![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Forum Üyesi
![]() |
binlerce yıl geçmeden bu soruya cevap verilemez sanırım...
binlerce yıl abartı oldu tabii.. 50-100 sonra bile anlaşılır...
En son neriman m. tarafından düzenlendi : 04-07-2006 16:31 |
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
...........tanımak, bilmek. yAşayıp, üretmek. üretmekte biz, eksik kaldık...hala daha türkiyede bir adım öne cıkmış mimarların yapılarını biraz dikkatlice baktıgımızda gercek sahibinin kim oldugunu anlamak cok zor olmuyo...
"biz onlardan aldık, onlarda bizden alıyor." bu ifade bizim icin. dünyaca ünlü, star olarak tanıdığımız bir mimarin ifadesi... kim oldugu da önemlide değil. mimar sinanın eserlerinden cok şey ogrendiği üzerine söylenmiş söz. onlardan ogrendiğim cok şeyi onlar benden kopya ediyo... ifade tam olarak aklımda değil... buna benzer anlamlı ifade kunlanıyo.... bizim değerine ulaşamadığımız, anlıyamadığımız, anlayıpta yorumlayamadığımız eserlere diyo... düzen kurulmuş... bence yollarda cizilmiş... kalıbını kıran hala örnek alınacak kendimce star mimar yok... bir kac usta mimar var... sonra gerisi kuru kalabalık... medya, şov, çevreyle bir adım öne cıkabilmiş insanlar. |
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
![]() |
star mimar örnek alınacak mimar değildir ki msc! birini star olduğu için örnek alanın vay haline
![]() türkiyede star mimar olmaması acı birşey de değil! belki de iyi birşey. değer verilen şey hala ustalık! internet çıktı çıkalı star diye bir kavram bile (sinema ve müzikte) ölme noktasına geldi... yakında mimarlıkta star olmanın ne kadar çok olumsuzlukları olduğunu konuşmaya başlayabiliriz
|
|
|
|
|
#34 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Star Mimar vs Usta Mimar
Star mimarın, sosyetik, medyatik olduğu ve de usta mimar kavramının altında ezildiği sözediliyor.
Fakat başka ülkelerin, ülkemiz mimarisi ve mimarları hakkında bir takım spekülasyonlarlar yapması ve/veya ilgi duyması için böyle mimarlara gerek vardır. Amerika'da birgün sınıf arkadaşım, Emre Arolat'ın wallpaper'ın bir sayısına yazı olmuş Bodrum Su Evleri'ni gösterdiğinde, anladım ki Arolat bizim 'star' mimarlarımızdandır. Kanımca star mimarlar, usta mimarlardan farklı bir misyon taşıyorlar. Onların yapacakları işler, çözümlerinde yankı uyandırıcı olmak ve evrensel bir ilgiyi üzerlerine çekmek gibi etkilere sahip olmalı. |
|
|
|
|
#35 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Muhteşem pozlarıyla ve kendisini hayranlarının yoğun ilgisinden koruyan koruma ordusuyla Eren Yorulmazer sizce bir star değilmi arkadaşlar?
Bizim okulda verdiği bir konferanstan hatırlıyorum kendisini. Bence o bir megastar mimar.Avrupaya açılıp Türk mimarları temsil etmesini çok isterim. |
|
|
|
|
#36 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
.......star mimar yok...bunu kolayca söyleye bilirim... şuan olamazda... alışıla gelmiş, gelenek haline getirilmiş batılılık hayranı, onları taklıt mimarlıkta da devam ediyor... ya bu benim kanımı bozuyor. dedimya "bir adım öne cıkmış mimarların eserlerine dikkatlice baktıgında gercek sahibinin kim oldugu anlaşılması zor değil diye"...
bunlar bide kendince star olarak gecinen mimarlar. !!!!!!!!!!!!!! ama bu dönemi değiştirecek bir kuşak geliyo bence.... star olacak mimarlar var. burda starlıkta kastım mimarlıkta yaptıgı işlerle takdir toplayan, halkın değerlerini gözetip, ün kazanacak insanlar. kendime örnek almak istediğim star tiplemeside bu... ................................................................................ ........................................... |
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
msc ye helal olsun
ben msc ye katılıyorum eğer biz ne durumda olduğumuzu görmezsek sonuçta hiç ilerleyemeyiz.msc nin açıklamaları realist bir tutumun örneği ki bu da git gide kitch leşen mimarlık ortamımızın ne hale geldiğini bizlerin görmesini sağlayarak atılımlar yapmamızı kolaylaştırıyor.star mimar şu anda yok ama bir gün türkiyenin de bir starı olacak.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
mimar sinan , courbusier, wright, zaha hadid , eisennman ve yeni dönem türk mimarlar.
türkiyede mimarlık sanattan ziyade yalnızca para kazanmak üzerine müteahhit mantığıyla işliyor. halkın bilinçsizliği v bilinçlendirilmemesi de buna zemin hazırlıyor. bu da tabi iyiyi yapmak isteyen azınlığın önünde en büyük engel. iyiyi yapmaya çalışanlar da yabancı mimarların projelerine bnzer projeler çıkartıyor veya biz böyle benzetiyoruz.(yeni yapılan kanyon levent projesinin canal city ye benzemesi) projlerde orijinal birşeyler bulmayınca veya farklı fikirlerle yaklaşmayına bu sorun hep olacak ve hiç bir zaman star mimarı biz türklere yakıştıramıycağız. en azından pilot bölgelerde sürekli iyi ve ekonomik projeler yapılırsa türkiye olarak star mimar yetiştirmeye ve ona sahip çıkmaya toplum olarak daha da yaklaşabiliriz. o zaman yapılan proje yarışmaların da da kalite ve ilginin artacağı kanısındayım. "msc"nin dediği kuşak da piyasaya çıktığında paranın cazibesine kapılıp gidebilir veya keninde farklı projeler yapmaya yeterince cesaret bulamaz. çünkü okullarda yurt dışında hayranlıkla baktığımız projelerden çok daha iyi projeler yapıldığına inanıyorum ama bunlar okul nitince unutulup bir yerlere uçuşuyor. ama yine de iyimser olup "msc"nin dediği gibi cesaretimizi toplayıp toplmca starlaşalım.
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
okumaktan sıkıldım bence cok fazla kelime oyunu yapıyorsunuz
neyse o iyi olan iyidir ve herkes bunu bilir. Burdaki her tartısmanın da sonunda magazın programlarını aratmaması artık canımı sıkmaya basladı acıkcası yazasım gelmıyor. |
|
|
|
|
#40 |
|
Ziyaretçi
|
Ben Varım Ama Hala Kesfedilmedim
|
|
|
#41 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
kendinize gelin
Alıntı:
Eeee bütün bunlara bakalım ve bence starlı kavramını, yok efendim o star bu star değil tartışmalarının bize kaybettirdiği hem zaman hemde psikolojik baskıyı bir kenara bırakıp işimizi iyi yapmaya baksak daha iyi olacak. Bence asıl star işini en iyi yapmak için gecesini gündüzüne katan ve bunu reklem etmeyenlerdir.Sözüm ona sadece işi ofise getirip yanıda çalışanlara yaptırıp altına imzasını atan,sizlerin star diye yukarılara çıkardığınız insanlar değil... |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Biri bana mı seslendi
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |