![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Mimarlık Mesleğini Çekici Kılan Unsurlar Nelerdir?
mimarlık insanın içine işleyen bir virüs aslında.mimarlık bir yaşam biçimi mimarlıkla uzaktan yakından bir bağı olan kopamıyor.herkesin içinde bir mimar var ve her işin bir mimarı.başarının ,yapının,teknolojinin....peki neden mimarlık nedir bu mimarlık?yeni ve hızlı üreyen bir virüs mü?mimarlıkla ilgili ne düşünüyorsunuz ve bu mesleği seçerken neler etkili oldu...konuşalım bakalım...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Tanrının insana verdiği en büyük yeti... Elindeki malzemleri kullanarak sıfırdan birşeyler yapabilmesi.
Hep bir şeyleri arar ve geliştirendir insan. Bu insanların içeriside birileri vardır onlar sürekli sorgulayıp yeni sorular bulurlar , onlar felsefecilerdir. Bir diğer grup yeni doğan fikirleri alır onu kendince yorumlar o fikirleri insan duyularına hitap edecek hale sokar. Onlar sanatçılardır. Bir diğer grup ta bu iki grubun ortaya çıkardıklarını alır, sonra yaşadığı toplumdan , ekonomiden, teknolojiden , malzemeden, kültürden bir harman yapar ve onu insanların ihtiyaçlarını karşılayacak mekan ve objelere dönüştürüler. Onlar da tasarımcılardır. Mimarlar da bu tasarımcı grubunun en başındadır. Yaşanan dünyanın mekanlarını yaparlar çünkü. Yaptıkları şeyler en kalıcı olanlardır. Yaptıkları tarihle birlikte anılanlardır. Kendimi bu gruba ait hissettiğim için seçtim sanırım bu mesleği. Buraya ait olabilmek içinde çalışıyorum.Bunun ağırlığını gittikçe daha fazla hissediyorum. Başka da bir nedeni yok sanırım.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
..............mimarlık mıı... nedemek mi... buruk bi yaşam. şuan herkes yatagında yatarken ben ve bu yaşamın icinde kendini bulmuş insanlar uyanık . en azından rüyalarında yaşamla boguşmakta. yaşam ondan cok şey isteyip bişeler vermesi icin onu zorlamakta... düşüncelere girip, düşlerine dalıp yaşamını elinden almakta. geri dönüşümü olmayan bir yol. ne zaman anladıgınız zaman bu yaşamdan tekrar geri dönüşümünüz olmamakta. saat 4,53 ve ben hala bilgisayarın başında düşlerimi zorlamaktayım. yaşam benden cok şey istiyo. bizim yaşamdan istediklerimizse bu yaşamı sectiğimizden hep ikinci planda kalmakta. başa bele bişe. tanımı zor. meslek kesinlikle değil. yaşam bicimi. (((( bunları yazarken şuaan mimarlıgın yaşamımı yavaş yavaş elimden aldıgını farkederek yazmaktayım. kızgınım sana mimarlık.
__________________________________________________________________________ kİmin İçiN neyi TASARLAMAK: |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
saat 4.60
mimarlıkla hayat farklı şeyler bi kere.ikisini birbirine karıstırmayalım...
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
mimarlık ve hayat bir bütündür...yaşamın gereği olan üretmek,yaşanacak ortamı meydana getirmek mimarın işidir...
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Burada benim anlatmak istediğim mimarlıkla diğerleri arasındaki ''ironi'' idi.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|