![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
herkese kolay gelsin...
ilköğretim projem için örnek cephe ve catı cözümlerine ve örneklrine ihtiyacım var benı yönlendırırsenız sevinirim..teşekkürler En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 21:57. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
.
projesini yapacağın binanın bulunduğu yerdeki iklim şartlarını göz önünde bulundurarak başlaman gerekir.
benim söyleyebileceğim budur. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba
mimarlık dergilerini araştırabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
projeni yapacagın alandaki diğer yapıların silüet calısmasını yapar ve kendi projende de o silüete uygun bir çalışma yaparsan en doğru olur bence
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
mesela "ırmak okulları" ve florya daki "uğur koleji" güzel cepheli ilkokullara iyi örnekler... özellikle uğur koleji binasının türk tasarımları ortalamasının üzerinde bir kaliteye sahip olduğunu düşünüyorum...cephesindeki geometri müthiş... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
AMV'de İlköğretim Okulları kategorisinde pekçok örnek bulunuyor. Ayrıca sözü geçen Irmak Koleji ve Uğur Koleji ile ilgili her türlü yazılı ve görsel bilgiye AMV'den ulaşabilirsiniz.
Irmak Koleji: http://amv.arkitera.com/project.php?...oject&pID=1265 Uğur Koleji: http://amv.arkitera.com/project.php?...oject&pID=2011 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bunun için yapılacak en doğru şey süreli yayınları ve kitapları karıştırmak olacaktır. Yerleşeceğin mekanın 1/500 kesiti ve silüeti de bir okul binası için uygun olur sanırım. Hakim rüzgar yönü ve güneş açısını da unutmamalı.
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
internetten japonya evlerini aratırırsan eğer bulabilirsin örnek güzel cepheler
En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 21:57. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ev=Okul
Japon Evi= ![]()
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
arama motorları yardımıyla firmaların internet sitelerine ulaşabilir katalog isteyebilir ya da ordaki örnekleri inceleyebilirsin kolay gelsin
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|