![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Turgut Cansever üzerine....
mimarlık dünyasına baktığımızda ilişkiler ve çıkarların her sektörde olduğu gibi burada da ön planda olduğunu söylesek herhalde yanlış olmaz. bazen dini inaçlar görüşler insanları bulunduğu bazı noktalara getirir. bu noktada gözüme büyük usta Turgut Cansever geliyor. kaçımız onu yeteri kadar tanıyoruz? Dünyada 3 Ağa Han mimarlık ödülü almış tek insan -ki yaptığı projeler 2 elin parmaklarını geçmez- yaptığı her yapı ders niteliğinde olan İtalya'da adına ders okutulan bir mimar o...Peki ona günümüzde hakettiği değer veriliyor mu? Baksanıza AMV de adını bile göremiyoruz...Onun böyle reklamlara ihtiyacı da yok. Onu tanıyalım ve onun üzerine biraz konuşalım istedim...Merak edenlere;
Mimar Turgut Cansever
mimarlık olmuş yaşamım... En son lumina tarafından düzenlendi : 17-04-2008 01:25. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Cansever daha önce iki defa radyo programımız "Bir Bölü Bir"e konuk oldu bir defa da "1. İstanbul Mimarlık Festivali"nde "Ustaların İlk İşleri" projesi kapsamında bir konuşma yaptı. Bunlar işin bizimle ilgili yanı. Peki siz bu siteyi açarken Turgut Cansever'den izin aldınız mı? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
burası bir platformdur
burası insanların düşüncelerini paylaşabileceği birbirlerinden birşeyler öğrenebileceği soysokültürel ve mimari bir tartışma platformudur. forumların amacı da bu değil midir? ben size yönelik bir eleştride bulunmadım. bu forumu açarken kendisinden izin almadım zaten burada amaç onun adına birşeyler yapmak değil bir konu üzerine konuşmak ve birbirimizden faydalanmak
mimarlık olmuş yaşamım... En son lumina tarafından düzenlendi : 17-04-2008 01:26. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
popüler kültürün içindeki insanlar olarak bunları günümüzde herkesin anlayacağını umarak yazmıştım...onun isim duyurmak değil işini yapmak gibi bir amacı var benim kanımca. aldığı ödüller ve başarıları da bunun göstergesi. bu arada "Baksanıza AMV de adını bile göremiyoruz" dememin sebebi de site yönetiminin konu üzerine fikirlerini almak ve olayı aydınlığa kavuşturmaktı. Ömer Bey e paylaşımları için teşekkür ediyorum
mimarlık olmuş yaşamım... En son lumina tarafından düzenlendi : 17-04-2008 01:26. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
pardon anlayamadım...
bu site bana ait değil bunu mu kastediyorsunuz yoksa linkin kapatılmasını mı
|
|
|
#8 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Sizin bu site ile bir ilginiz var mı? |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
hepimiz insanız hata yapabiliriz...
öncelikle şunu söyleyeyim benim Turgut Cansever'le kişisel sempatim ve ilgim dışında ne ticari ne de herhangi bakımdan bir bağım yoktur. Kendisini şahsi araştırmalarım sırasında tanıdım ve derine indikçe onun çok iyi bir mimar olduğunu anladım. forumu açmamın sebebi insanların onun gibi bir ustayı benim gibi bir uğraş vermeden tanımalarını ve görüş alışverişini sağlamaktı çünkü o dediğim gibi fazla ortalıkta gözükmeden işini layıkıyla yapan bir mimar. site sizin de anladığınız gibi Turgut Cansever in resmi web sitesidir ben de daha yakından tanımak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak istedim...
mimarlık olmuş yaşamım... En son lumina tarafından düzenlendi : 17-04-2008 01:27. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Cansever'i ve felsefesini çok beğenirim. Derin bir mimar. Açıkçası ben de kendisine yeteri kadar değer verilmediğini düşünüyorum. Sebebini de az çok tahmin edebiliyorum.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler
Türkiye yapay gündemlere alışık bir memleket. Her sektörde yaşanan bir şey bu. Medya canı istediği gibi gündem yapabiir ve genelde bunlar hep hiç kimseye faydası olmayan ve gündemde kalması istendiği müddetçe hararetle tartışılıp beyinleri meşgul eder. Tabi bu arada ortada olması gerekenler hep gizli kalır. Veya yapay olmasa da bir olay yaşanır ve gündemi belirler. Bu mimarlıkta da böyledir. Popülarite belki moda ne dersek diyelim.
Öyle yapılmalı ki insanlara hak ettiği değerin verilebilmesi için konuşulması gerekenler ara sıra da olsa konuşulmalı. Türkiye mimarlığında da Turgut Cansever hep konuşulmalı gizli kalmamalıdır. Teşekkürler mim-arc-ık bu konu için. Ben bu sene içinde bir kaç kez Turgut Cansever'e ulaşmaya çalıştım nette. Maalesef mail adresini dahi bulamadım. İstanbul serbest mimarlar birliğine mail atmıştım cevap gelmedi. Bu sitede arama motorunda çıkmadı o zaman ben de unuttum kaldı. Sanırım bana yardımcı olur bu site. En son lumina tarafından düzenlendi : 17-04-2008 01:28. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
ssss ye
sayın ssss şunu söyleyeyim birkaç arkadaşım Turgut Cansever'e ulaşmak için çok çabaladı ve sonunda onunla ropörtaj ayarladılar. Artık 86 yaşında bürodan elini ayağını çekmiş durumda kendisi. mimarlıkla ilgili o kadar derin bilgileri var ki hayranlıkla izlememek mümkün değil. büro çalışmalarını bildiğim kadarıyla mimar olan kızı sürdürüyor. katkıların için teşekkürler...
mimarlık olmuş yaşamım... En son lumina tarafından düzenlendi : 17-04-2008 01:29. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
................................................................................ ............................................... bu formu actıgınız icin teşekkür ederim... Turgut Cansever tanınmaya ve yaşanmaya değer bir mimar. ilk olarak mimarlık birinci sınıfta okulun verdiği ödevde tanıdım ben onu. listede seçmem istenen mimarlık yaşamına katkıda bulunmuş 20 mimar arasında 2 türk mimardan biriydi. ben onu secmiştim ve ilk tanışmamız orada başladı. ödevin konusu hayatı ve mimarlıkta bıraktığı izdi. onu sınıfa ben anlatmış ben tanıtmıştım. şimdi ne kadar büyük bir iş yaptığımın daha da farkındayım. Turgut hocamdan ve öğrencilerinden bu konuda yardım almıştım. onunla görüşmek ve konferanslarına katılmak istiyordum. çok az sayıda konferans veriyordu. bunlardan biri Erzurum'daydı. Erzurum'a gittim. konferanstan sonra kendisiyle görüşme fırsatı bulmuştum. Kendisi onca siyasi adamı bekleterek benimle yarım saat mimarlık ve öğrenci olarak gelişim sürecim için düşüncelerini paylaştı. (Şu an Türkiyenin en iyi birkaç bürosundan birinde staj yapmaktayım. stajyerlerin yüzüne bile bakmamakta büro sahibi). Şimdi daha iyi anlamaktayım Turgut hocamın değerini. Daha sonra okulda mimaride ışık dersinde, yine listeye asılmış bir ödevde dünyadan örneklerden gurup olarak Turgut hocamın Ağa Han ödülü almış Türk Tarih Kurumu yapısını seçtik. Yapının ışık durumu incelenecekti. Bu ödevim icin kendisinden randevu almıştık. Bürosunda çok sayıda eserini gösterdi ve Ağa Han ödülü almış 3 eserini anlattı. Kendisi çok tatlı ve bilge bir insan. Bu hissi bana Türkiye'de bir de Doğan Kuban vermişti. Okulda bu röportajı izledik. Benim gibi herkes onu çok sevmişti çünkü mimarlık için o çok şey vermişti. onu herkes yakından tanımalı. Okul hayatı gelişim sürecinde kendilerinin çok katkıları olmuştur. Turgut hocama teşekkürler. Değerlerimize sahip çıkalım. Mimar Sinanları uzakta aramaya gerek yok. ................................................................................ ................................................ kİmin İçiN neyi TASARLAMAK: En son lumina tarafından düzenlendi : 17-04-2008 01:33. |
|
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Yönetici
|
Alıntı:
Alıntı:
Not: Arkitera Forum'da dilbilgisi kurallarına titizlikle uyulmasını bekliyoruz. Lütfen mesajınızdaki yazım hatalarını düzeltiniz. |
||
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|