![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
8) Sekiz öğrenciye bir duş, lavabo ve tuvalet!!!
Yayınlandığı Resmi Gazetenin tarih ve sayısı: 3.12.2004/25659
Bakanlar Kurulunun Karar Sayısı : 2004/8106 Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği Yurt binalarında aranacak şartlar Madde 6 - Yurt binalarına açılma izni verilebilmesi için aşağıdaki şartlar aranır: a) Orta öğretim yurdu binasının meyhane, kahvehane, kıraathane, bar, elektronik oyun merkezleri gibi umuma açık yerler, kadehle veya açık olarak alkollü içki satılan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile içki servisi yapılan yerlerden kapıdan kapıya en az yüz metre uzaklıkta bulunması esastır. Orta öğretim yurdunun açılmasına izin verilirken aralarındaki uzaklığın ölçümünde, bina ve tesislerin varsa bahçe kapıları, yoksa bina kapıları; kapıların birden fazla olması durumunda ise en yakını esas alınır. Yüz metre uzaklığın ölçümünde, mevcut cadde ve sokaklar üzerinden yaya yolu kullanılarak, yaya kurallarına göre gidilebilecek en kısa mesafe dikkate alınır. Yüksek öğretim yurtlarında mesafe şartı aranmaz. Ancak, yurtlar ile yukarıda belirtilen iş yerleri aynı binada bulunamaz. Bu bentte belirtilen mesafenin tespiti il/ilçe milli eğitim müdürlüğünce yapılır. b) Binanın kagir, prefabrik veya betonarme olması, giriş ve servis kapılarının bulunması ve tamamının veya yeterli bir kısmının yurda tahsis edilmiş olması zorunludur. c) Yurt binasında; 1) Yönetici odası, 2) Personel odası, 3) Orta öğretim yurtlarında belletici odası, 4) Ziyaretçi odası veya tahsisli bölümü, 5) Her bir öğrenci için en az 1/2 metrekare alanı olan, yurt yatak kapasitesinin en az 1/5'i oranında etüt/çalışma odası, 6) Orta öğretim yurtları için öğrencilerin seviyesine uygun bir kitaplık, 7) Bir öğrenci için en az 12 metreküp hacmi bulunan yatakhane, 8) Sekiz öğrenciye bir duş, lavabo ve tuvalet, 9) Yurt yatak kapasitesinin en az 1/5'i oranında lokal /kantin/dinlenme odası, 10) Yemekli yurtlarda her bir öğrenci için en az 1/2 metrekare alanı bulunan yemekhane, 11) Binanın ihtiyacına uygun güçte jeneratör, 12) Yemekli yurtlarda mutfak ve erzak deposu, 13) Temiz içme ve kullanma suyu ile yedek su deposu, 14) Sağlık şartlarına uygun aydınlatma ve ısıtma sistemi, 15) Öğrenciler için ihtiyacı karşılayacak sayıda telefon, 16) Yangın merdiveni ve yangına karşı yeterli söndürme malzemesi ve tesisatı, 17) En az iki hasta kabul edilebilir nitelikte revir odası, 18) Özürlü barındıran yurtlarda özürlüler için tuvalet, binanın kat durumuna göre özürlü rampası veya asansör, bulunması zorunludur. Aynı gerçek kişi veya özel hukuk tüzel kişileri tarafından işletilen ve aynı kampüste bulunan eğitim kurumları ve özel öğrenci yurtlarında, etüt/çalışma odası, lokal/kantin/dinlenme odası, ziyaretçi odası, kitaplık, yemekhane gibi bölümler ortak kullanılabilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
lüx öğrenci yurdu için ''8 sayısı ''şart galiba
600 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdu tasarlamaktayız TC Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğinde madde 8) Sekiz öğrenciye bir duş, lavabo ve tuvalet, maddesine göre 600 öğrenci kapasitesi için 600/8=75 adet duş 75 adet wc 75 adet lv çıkıyor
3.12.2004/25659 de değişen bu yönetmelikte bu şekilde Eski yönetmelikte ise 15 öğrenci için 1 wc 25 öğrenci için 1 bonyo 10 öğrenci için 1 lavabo idi Yeni yönetmelikteki ''Sekiz öğrenciye bir duş, lavabo ve tuvalet'' sayısı çok fazla 600 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu için 75 adet wc, 75 adet duş,75 adet lv Bu yönetmelik otel odası tipi her odasında banyosu olan yurtlar olmasını sağlayacak galiba. Mevcut hali hazır yurtlar içinde bu değişikliğe göre tadilatlar istenirse çok hoş olur herhalde. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
kendimde bi öğrenci olarak yorumum şudur ki az bile
her odanın kendi tuvaeleti duşu ve lavabosu olması lazım |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Ben de bunun modernlik göstergesi olduğunu inanıyorum.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Özel bir yurtta her odanın kendi duşu, wc ci olmalı. Verilen rakamlar ise son derece minimumda bence. yurtta kaldım o açıdan... Öğrenciye sardalya muamelesi yapılması hoş değil yurtlarda.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
600 öğrenciye 75 wc,duş ve banyo çok mu sizce?!..
bravo doğrusu ... üstelik özel bir yurt için...devlet yurtlarında nasıl bilmiyorum ama bu oran bence az bile... sizce kaç tane olmalı?..
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben başlığı görünce ,
"8 öğrenciye 1 wc insanlığa sığar mı " gibi yorumlar okuyacağımı sanmıştım ; hatta bunun mantıksızlığına dikkat çekmek için kırmızı ile çizilmiş diye düşündüm ama (ilk mesaj aynı zamanda konuya açan sanırım) beni hayal kırıklığına uğrattı... balık istifi bir zihniyetle karşı karşıya kalınca ürktüm inanın... ![]()
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|