarak, belediyelerin aklını karıştırarak, o toplantıdan bu toplantıya koşup hemen her yerde görüş bildirerek bu katkıyı sağlıyor.

Korhan Gümüş sivil toplum çalışmaları ile katkı sağlıyor. Benzer başka bir kanal Eğitim. Bu kurumlarda öğrencilere olmayan zamanlarından bir gün harcayan "star" mimarlarımıza haksızlık etmiyor muyuz? Sadece bir soru. Bu soruların sayısı artabilir

Kimseye haksızlık etmek istemem; eğer burada bazı isimlerin adı geçiyorsa biz bu kişileri tanıyıp ne yaptıkları hakkında bilgimiz olduğu içindir. Bilmediğimiz başka kişi ya da kurumlar varsa lütfen buraya çekinmeden yazın.
Eski 11-10-2006, 11:47   #10
Forum Üyesi

.

Olmayan zamanlarından "bir gün" harcayarak okullarda ders veren star mimarlarımız ne amaca hizmet ettiği belli olmayan projeler için günlerce sabahlayan, bilgisayar başında çürüyen mimarlara maddi ve manevi haksızlık etmiyorlar mı?
İnternet'e dahi inanmayan, yazılanlan herşeyi bulup yazılı mecralarda "mavra" özetini yakıştıran, teknolojinin kendisine para kazandıran Autocad'den ibaret olduğunu sanan, toplumla diyaloğunu tuhaf başlıklı röportajlarla sağlayıp, olmayan zamanlarından haftada onbeş dakika harcayarak bir blog sitesi aracılığıyla fikirlerini güncellemeyi düşünemeyen star mimarlarımızdan yol göstericilik, öncülük, başkaldırı bekliyoruz. Bir fikri var mı ya da paylaşmayı ister mi acaba diye hiç düşündünüz mü? Etrafını hakir gören insanlardan ne bekliyoruz?

Talebin olmadığı bir ülkede internet sayesinde arz'ın niteliğini ve yollarını konuşmak, farklı fikirleri görmek bana mutluluk veriyor.

En son izoleli pense tarafından düzenlendi : 11-10-2006 11:59.
izoleli pense offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-10-2006, 11:55   #11
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Katılımınız her zaman olduğu gibi beni pek bir memnun etti. Yine ortalık hareketlenecek demek

Alıntı:
Orijinal metin izoleli pense tarafından gönderilmiş
Olmayan zamanlarından "bir gün" harcayarak okullarda ders veren star mimarlarımız ne amaca hizmet ettiği belli olmayan projeler için günlerce sabahlayan, bilgisayar başında çürüyen mimarlara maddi ve manevi haksızlık etmiyorlar mı?
"Ne amaca hizmet ettiği belli olmayan" genellemesi doğru bir şey söyleseniz bile (bir fikrim yok neyi kasttetiğiniz ile ilgili) çok büyük bir genelleme olduğu için sözlerinizin değerini azaltıyor. Şunu da sorabilirdiniz / sorabiliriz: Bu özveri ne için yapılıyor? Bu başlığın ana tartışma konusu için mi yoksa yine mimarın kendisi (ego) için mi?

Alıntı:
Orijinal metin izoleli pense tarafından gönderilmiş
İnternet'e dahi inanmayan, yazılanlan herşeyi bulup yazılı mecralarda "mavra" özetini yakıştıran, teknolojinin kendisine para kazandıran Autocad'den ibaret olduğunu sanan, toplumla diyaloğunu tuhaf başlıklı röportajlarla sağlayıp, olmayan zamanlarından haftada onbeş dakika harcayarak bir blog sitesi aracılığıyla fikirlerini güncellemeyi düşünemeyen star mimarlarımızdan yol göstericilik, öncülük, başkaldırı bekliyoruz. Talebin olmadığı bir ülkede internet sayesinde arz'ın niteliğini ve yollarını konuşmak, farklı fikirleri görmek bana mutluluk veriyor.
Ne denebilir ki. Haklısınız.
Eski 11-10-2006, 14:59   #12
Üye Adayı

İnsanların para kazanmaya tabiki hakları var...Düşündüklerini somut şeylere dönüştürecek kadrolar da kurabilirler...Ama zalimlik olayı mimar,çalışanı,müdahale edebilecek durumda olanlar arasındaki vicdani bir olay...Çalışanlar arasında buna mecbur olduğuna inanan da var iyi mimar olmanın tek yolunun bu olduğuna da.

Mesele bence bu insanlara bu gücü, bu etiketi yapıştıran bizlerin onların sorumluluklarını farkedememiz...Üzerine yapıştırılan etiketleri memnuniyetle kabul edip mütevazilik konusunda cimri olan bu insanların sorumluluklarını görmezden gelmeleri...Eğer türkiyenin en iyi mimarları olarak anılmak hoşlarına gidiyorsa ülkeyle ilgili söz söylemeli, fikirlerini ortaya koymalılar...Yapılanmada rolleri olmalı...Hatta devlete parasıyla proje bile üretebilirler...

Star mimarlar bizim okulumuzda(uludağ) da inanılmaz boşluklar doldurdular...Ben bazılarından çok şeyler öğrendim...Ama bu topluma genel anlamda bir yarar getirmiyor...Bu boşluğu ihtiyaç duyulan organlar düzenlemeli ve tüm insiyatif serbest çalışanara bırakılmadan sadece nitelikli konuklar üniversitelere gelmeli...Ayrıca okullara gelmeleri kadro kurma konusunda onlara çok yararlı fikirler veriyor...Bürolarına eleman yetiştirip aralarından en olmuşlarını kanatlarının altına alıyorlar...İnsan kaynakları sorununa kökten bir çözüm getiriyorlar..Bu sistem kime daha yararlı siz düşünün...

En son genceak tarafından düzenlendi : 11-10-2006 15:17.
Eski 11-10-2006, 15:40   #13
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin genceak tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Ayrıca okullara gelmeleri kadro kurma konusunda onlara çok yararlı fikirler veriyor...Bürolarına eleman yetiştirip aralarından en olmuşlarını kanatlarının altına alıyorlar...İnsan kaynakları sorununa kökten bir çözüm getiriyorlar..Bu sistem kime daha yararlı siz düşünün...
Bu da başka bir boyut oldu...
Eski 12-10-2006, 18:02   #14
Arkitera Üyesi

ninlil'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 4
Sorular, Sorular...

Toplum için çalışıyoruz elbette! Daha iyi ve güzel bi dünya için.

Bugün; Güzel olarak nitelediğimiz binalarımızın çok az olması, yaratıcılığa/mimarlara pek gerek duymayan yapı sektörümüz, mimarların ne yaptığının farkında bile olmayanlar...bi çok mesleki olumsuzluk!
Bu olumsuz ortamda elbette "kim için çalışıyoruz?" sorusu tüm mimarların aklına geliyor. Hiç kimse boşa kürek çekmeyi , hiç bir işe yaramadığı duygusuna kapılmayı istemez...

Bu konuyu okumadan önce İrem Çağıl'ın "re:droog" yazısını okudum. (Çok iyiydi!) Bana kıyaslama yapmayı düşündürdü.

Bir Hollanda firması olan Droog Design gerçekten tasarımlarının farklılığı ve niteliklerinin yüksekliği ile dikkat çeken bir oluşum/şirket...
Hollanda'da böyle bir firma çıkıyor da niye bizim ülkemizde bu tarz bir firma yok!
Aklıma takılan soru bu.

İrem Hanımın yazsısında şöyle bir cümle var;
"Hollanda, toprağın ve boşluğun, güncel durumlara göre sürekli olarak yeniden yaratıldığı ve kullanıma sokulduğu bir ülkedir. Zira gidilebilecek başka bir yer, deniz üzerine eklenebilecek yeni bir kara parçası yoktur. Aynı zamanda Hollandalılar günümüz kodlarını, büyük ustalıkla idare edebilen bir ticaret ulusudur. Bunu, çiçek üretiminde yaptıkları genetik oynamalarda rahatlıkla görebiliriz. Bu bağlamda, üretilen şeyler yeni ürünler değil durumlara özel fikirlerdir."

Droog Design bir günde olşmamış...Hollandalılar denizden toprak kazanmak , kanalları açmak için uğraşırlarken biriktirdikleri her şey, bu gün tasarımlarını elbette bir şekilde etkilemiş...

Peki;
- Bizim ülkemizn/toplumumuzun özellikleri nasıl tanımlanabilir?
- Toplumumuz yüzyıllardır neler biriktirdi?
- Bu biriktirilenler mimarları/tasarımcıları nasıl etkiliyor?
- Mimarları (bazıları) neden kendilerini işe yaramaz hissediyor?

Yanıtları nedir derseniz, bi çok fikir var...fakat kesin yanıtı bilmiyorum!
Şimdilik ben de soru sorup duruyorum

Sadece bir his...fakat gelecekte çok farklı ve tüm dünyayı etkileyebilecek fikirlerin oluşacağı bir yerde yaşadığımızı, bu oluşacak fikirlerin sayesinde de mimari olarak yeni şaheserlerin yaratılacağına inanıyorum.

İyi çalışmalar.
ninlil offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12-10-2006, 22:20   #15
Forum Üyesi

pnrkrmn'in Avatar'ı

evet yapıtımın kölesi olurum

bişeyi ilk kez okuduğunuz zaman heleki o anınız zorlayıcı bi ansa büyük ihtimalle zorlayıcı anıza paralel bi cevap veriyorsunuz. belki benim şuan yazdıklarımdan sonrada hah biz bilmiyorduk bunları zaten diye bi cevap gelecek, ama bence farkında olmayanlara farkettirilmeli bu. önümüzde biz neden varızki gibi bi soruyu irdelemeden kime hizmet ediyoruza geçersek hemde böyle bütün içimizde bastırdıklarımızı dökerek geçersek basamak atlamış oluruz diye düşünüyorumki bu da yorar, enerji kaybettirir
neden varız? herkes neden varsa o yüzden. bakkal amca doktor bey terzi teyze neden varsa bizde o yüzden klasik ama vazgeçilmez örnekler veriyorum çünkü mimarlıkta meslek olarak öyle kolay kolay kimsenin hafife alamayacağı bi meslek bişeyin ne kadar önem taşıdığını ancak onun yokluğunda anlarsınız hemen hemen herkesin ödenecek bi kirası soğuktan koruması gereken bi vücudu ve düşündüğü bi ailesi var bu genel olarak böyle beni x kişisinden ayıran benim en sevdiğim hamburgeri yerken haz duymayı bildiğim gibi kirayı ödeyecek paramın olmayışının yarattığı üzüntüyü de haz duymak kadar benimsemiş oluşum yani evet bu bi problem ama her savaş biter her yara iyileşir belki iz bırakır ama biter ama iyileşir bu yaklaşım her şeye yansıyor neden var olduğumada. ben kiramı ödemek için seçmedim bu mesleği! derdim o olsaydı şimdi burda yazamayacağım başka meslekler seçerdim ii para getirirdi rahatım yerinde olurdu ama neden varımki sorusunu cevaplayamazdım benim hizmetim 15. evini yaptırına değil evrene. kendime, gururuma, yaptığıma, meydana getirdiğime. ben yapıtımın kölesi olurum, ama onun içindekilere ne kadar yansır bu bilemem sonuçta herşeyinizi tüm beyninizi bileğinizi ortaya koyarak bi işe kalkışıyorsunuz onun kötü olma payı azdır o saatten sonra
pnrkrmn offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları