![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimar ne zaman mimarlığı bırakmalıdır?
bir mimarın tasarımı biter mi?? ![]()
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Ömrü boyunca tasarım yapan mimarlar da vardır ,okuldan mezun olur olmaz tasarım yapmayı bırakanlar da.Mimarlık ünvanıyla yaptığımız her işte bi şeyler tasarlamamız gerekmiyo maalesef,söyleneni çizen makineler haline gelebiliyoruz bu da mimarlığı bırakmakla aynı anlama geliyo.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
bir abimiz anlamıştı 87 mezunu;hocası öğrencisine bitirme projesi için bitip bitmediğini sormuş öğrencinin 'bitti hocam' cvbı onun 1 senesine mal olmuş ve ardından eklemiş teknoljinin bittiği yerde proje biter demiş.sizinle bu anıyı paylaşım dedim
kıssadan hisse |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bitmez .Mezara kadar .
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Bence mimarın tasarımının bitmesi gibi bir şey söz konusu bile olamaz.Mimarlığı bıraksa haytının yine bir yerlerinde kalır.Ne bileyim bir süre sonra mobilyasından sıkılır onda değişikler yapmaya çalışır.Belki bir yeleği artık klişe gelmeye başlar üzerine eklemeler yapar kendini yansıtan .Belki de ayakkabılarını kendi tasarlayıp özel üretim giymek ister ...Ama bitmeyen şey herşeyde kendinden birşeyler vardır....
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
mimari tasarımın bitmesi demek o insanın ölmesi demek....
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
bırakmak...
Mimarlığı yaşam secmiş insanlar icin bırakmak kelimesi ölüm ile eşanlamlı bir kelime.
Tasarım dediğimiz şey soyut bir kavramdır. Kağıda, bilgisayar ortamına döküldüğünde somutlaşır. Mimar belli dönem sonra somutlaştırmayı bıraksa bile yaşamı boyunca soyut olarak yaşamında yer eder. __________________________________________________________________________ kİmin İçiN neyi TASARLAMAK: |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
tasarımın geniş kavramını düşünürsek her insan her zaman tasarım yapmak ihtiyacı hisseder. odasının şeklini değiştirmesi , akşamki şampiyonlar ligi maçı için kurduğu planlar... hepsi tasarıma girer.
![]() mimarın tasarımı ise sayın "derim"in de söylediği gibi iş yapanlar mimari tasarımı bırakmış oluyorlar. ama tabiki mimarlığı bırakmak değildir bu. mimarlığın sanat kısmını bırakıp gerçekle uğraşıyorlar. ve sonra birbirinin aynısı binalar inşaa ediliyor. insanlar da bu işler karşısında mimarlığı küçümsüyor ve herkes bir mimar gibi davranıyor. bir yarışma kolokyumunda halktan birisi çıkıp biz selçuklu mimarisi isteriz deyip valinin de desteği ile onlarca mimarın o kadar emeğini gereksiz kılıyor... sonuçta oluşan kötü tablo da türkiyeyi tarif ediyor
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bence tasarım beyinde bilinmeyen biryerlerde gizlice başlar(kara kutu yaklaşımına göre) detaylarda biter... Yani asla bitemez... Mimar da artık bunları düşünemeyecek fiziksel duruma geldiğinde , yani artık aklını kullanamaz duruma geldiğinde (Allah saklasın) bırakır bu işi ancak... Yada zaten hiç başlamamıştır. Mimarlık okuduktan sonra herkes mimarlık yapmıyor... Ama mimar olmayı seçenler için ancak aklı onu terkettiğinde biter bu iş sanırım...
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimar tasarım yapma gücüne sahip olduktan sonra yapı yapma en yetkin işi
olsa bile dünyasına tasarım gözüyle bakar. Artık herşey onun için o da herşeye hizmet etme durumundadır. Baktığı düşündüğü şeyleri basite indirgeyerek söylediğim somutlaştırma durumuyla mimar tasarlanmış dünyada yer alır. Tasarlanmış dünyada yer almasada kendi dünyasında mimar ölenedek tasarımlarına devam eder. (illa yapı yaparak değil.) _______________________________________________________________________ kİmin İçiN neyi TASARLAMAK: |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Makbül olanı mı sordunuz...
Projenin masada biteni
Mimarlığın mimarca yapılanı Mimari eserin ölmeyeni Mimarın rahat uyuyanı Makbüldür... ![]() Bence tabii.
|
|
|
#12 |
|
Ziyaretçi
|
1- içindeki egoyu öldürdüğü zaman
2- içinde ego olmadığı farkettiği zaman |
|
|
|
#13 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Ben o açıdan söylemiştim... Mimar olmak denilen işey, soyutu somuta dönüştürmektir... Düşüncenin en somut hali ise yapılmış , bitmiş olanıdır... Neden böyle söylediğimi açıklayım... Çok proje gördüm kağıt üzerinde cirlop gibiydiler, yapıldıklarında hayal kırıklığına uğradım... Bu yüzden ben bina yapılmadan Mimarlık bitti demem, tasarım bitti demem. Bu benim öğrendiğim mimarlık felsefesi... Kağıt üzerinde proje biter diyenlere de saygı duyuyorum , ama öyle düşünmüyorum... Binanın her bir çivisi üzerinde düşünülmüş detaylar... Alvar Aaltonun tasarladığı ve inşa ettiği yapılardaki detaylar benim anladığım şey... Soğukluk hissi vermesin diye pirinç kapı kolunu deri ile sarmak... Ben bunlardan bahsediyorum... Yani mimarlık asla bitmez... İnsanın hayal gücü ve madde bitmedikçe...
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
umarım birgün biter, bizde bu dertden kurtuluruz !!!!!
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|