![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Bu tip "yerelci" anlayışlarla bir yere varamayız. Yurtdışından gelen büyük balıkların bizim piyasamıza gelip "pazar payımızı" azaltmazı globalleşmenin bir getirisidir, ve dar çerçevede bakıldığında "kötü"dür, bu doğru. Gelgelelim kapılarımızı tamamen dışarıya kapayarak da birşey kazanamayacağımız kesin. Bunun için elbet bir regülasyon gerekecektir. Ama yine de ben Foster'ın ekibinin gelip burada önemli projelere imza atması fikrinin heyecan verici olduğuna inanıyorum. Ayrıca "biz onların bürolarında ancak teknik ressam oluruz" mantığına akıl sır erdirebilmiş değilim. Adamlar teknik ressam arıyor olsalar, teknik ressam aranıyor diye ilan verirlerdi. Bugün hemen her ofiste yeni mezun bir mimar olarak işe başladığınzda, gayet cuzi ücretlerle, ve "teknik ressam"ın iş tanımına yakın bir işle başlarsınız. Çok uluslu şirketlerde işe başladığınızda aldığınız ücret ve yaptığınız işin tanımı nasıl değişiyor, bir araştırın öğrenin derim. Bizim "kendi piyasamız"dan başka korkacak hiçbir şeyimiz yok kanaatimce. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Eleştiriler az bile Garanti Bankası için... |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
foster ingiltere'den taş getirsin, tekrar konuşuruz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
Fosters'in Istanbul ofisi
Fosters+Partners'in Istanbul'da bir ofis actigini okumustum....Kuruldu mu yoksa rivayet mi?
Tam olarak nerede oldugunu bilen var mi? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
Arkitera Kariyer > Foster and Partners İstanbul Mimarlar Arıyor, 15 Şubat 2007
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu ilani gormustum, 2 hafta once BD Magazine'de de Istanbul icin mimar ilani vardi.
Ancak internette herangi bir Istanbul ofis adresine rastlamadim. Daha kurulma asamasinda olmali heralde..... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
7 ay önce kuruldu, Beşiktaş'ta...
|
|
|
#23 |
|
Forum Üyesi
|
uuuu...
Abi mezun olup ta şuraya bi katılsam be yaw...!
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hedef?
Neden kendin bir Norman Foster olmayı hedeflemiyosun?Umarım şaka yapmışsındır değilse üzüldüm senin adına doğrusu
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hepimiz norman Fosteriz...
İnanmak gerek zevk almak gerek yaptığımız işden..
|
|
|
#26 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bana göre bir Norman Foster olmanın yollarından biri de (belkide en önemlisi) işe yine o ayarda bir mimarın yanında eğitim almakla başlamaktır.
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba
Fosterin Istanbul ofisinin kurulus sebebi asya , ortadogu ve Türkiye projelerinin uygulamalarini cizecek ekipler olusturmak diye düsünüyorum ben. Keza Kazakistandaki baris piramidi projesini bunu benzer bir ortaklikla Tabanliogluyla birlikte yapti Foster. Sonra sanirim bu bölgede isler iyice artinca baska ofislere yaptirdigi bu tip isleri kendi ismi altinda toplamanin daha karli oldugunu gördü ve istanbul subesi acildi.tabi bunlar benim tahminlerim... Kisacasi tasarim Tüm prensipleriyle Ingiltereden , Ordaki tasarim guruplarinin olusturdugu konseptle kalin bir a3 dosyada önünüze geliyor. Sonra onu gelistiriyorsunuz, detaylandirip uygulamasini ciziyorsunuz, tabi belki yeterince iyiysenizde esas büroya Londraya transfer olabilirsiniz. Ama dünyada bircok ülkede proje bedelleri mimar ücretleri ülkemizden kat kat pahali . Durum bu olunca isin detaylandirma ve uygulama projesinin olusturulmasi isi bizim gibi ülkelerde yapilmasida cok mantikli rasyonel bir cözüm. Tipki Adidas ve Nike gibi bazi firmalarin ürünlerini Cinde Tayvanda üretip maliyeti düsürmeleri gibi. Kiscasi ucuz isciyiz . Foster Ingeltere yapacagi bir proje icin Türkiyedeki raiclerinin takriben 8-12 kati mimari proje bedeli kazaniyor ama projeyi 5 kat az ücret ödedigi Türkiyedeki ekibine cizdiriyor. Iste Foster bu yüzden Foster. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba...
Dediginiz gibide olabilir... Ama Fosterin 160 kisilik seckin bir kadrosu varken bazi projelerin tasarimlarini Istanbuldaki bürosuna biraktiginimi düsünüyorsunuz? Ki ofisine eleman alirken kili kirk kez yaran bir ofis olunca... Foster önemli yarismalar icin kendi ofisi icindeki guruplara farkli projeler hazirlatip birbirleriylede yaristirirken... Tasarimci yelpazesi bu kadar genisken ... Bu bana pek ihtimal dahilinde görünmüyor. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle ufak bir hatanızı düzelteyim. Foster'ın ofisi 160 kişilik değil, 900'e yakın elemanı var. Ve evet buradaki ofiste uygulama çizilmiyor, tasarıma yönelik işler yapılıyor. Bu benim düşüncem değil
![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 2 (1 üye ve 1 misafir) | |
| karaoglan |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|