![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
çok hoş ama sanırım geri planda yapı genişliyor biraz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım ufak bir ölçek sorunu var. Cepheye bakınca, 1 mt'lik cephenin duvarları da çok geniş durmuyor.. bir de iç fotoya bakınca.. bir koltuk yandan, bir koltuk önden.. 2 ölçünün toplamı + geçiş alanı, 1 mt olamaz bence.
Fwd maillarla gelen bu tarz bilgilere pek inanasım gelmiyor nedense ![]()
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
arsa içine doğru ilerledikçe genişlediği aşikar iyi de bu tip 'sefertası' evlerden Türkiye'de de bolca var hele bi tane aksarayda vardır mutlaka görülmeli bence ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
ben de hatırlıyorum bunu. archinect'te vardı. hem sahipleriyle yapılmış röpörtaj da bulunuyordu. ilginç bence...
bizim gecekondularda da böyle şeyler var. ama 1m cephe hiç görmedim! kapı cephenin kendisi ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bir kanepenin genişliği + koltuğun derinliği + bir insanın geçebileceği boşluk = 1mt??? bence olamaz
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
istnabul'da cephesi 2,5-3 m olan bir ev görmüştüm ve en az 5 katlıydı...
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Cephesi 1m zaten, gerisi değil.
YTÜ'de ikinci projem buna benzer bir yapıydı. dar bir cepheye sahip arazide çözüm bulmaya çalışmıştık. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yeniköy'de anacaddeye paralel yollardan birinde bir cephesi bir metreden de küçük bir ev vardı, muhtemelen laz bir müteahhit'in elinden çıkma ev, gemi burnu şeklinde başlıyor arkaya doğru genişliyordu.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Aksaray'da Valide Sultan Cami'nin yanında da çok dar cepheli bir bina vardır. Gelip geçerken gördüğüm zaman her zaman nasıl çalıştıklarını, yaşadıklarını düşünmüşümdür
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Öncelikle belirtmek isterim "mukayesesi" bile olmaz ama birden aklıma Haydar Karabey'in tasarımı olan "Erkmen Evi" (E evi veya kule ev) geldi.1994 te ulusal mimarlık ödüllerinde yapı dalı başarı ödülü de almış olan ev bence bu anlamdaki en aklıbaşındaki yorumlardan biridir.
Tasarım ile ilgili link ; http://amv.arkitera.com/project.php?...roject&pID=900 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
. Yedikule zindanlarının girişine yakın biryerlerde. Pek mimari birşey değil ama , açıkçası içerisi nasıl diye düşünmüştüm ...
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok benzer bir konut da Avşa Adası'nda bulunmaktadır. 1 mt. olmasa bile, konutun sokağa bakan cephesi 1.5 mt. civarındadır. Gördüğümde keşke yanımda fotoğraf makinam olsaydı demiştim..
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Diğer Fotoğraflar.
Herkese merhaba
![]() Melody, 1Mt'lik cephe şüpheli görünüyor, birazcık abartmışlar... fakat yer kaplamasında 6 sıra karo var, 20cm'lik karo olsa 1.2Mt, 30cm'lik karo olsa 1.8Mt... Yine de çok dar bir cephe. Beyaz renkte darlığın etkisini azaltıyordur herhalde. Gün, derinlikte de, yapı genişlediği görünmüyor. ( Fotoğraflar oynanmış değil ise...) Shadow, Haydar Karabey'in 'E' Evi projesi, 4Mt cephe, 8Mt derinlikte neler yapılabileciği, 'parsel ufaktı n'apayım!' diyenlere iyi bir yanıttı gerçekten. Böyle dar cephesi olan bir evin fotoğrafını, geçenlerde çekmiştim...ekliyeceğim! İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dar Cephe.
Bitişik nizam, eski yapı dokusu olan bir mahalle; köşede bitişen parseller, biraz uzaklaştırılıp pah yapılarak, cephesiz kalan parsele cephe yaratılmış. Derinlikte gayet geniş bir ev ve bahçesi varmış. Görmedim! Bi gün rica edip bakacağım, belki fotoğraf çekmeme de izin verirler.
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|