![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık üzerine pek çok şey yazıldı.Merak ediyorum MİMARLIK sizin yaşantınızın nersinde
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
acikcasi bu okul boyle bitmemeye devam ederse daha cookkk uzun yillar hayatimin her yerinde olucak...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Emin ol okul döneminden sonra da mimarlık hayatının hep içinde olucak.Tabi eğer istersen...
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
tam ortasında....
tabii ki tam ortasında.mimarlık yaşantımın her anını kaplıyor.henüz mimarlık 3. sınıf öğrencisiyim ama bütün planlarımı mimarlığa göre yapıorum.yaşam tarzım tamamen mimarlık odaklı...
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlık sadece Mimarların değil tüm insanların hayatının tam içinde yer alır.Şöle dışarı çıkıp bir bakdığımızda hayatımızda yaşamızda kolaylık sağlayan veya ihtiyaç duyduğumuz birçok şeyin bir mimari eser olduğunu farkederiz.Buna en büyük örnek sığınma gereği duyduğumuzu evimiz!Çevrede çeşitli amaçlarla yapılmış ve halen yapılmakta olan o kadar çok yapı varki bunların hepsi mimarinin eserleridir.Bu sadece ufak bir örnekti bunun gibi daha birçok örnek bulabiliriz mimarinin önemini vurgulayan.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vicent'e kesinlikle katılıyorum.Mimarlık aslında tüm insanların yaşamlarının içinde.Farkında olarak ya da olmadan.Bunun en spontane örneği yaşadığımız konutlar ,çalıştığımız ofisler değil mi?Kapı neredeyse yönlenme oraya
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık mı hayatımın içinde, hayatım mı mimarlığın içinde?
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Üye
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet mimarlık hayatın içinde.Bunda hem fikiriz sanırım.Peki Mimarlığı hayatın içinden çekip alırsak hayatımız ne hala gelir
Merak ediyorum düşüncelerinizi.
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Sanırım günümüz şehirlerine ya da şehirimsi köylerine bakınca hayatımızın ne hale geldiğini görebiliriz.
Şehir kültürünün gelişebilmesi için sadece şehirleri meslek icabı düşünmek zorunda olan Mimar ve Şehircilerden çok şehirli sıradan insanlara ihtiyaç var. Ama onların yaşam kültürleri bir hiç haline gelmişse işte o zaman vay halimize ki bence şu anda vay halimize denecek kadar kötü durumdayız. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sonuçta her işi ehline bırakıyorsak şehirlerimizi de işinin ehli mimar ve şehir plancılarına bırakmak doğru ama dediğim gibi işin ehli insanlara....
Mimarlıkla ilgili olsun olmasın kime sorarsak soralım herkesin bu konuda söyleyecek bişeyleri vardır.Ancak mesleğimizde işin erbabı olmayanların çok fazla söz hakkının olması bana pek doğru gelmiyor.
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
önce yaşamayı öğrenmek...
Nerede duydum hatırlamıyorum ama...
Biryerde aklımda sürekli teklarladığım bir söz duymuştum. ' Öğrencilere mimarlığı öğretmeden önce yaşamayı öğretmeye çalışıyoruz Yani yaşamayı bilmeden mimar olunmuyor sanırım. Yaşamayı öğrenmek te hiç kolay bişey değil. Emek , zaman, sabır , göz , duygu, aşk, nefret ,acı , huzur hepsini tadıp nerede ne yapacağımızı öğrendiğimizde biraz öğreneceğiz sanırım. O zaman mimar olmak için hayata dair bişeylerimiz olacak. O zaman mimarlık hayatın içinde , hayatı hayat yapan değerlerden biri olacak bizim için. Yani mimarlık hayatınızın neresinde isterseniz orasında...
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yaşamayı öğrenmek bence çok önemli bir nokta.Yaşamayı bilmeden insanların yaşayacağı mekanlar tasarlamak mümkün değil elbette.Yaşamın gereklerini gözden geçirmeyle başlıyor herşey ve ardından onu iyice anlamakla.Yani Red Rapsody'nin de dediği gibi yaşamayı bilmek...
Yaşayarak öğrenmek galiba...Basık tavanlı bir mekan içinde sürekli oturan insanın ilk bulduğu fırsatta ferah bir mekan arama isteği gibi...Yaşamış,sıkıntısını çekmiş ve öğrenmiş.Mimarlık sanırım yaşamın öğrenilme noktasında bir yerde...
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimarlıkla hayat farklı şeyler ikisini birbirine karıştırmayalım.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|