![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#46 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
geçmişte prujelerde bol bol süs kullanılrdı.devletler zengindi. ve harcanan paralar kaybolan zamanlar israf diye nitelenmezdi.
bi zaman dünyayı savaş kapladı. devletler fakirleşti ve modernizm akımı peyda oldu. artık projeler için verecek ne o kadar para ve ne de o kadar vakit vardı. ve net ifadeler istedi göz. fazlalıklardan temizlendi çizgiler ve farklı şeyler arayışına geçti sanat. artık mimarlar farklı ve işlevsel çözümler geliştirmeye başladı. azlığın fazlalığını kullanmaya çalıştı. devletler zenginleştikçe yine süsü istemeye başladılar. ama artık süs zaha hadid , daniel libeskind gibi mimarların elinden dekonstrüksiyonizm akımı altında sanata dahil oldu. kendimce mimarlığın bu konu ile ilgili ufak bir öyküsü. hangisinin daha iyi olduğunu artık siz yorumlayın. sanatı devletin gelişmişliği ve zenginliği büyük ölçüde etkiliyor aslında. türkiyedeki yarışma projelerine baksak birinci seçilecek projeler daha kısa zamanda ve daha ucuza yapılabilecek projeler seçililir(istisnalar kaideyi bozmaz.) ve biz türkiyede zaha hadidlik yapabilir miyiz araştırmak lazım. bunları ve insan ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak da zaha hadid gibilerin izlediği yolları düşünelim.
|
|
|
#47 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
"kral çıplak..."
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Forum Üyesi
![]() |
![]() ![]() le corbusier, phillips pavillion 1958 ![]() ![]() eero saarinen, twa 1963 "ünlü" modernist mimarların, son yaptıgı bazı işler... |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Zaha da 6 ay staj yapan bir arkadasımdan duymustum..o projeyi bitince gordu demisti .. ilginçç (hatta moıdelini bir turk arkadas yapmıs)
|
|
|
#50 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
işin mutfagında olanlar icin acı kısmı bu sanırım..buna benzer ornegi bircok defa ben yasadım
|
|
|
#51 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
sayın wackybacky.
senin de dediğin gibi son zamanlarında ki le corbusier eserleri. yani savaştan sonra ve ülkeler ekonomik açıdan da rahatladığı zamanlarda. ve halkın o zaman ki ihtiyaçlarına göre tasarım yapan bu insanlar bu şekilde cesur tasarımları yapılması gerektiği zaman böyle tasarımlar yapmışlardır. şunu tahmin ediyorum ki bu insanlar bir mutfak tasarımında eğimli yüzeyler kullanmazlardı. ben modernistliği savunmuyorum ama her projeye uygun tyasarım yapmanın gerekliliğine inanıyorum. bu arada sayın emre apak dediğini daha iyi açarsa sevinirim. çünkü etkili bir konu diye düşünüyorum.
|
|
|
#52 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
tabuları yıkmak
bence tabuları yıkmak gerekir kim ne derse desin zaha hadid sadece bir marka değil aynı zamanda dünyanın en iyi mimarlarından da biridir.bu noktada hadidi tanımak devreye giriyor modernist olduğunu bildiğim bir arkadaşım mekanın işlevselliğini eleştirmiş.ben katılmıyorum bence bu mutfak da gayet kullanışlı ve işlevseldir.vitruvius venustas utilitas firmitas dermiş boşa mı demiş işlevsellik önemli olduğu kadar estetiklik de önemlidir.crazy_art arkadaşımız bu mutfakta yaşamaz o ayrı tabuları yıkmak lazım......
-------------gelişmek--------------------yenilenmek-----------------------------------ve tasrlamak---------------
|
|
|
#53 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
mesleğin pratiği içinde ne kadar varsınız bilmiorum ama "fluid design language" demek pahalı ve masraflı mimarlık demek değildir.. ![]() bu gördüğünüz kettle süpermarketlerde 30 ytl ye satılıyor, ve milyonlarca üretiliyo..düz kutu formunda da değil
|
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
![]() imajdaki counter,z-island'a cok benzio yani önceden görmemesi biraz imkansız...
|
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
sayın wackybacky
verdiğin örnekle mimari yapıların arasındaki farkı sende görebiliyorsundur mutlaka. ama "fluid design language" terimini anlatmakda kafi geliyor. ![]() demek istediğini anladım ama mimari tasarımda eğimli yüzeyleri yapabilmek parasal ferahlık anlamına geliyor yanılmıyorsam. sayın mim-arc-ık ben mutfağın daha çok işlevsel bir tasarım olması gerektiğine inandığım için daha düz hatları savunuyorum. ama her tasarımda düz hatlar da kullanılması lazım diyemem. işlevi sağlayabildikten sonra eğimli yüzeyler çok da iyi durabiliyor.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| mutfak, zaha hadid |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|