![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Forum Üyesi
![]() |
anlamadım
yasemin ne demek istediğini tam anlayamadım ya kusura bakma,biraz daha açar mısın cümleyi
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
mimar-mimarlıklar
Bu sorunun kaynağından çok sorunun ortaya konuluş biçimi biraz yanlış. Bundan bir kaç ay önce hatırladığım kadarı ile en beğendiğiniz mimar konulu bir anket yine arkitera da yapılmıştı tabii katılımcılar tarafından buna bir çok alternatif isim önerilmişti. Soru da zaten ancak bir anketin konusu olabilecek türden. Böyle bir anketi cevaplarken de tabii her ne kadar takdir etsenizde bir çok mimar arasından kendi çizgilerinize-eskiz, ifade veya düşünce anlamında- en yakın bulduğunuz kişiyi seçersiniz bazen bu onun çizgilerini de taklide gidecek boyutlara da varıyor olabilir.... Yani göreli ve kişiden kişiye göre değişen bir tutum....
Yazın yapılan UIA toplantıları bir yandan devam ederken bir yandan da star mimar kavramı da hem bu toplantıyı hem de bu günün mimarlık gündemini eleştirir ve irdeler nitelikte toplantı çevresi ve dışında gelişmekteydi. Yani acaba mimarlar yaptıkları ile başarılarını kullanarak kamuoyunu -bir starlık davranışı ile- yanıltabilir mi de... Asıl tartışılması gereken ise o kişilerin öne çıktıkları ürünleri ve çalışmları; altında yatan mimarlığa ve toplumsal yaşama etki eden fikirleri, başka bir ifade ile kişi=mimar orijinli bir tartışma yerine, ürün=mimarlık orijinli bir tartışma olsa bu anlamda daha üzerinde anlaşılabilir bir noktaya gidilebilir.... |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
okyc nin dedikleri doğru
yapıar üzerinden iyi bir forum oluşturulbilir ama bu forumu açan rapidorik in amacı dünyca ünlü mimarların mimari görüşlerini tek bir çatı altında toplamak olduğunu düşünüyorum böylece bir çok farklı mimari görüş incelebilecektir bizim gibi mimarlığa yeni başlayan ve kendi çizgisini oluşturmaya çalışan mimarlık öğrencileri için de faydalı bir forum olduğunu düşünüyorum |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Forum Üyesi
![]() |
okyc,bence bi mimarı başarılı buluyosan onu beğeniyosundur da.zaten bu yüzden başarılıdır senin gözünde.bi mimarı mimar yapan onun mimarlıgıdır diye düşünüyorum.yani mimarlıkla mimar aynı doğrultuda ve doğru orantılı ilerler bana göre.zaten bu forum konusundan şikayetciysen,istediğin konuyu sen açmalısın,öyle değil mi??
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Forum Üyesi
![]() |
yani ben sunu demek istedim
bence en basarili mimar diye birsey yoktur cünkü herkes mimari kendine göre basarilli bulur veya bulmaz.yani herkesin düsüncesi farklidir demek istedim. Kusura bakma anlatamadim herhalde ancak türkce kelime hazinem pek bol degil. umarim simdi anladin |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Mimar Sinan
Arkadaşlar bence Mimar Sinan iyi bir inşaat mühendisliğinin yanında iyide bir mimardır.Biz herzaman yabancı mimarlara karşı bi sempati duyduk, aslında kendi mimarlarımızın değerini bilmiyoruz belkide.Baktığımız zaman çoğu yabancı mimar mimar Sinanın tüm eserleriyle yakından ilgilenmişti, buda zaten mimar sinanın mükemmel dehasını yaptığı eserlerde göstermesinden kaynaklanmaktadır.Mimar sinan büyük bir mimar ve aynı zamanda iyi bir inşaat mühendisidir.Onun eserlerini gerçekten inceleyen herkesin benimle aynı görüşte olduğuna inanıyorum.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Aslında benim kafama takılan şey neden herkez birbirini ezmeye ve üstünlük saglamaya calıstıgını anlayamamak. Galiba toplumumuzda boyle bır bilinçsizlik yer edinmiş. Konumuz En Başarılı Mimar? iken birden değişiyor ve Sinan Mimar mı? Mühendis mi? oluyor.
Nedense konuya objektif bir bakışla yaklaşamıyorum nedenide galiba Türk olmam Mimar Sinan diyorum başka birşey demiyorum. Yorumlarınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Ziyaretçi
|
mimarcığın merakını giderelim
tabiiki , kendini öle hisseden herkes en iyisidir. |
|
|
|
#39 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bu tartışma konusunda şu başarılıdır deyip bırakmak çok anlamsız.Herkes başarılı bulduğu mimarı neden başarılı bulduğunu yazarsa o zaman tartışma hem anlamlı hemde faydalı olur.Böylece başarılı mimar olmak için neler yapmak gerektiği konusunda bir fikir edinmiş oluruz.Aksi taktirde bu tartışma hiç bir şey ifade etmez.Çünkü en başarılı mimar kişiye göredir.Yani göreceli.Sana göre başarılı bana göre başarısız...
Bence başarılı bir mimar tasarımını sadece estetik kaygılar,fonksiyonellik ve dayanıklılığı kullanarak yapan mimar değildir.Mısır piramitlerinde olduğu gibi gerçekten fiziği,asronomiyi,matematiği,psikolojiyi ve diğer birçok bilimi tasarımına yansıttığı ölçüde başarılıdır.Bu açıdan bakıldığında bence Mimar Sinan en başarılı mimardır... |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
BAk İŞte BU Doğru BenCE de
|
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
arkadaşlar bu forumun açılış gayesi şekli falan yeterince tartışılmadı mı sizce?
öneriler doğru ama bunu burada yirmi kez yazmanın yerine siz de bi forum açın da istediğiniz konuyu tartışalım zaten bu bütün forumun sorunu gibi geliyor bana.açılan forumla ilgili yazacamız varsa yazıp farklı bir forum önerimizi kendimiz açarak değerlendirmemiz daha mantıklı olur. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Forum Üyesi
![]() |
haklısın crazy art.önce sen bi forum konusu açarak öncü olabilirsin mesela...
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Forum Üyesi
![]() |
GELMİŞİNİ GEÇMİŞİNİ BİLMEM AMA ZAHA HADİD KENDİ PLATFORMUNDA ŞU AN RAKİPSİZ TEK MİMARDIR.BUNU BEN AÇIKLAYAMAM.ANCAK SİZ ONUN PROJELERİNE BAKARAK ANLAYABİLİRSİNİZ
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
bence GAUDI......
bence gaudı dir....
çünkü henüz onun yatıklarının üstünde (keni tarzı için söylüyorum) bir eser tasarlanmadı....
|
|
|
#45 |
|
Forum Üyesi
![]() |
En başarılı olmanın kriterleri tartışılabilir.
Fakat Koca Sinan gerçekten çok büyük. Herhalde çağını aştığı için. Cesaretli denemeleri, yeni formları, akılalmaz strüktürleri... Yaşayan mimarlardan Tadao Ando. İnanılmaz bir geometri, sadelik ve malzeme kullanımı. Bizden de Turgut Cansever. Felsefesiyle. Çok mu oldu. Gerçekten çok başarılı mimarlar var. İsimlerini anarken bile heyecanlanıyorum. Ustalara saygılar. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|